95 oktan benzin yerine 97 oktan benzin aldım Arabanın düzeni bozuldu

Opet te 95 ile 97 oktan aynı fiyata satılıyor, ben hep 95 alırım, bir kez pompada 95 kalmamış 97 verelim aynı fiyat dediler, aldım ama bir fark hissetmedim
Aynısı benim de başıma geldi, ben de bir fark hissetmedim.

yuksek oktan daha cok performansli arabalar icin onerilir..

kimyager bir arkadaşım 97 oktan ve 95 oktan arasındaki farkı aynen şöyle anlattı;
oktan sayısı arttıkça, kaynama noktası düşer. Kaynama noktası düştükçe çabuk buharlaşır, benzinin buharlaşması ne kadar çok olursa verim o derece yüksek olur. sonuçta benzini injeksiyon püskürtüyor. o püskürtme iyi olursa verim artar. ama tüketim çoğalır.

Saygılarımla

opet 97 oktan. başka tanımam

valla ben biraz önce 97 oktan aldım,95 alıyorum 97 alıyorum..bi zarar falan göremedim..benim arkadaşta astra var o shell den bi keresinde 100 oktan almış süpper bişey denk gelirsen mutlaka al diyodu..bakalım bide onu denicem :)
Hem bir Opel Astra kullanıcısı hemde bir pilot olarak söylüyorum 101 oktan ve üzeri benzin tipi yakıtlar AVGAS (high octane aviation fuel - yüksek oktanlı havacılık yakıtı) tipi yakıt olarak nitelendirir ve gücü arttırır. Ve ona göre üretilmiş yüksek beygir gücündeki pistonlu tip motor taşıyan uçaklarda uygulanır. Genellikle günümüzde bu değer 108 oktandır. Fakat araba için kullanımda eğer aracınız 250 beygir ve altıysa kısa süreli iyi bir performansın yanında motora cok büyük eziyetler çektirecektir ve aynı büyüklükte sorunlar yaşatacaktır. Zira bu yüksek oktanlı AVGAS yakıtların eğitim için kullanımında bile litresi yaklaşık 5 dolar seviyelerindedir. Fakat benzin istasyonlarında yaklaşık 3 TL civarında veriyorlar bu yakıtı. Bu fiyata bu kalitede benzin; ülkemzde kesinlikle yok ve bana kandırmaca gibi geliyor.
Olsa bile altımızdaki araçlar için 3 kilo bebek 5 kilo pisletirmi deyişini akıllara getiriyor.

Son düzenleme:
Geri