97 vectra dijital klima sorunu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan paşa28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

paşa28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaş klima sıcakta çok az ısı veriyor soğukta buz gibi üflüyor ama en yüksek sıcakta bile çok az bi sıcaklık geliyor motorun kendi sıcaklığı klimadan daha faydalı geçen sene komple yeni yapıldı klima 850 tl para harcadım neden yapar aceba ? yardım lütfen

İlk kalorifer musluğunu kontrol ettirin eğer sağlamsa kalorifer peteğiniz tıkalıdır temizletin düzelmezse değiştirin

klimanın sıcak üflememe ile ilgisi yok en azından bu tip araçlarda,aracınızdan eco tuşu basılı ve sıcaklık ayarı HI konumda sıcak hava vermiyorsa olası nedenler,
1.termostad (onu hararet göstergesi ile anlayabilirsiniz)
2.bülent beyinde dediği gibi kalorifer musluğu
3.en olası neden kalorifer peteği,bunuda yolcu tarafından görünen alümünyum boruları elle kontrol ederek anlayabilirsini biri sıcak biri soğuk veya ılık ise petek temizlenecek veya değişecek,konularda aratırsanız temizliği ile alakalı açtığım konuyu inceleyeblirsiniz,
kolay gelsin...

teşekürler gittim bi elektirikciye dedim sıcak üflemiyor klima ön yolcu tarafından baktı sıcağa al soğuk al dedi karolifer peteği tıkalı geğişecek temizlesek olmazmı temizliyemezsin dedi içinde paslı su tortu falan çıktı orjinal 190 tl 40 tl ustalık aldı cayır cayır ısıtıyo şimdi ama anlamadığım en yüksek sıcaklıktan bir düşük sıcaklığa aldığımda arada sıcaklık olarak bayağı fark var birde bu eco tuşunu anlamadım ne işe yarar klima ile bi alakası varmı klimayı nasıl kullanmak lazım bazen klima acıkkken debraja hafif bastığımda araba stop edecek gibi oluyo klima arabanın gücünü zorluyor galiba ?

en basit anlatımı ile klima yazın kullanılır, kışın ise kalorifer kullanılır yani ECO :)

ayrıca o peteği atmayın kireç çözücü ile temizleyin kenarda dursun,kim demiş temizlenmez diye...

Geri