6. vitesle 100km ile gitmek zararlı mı ve yakıt tasarrufuna katkısı var mı

edebiyatci76

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yardımlarınız için teşekkürler

usta benım bıldıgım aracını ole cok yuksek vıtes dusuk hızlarda kullandıgında devır dusuk oldugundan dolayı moyorda egilmeler olyordu herllde parclarda motora ve şanzumana zararlı oluyor.. egerkı sen bunu dusuk yakıt tuketımı ıcın yapıyorsan zaten arac en az tuketımı 2500 devırde yapıyor sen dusuk devırde kullandıkca arac gıtmek ıcın bana gore daha cok mazot harcar.... ustalar genede cevap verırler ama benım dusuncem ve yanlıs hatırlamıyorsam duydugum bu...

benim bu konuda hiç bilgim yok :(

Pek güzel olur gayet de katkı sağlar keşke benim de 6. vitesim olsa :)

Bi programda yakıt tüketimini düşürmek sürüş tekniklerini söylerlerken için biran önce yüksek viteslere geçin, 5.vitesle 50km ile gitmekten çekinmeyin demişlerdi.

bence eğer yol eğilimli değil ise 6 viteste 100 ile gitmak gayet mantıklı ; ancak yol hafif yokuş ise 5 viteste gitmek daha uygundur ; yol gidişatına göre düzde 6 vitesle 100 ile gidiyorum eğilimli yola gelince 5.vitese geçiyorum sonrada devam

aracı sürekli düşük devirlerde kullanmak motora zararlı diye biliyorum ve hiç bir zaman düşük devirde kullanmıyorum ama ustalarımız daha iyi bilir

tam bir bilgim olmamasına rağmen bi programda yeni nesil motorlar için, düşük devirde yüksek vites durumunun bi zarar getirmediğini yakıt konusundada daha avantajkı olduğunu duymuştum dikkatimi çekmişti hep vites ve devir detayına dikkat eden biri olarak.

uzun yolda 90 la yine gidilir amaç aracın tasarruf etmesi değil mi zaten keşke benimde 6. vitesim olsa o zaman mazotu koklardı her halde...

yardımlarınız için teşekkürler

Çoğu arkadaşın bildiği ve yazdığı gibi, yeni nesil dizel motorlar farklı. Bu motorlar düşük devirlerde sorun yapmadığı gibi, orta devirler yakıt tüketimi ve performans için en ideal devirlerdir.

Sorunuza gelince 100 km ile 6. viteste giderken devir 2binin çok az üstünde olacağı için gayet iyidir. Hatta bir arladaşın dediği gibi bayır yoksa 90 la bile gidilir. Ben böyle 1 depo 1000km yol yaptım.

Geri