abs devre dışı kaldı 10 dk sonra düzeldi...

astracd_35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar dün dar bi yolda U dönüşü yapmak zorunda kaldım trafik yogundu biraz mecburen el freni ile hızlı bi dönüş yaptım bu dönüşten sonra yaklasık 10 dakika kadar abs ışığı yandı ve abs devre dışı kaldı. sonra arabayı stop edip tekrar çalıştırdım birkaç kez fren pedalına basıp bıraktım düzeldi. bu durumun bi zararı varmı yoksa el freni ile döndüğüm için bu olağan bişeymi?

algılanmamışsa bunu herhangibi bi zamanda da yapabilir dolayısıyla olmadık bi zamanda bunu yapması tehlikeli olsa gerek...

Önceki vectramda (96 GLS B1) ABS lambası bozuk yola falan girdiğimde muhakkak yanardı... Bilgisayar ile kontrol edildiğinde arka sağ takerdeki sensörün arızalı olduğu bulunmuştu... (Valla çok anlamam bu sensör neyin sensörüdür falan ama değiştirince düzzelmişti)

benim sadece lamba olayı değil ama ışık yandıktan sonra frene bastım araç kaydı yani abs sistemi devre dışı olmuştu.

Valla aynı bendeki gibi.. :) Ama bende sık sık yapıyordu... Eğer sadece birkez yaptıysa, tekrarlamadıysa çok önemli birşey değildir diye düşünüyorum...

ahhhhh bu opellerin abs arızasının gözü kör olsun kronik 3 tane vectra b kullandım hepsindede vardı bu abs sorunu opellerde abs passattada turbo bunlar kronikleşti iyice

ayrıca servislere gidersen hemen abs beyni değişecek derler bende vectra 2000 gl vardı ondada arada yanar devre dışı kalırdı servisler malum hemen değişecek dediler bi ustaya götürdüm lastiklerin orada bişileri oynadı çıkardı temizledi bişiler yaptı sorun düzelmişti banada sensörlerde sorun varmış hızını algılayamadığı için devre dışı kalıyor dedi ama sorun düzelmişti

Allahım bunları duydukça insanın içi ürperiyor.Acaba bzm araçtada olacakmı die şimdiye kadar bir egr birde koltuk gıcırısından çektik ondan başka hiç bir şeyi he birde benzin şamandırasında problem var .

Allahım bunları duydukça insanın içi ürperiyor.Acaba bzm araçtada olacakmı die şimdiye kadar bir egr birde koltuk gıcırısından çektik ondan başka hiç bir şeyi he birde benzin şamandırasında problem var .

Egr değiştimi iptal mi ettiniz, servis bana değişecek dedi ben de iptal edin dedim bu modellerde olmaz dediler parcayada 340 ytl istediler 97 f kasa için özel serviste ustama iptal ettirttim bir sorun yok.

el freninden olabilir.burdan okuduklarım doğrultusunda dyno üstündede abs arıza lambası yandığıydı.sebep olarakta çekişteki tekerlerin hareketli olması ve diğerlerinin durması arıza lambası yaktırıyormuş..

Geri