Oksijen sensörü arızası ve 2.viteste gazda düzensizlik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

efe topdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1,5 ay önce Opel sahibi oldum.97 oktan benzin alıncaya kadar aracımdan gayet memnundum ancak 97 oktan benzin aldıktan sonra aracımın düzeni bozuldu. İkinci viteste yokuş çıkarken araçta bir zorlanma hissettim ve motordan değişik bir sesle musluk şeklinde olan arıza lambası yandı.Servise gittim cihaza bağlattım usta bozuk benzin aldığımı ve benzini bitirip tekrar benzin alınca düzeleceğini söylediler arıza ışığı kendiliğinden söndü. Aradan 1 hafta geçmeden tekrar arıza ışığı yandı tekrar servise gittim cihaza bağlattım ve oksijen sensörünün arızalı olduğunu söylediler.Usta Bujilerin ve oksijen sensörünün temizlenmesi gerektiğini söyledi. Arıza Lambası şu an yeniden söndü.Ancak ikinci ve üçüncü viteste gaza bastığımda sanki arabayı tutan bir şey var düzensiz gidiyor ve yokuşlarda ikinci viteste motordan değişik bir ses geliyor.Aracım 2004 astra g 1.6 twinport. Ne yapmam gerekiyor. görüşlerinizi bekliyorum.

Hocam o parçanın değeri 600 ytl, bence o parçayı kendinde sökersin, balata temizleyicisi veya elektronikçilerde bulunan kontak temizleme spreyi ile güzelce temizle yerine tak. düzelecektir. değiştirmeye kalkma dediğim gibi fiyatı çok pahalı ustalarda anlamıyorlar, onu değiştir, bunu değiştir, oda arızalı diye uğraştırırlar. benim aracıma 1800 tl masraf çıkardılar. sırf belirttiğin arızadan dolayı ben inatla araştırdım, kendi yöntemlerimi denedim, şu anda 3 bin kilometredir bir problem yok aracı kullanıyorum.

teşekkürler

Forum Kuralları gereği "Üye Arşivi" bölümünde tanıtım yapmalısınız , aksi halde mesajlarınız silinecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri