95 oktan mı 97 oktan mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theopel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla ben 95 oktan kullanıyodum 2 ay oncesıne kadar sonra haramidere opel servisine gittim ustaya arbayı gostermek ıcın azcık bındı kullandı sorun yok falan dedı yakıta baktı şehir içi 10L gösteriyodu şaşırdı bu ne böle diye kullandıgım benzını sordu 95 diyince şaşırdı hemen 97 oktana dönmemi söyledi motor ömrü,azda olsa performans ve yakıt tüketimi açısından..95 kesınlıkle önermedi opelin ecotec motorlarına yeni teknoloji oldugu ıcın...
bilir kişi söyledi bunu..
su anda yakıt tuketımım şehir içinde 8,5 litreden yukarı cıkmıyo..

hiç biri...benzin olmuş 3.49...

süper benzin satılıyor mu hala? ben bakmıştım ama bulamamıştım. katalitiği iptal olan arabada süper benzin daha fazla performans verir çevreyi kirletir tabi. ama içindeki kurşunun performansa katkısı vardır.

Arkadaşlar benzine yine zam.en iyisi takoza kaldıralım arabaları.o benzin bu benzin diye parmaklarımızı yormamız anlamsız artık sanırım:(

yazık ya yaşanmaz hal alıcak artık güzel türkiyem..
zam üstüne zam..

yeni zam ne zaman gelmiş :(

sürmeyeceğiz bu arabalanı bi süre vatandaş bilinçli davranacak 3 ay sadece minibüs otobüs satılsın bak ne oluyor o zaman

nerden biliosun 1.2 motor ve 100 oktan ikisi bir aarada kullandınmı emin olmadığınız konularda yorumda bulunmayın bence zaten trde aldığımız benzin 95 i tam 95 değil bunu herkes bilio 100 oktan uzunca bir süre kullandım çünkü 95 oktanda avans sesi geliodu yakıt kalitesizliğinden 100 oktanda motor bi kere çok daha sessiz çalışıo yanma daha iyi olduğundan hissedilir performans artışı var özellikle kalkışlarda ayrıca corsa 1.2 ecotec ve twinportlar 95 ve 98 uyumludurlar yüksek oktana göre motor kendini ayarlıyor bilmediğiniz konularda atıp tutmayınız. 1.2 kasasına göre yeterli performansı sunan bir motor altınızda 1.6 vardiye alçaktan mı uçuyosunuz anlamıorum ayaklarınız yere bassın bence kime neye hava atıyosanız artık, ilk önce 1.2 lt corsa kullanın ve ondan sonra tamamen ekonomimi yoksa hem ekonomi hem performansı bir arada sunan bir araçmı ondan sonra konuşalım

Merhaba Yüksel bey,

Bir kimya mühendisi olarak emin olun bu konuda oldukça bilgim var. "Atıp tutmayacak" kadar da burada bahsedilen prosesin bilgisine sahibim, rahat olun. Burada sizinle polemiğe girip bu olayın bilimsel açıklamasını da uzun uzadıya yapacak değilim. Konuda bahsedilen ve sorulan soru 95 mi kullanmak mantıklı, 98-100 mü, yoksa "hangisi uyumludur" değil. Opel'in araç kitapcığına bakarsanız her ikisi için de uygun olduğunu görürsünüz zaten.

Asıl dert ettiğim nokta, "hava mı atıyorsun" gibi tamamen saçma ve yazdığım yazıyla alakasız bir yorumda bulunmuş olmanız. Ha, çok bilmek istiyorsanız söyleyim, hava atmadığım gibi, 1.6 motorun performansından o kadar da memnun değilim (gerçi performans meraklısı bir insan da değilim zaten) kaldı ki kendi aracımda dahi 95 kullanıyorum. Nerden böyle abuk subuk bir kanıya vardınız bilmiyorum.

Tüm bunlarla beraber, lütfen siz de "performanslı" araç nedir, "ekonomik" araç nedir diye üzerinde biraz daha düşününüz. 2.0 lt motorlu, 240 BG'lik Astra OPC varken, kendi arabama performanslı diyecek kadar saf değilim.

çeşme suyu ak.

düşünmeye gerek yok yazımdada dediğim gibi kasasına göre yeterli performansı sunan bir araç corsa 1.2 sadece ekonomi amaçlı demek araca haksızlık olur

Geri