95 oktan mı 97 oktan mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theopel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theopel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar 95 ya da 97 kursunsuz farkeder mı bana 95 ı onerdıler sız ne kullanıyorsunuz

ben direk bi fark göremiyorum şu an 97 kullanıyorum geçenlerde sonax ın enjektör temizleyicisi koydum arabaya biraz bişeyler oldu onla beraber bariz performans almıştım ama şu an durum normal bi fark yok

arkadaşlar benzinde oktan sayısı o benzinin yanma kabiliyetini gösterir oktan sayısının yüksek oluşu istenmeyen yanma problemlerinin daha az olduğunu gösterir benzinin tam yanma zamanınd yanabilmesi içinde yüksek oktan sayılı benzin tavsiye edilir buda performansta hissedilebilir bir artışa sebep olur saygılarımla

İsminizi yazmadığınızdan nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum, ancak yüksek oktanlı yakıtların faydası ancak performanslı arabalarda görülür. Tamamen ekonomi amaçlı 1.2 Corsa'ya 97 ve özellikle 98-100 oktan benzin koyarsanız, arabanız performans canavarı olmaz, hiç bir faydasını görmezsiniz, fazladan ödediğiniz paralarla kalırsınız.

yüksek oktan vuruntulu çalışan arabalar tarafından kullanılır.yani yüksek performanslı araçlar denebilir.standart 1.2,1.4,1.6,1.8,2.0 gibi araçlar için 95 uygun

İsminizi yazmadığınızdan nasıl hitap edeceğimi bilemiyorum, ancak yüksek oktanlı yakıtların faydası ancak performanslı arabalarda görülür. Tamamen ekonomi amaçlı 1.2 Corsa'ya 97 ve özellikle 98-100 oktan benzin koyarsanız, arabanız performans canavarı olmaz, hiç bir faydasını görmezsiniz, fazladan ödediğiniz paralarla kalırsınız.
nerden biliosun 1.2 motor ve 100 oktan ikisi bir aarada kullandınmı emin olmadığınız konularda yorumda bulunmayın bence zaten trde aldığımız benzin 95 i tam 95 değil bunu herkes bilio 100 oktan uzunca bir süre kullandım çünkü 95 oktanda avans sesi geliodu yakıt kalitesizliğinden 100 oktanda motor bi kere çok daha sessiz çalışıo yanma daha iyi olduğundan hissedilir performans artışı var özellikle kalkışlarda ayrıca corsa 1.2 ecotec ve twinportlar 95 ve 98 uyumludurlar yüksek oktana göre motor kendini ayarlıyor bilmediğiniz konularda atıp tutmayınız. 1.2 kasasına göre yeterli performansı sunan bir motor altınızda 1.6 vardiye alçaktan mı uçuyosunuz anlamıorum ayaklarınız yere bassın bence kime neye hava atıyosanız artık, ilk önce 1.2 lt corsa kullanın ve ondan sonra tamamen ekonomimi yoksa hem ekonomi hem performansı bir arada sunan bir araçmı ondan sonra konuşalım

nerden biliosun 1.2 motor ve 100 oktan ikisi bir aarada kullandınmı emin olmadığınız konularda yorumda bulunmayın bence zaten trde aldığımız benzin 95 i tam 95 değil bunu herkes bilio 100 oktan uzunca bir süre kullandım çünkü 95 oktanda avans sesi geliodu yakıt kalitesizliğinden 100 oktanda motor bi kere çok daha sessiz çalışıo yanma daha iyi olduğundan hissedilir performans artışı var özellikle kalkışlarda ayrıca corsa 1.2 ecotec ve twinportlar 95 ve 98 uyumludurlar yüksek oktana göre motor kendini ayarlıyor bilmediğiniz konularda atıp tutmayınız. 1.2 kasasına göre yeterli performansı sunan bir motor altınızda 1.6 vardiye alçaktan mı uçuyosunuz anlamıorum ayaklarınız yere bassın bence kime neye hava atıyosanız artık, ilk önce 1.2 lt corsa kullanın ve ondan sonra tamamen ekonomimi yoksa hem ekonomi hem performansı bir arada sunan bir araçmı ondan sonra konuşalım

Gerilme Yüksel, sakin :) forever 1.2, kullanmayan bilmez 1.2 yi , kullanan da zaten memnun, sorun yok :D

Arkadaşlar biraz daha sakin;)

Ha bu arada sizlere bir sorum olacak.Arabamın katalitik konvertörü sökülmüş.geçen 25 ytl lik süper benzin ekledim.acaba enjektörleri tıkarmı zamanla.çekiş daha iyi olur sanırım.süper benzin mi kullansam acaba diye düşünüyorum da:confused:ama sanırım kurşunsuz 95 e geri döneceğim:good:

Geri