6. vitesle 100km ile gitmek zararlı mı ve yakıt tasarrufuna katkısı var mı

ben de bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. rampa yoksa...

dizel aracı biraz daha devirli kullanmanı tavsiye ederim 6.viteste 100 le gidersen araç daha hızlı kurum bağlar.

dizel aracı biraz daha devirli kullanmanı tavsiye ederim 6.viteste 100 le gidersen araç daha hızlı kurum bağlar.

ara vitesleri 2500 - 3500 devir aralığında kullanıp en son aracı rahatlatmak için ( ki uzun - düz yolda ) kullanılırsa bence hiç birşey olmaz...

Dün gece sarıyerden çekmeköye gittik. dönüşte yol boştu. ~145 km hızda 6. vites ~2750 rpm de 4,5 - 5L anlık yakıt tüketimi gösteriyodu.

hiç bir şey olmaz, yakıt ekonomisi sağlar, motora bir zararı yoktur. Düşük devirde motor kurum bağlar evet, ama 1.3CDTI motor için "düşük" devir 1500 devire kadardır. 1500 devirin üstü düşükten sayılmaz. Dizel motorlar zaten doğaları gereği düşük devirlerde çalışırlar. Bu nedenle 100km hız gayet normal 6. vites için, tabi araç çekişte bir sorun yaşamıyorsa.

Ek bilgi: Büyük gemilerdeki dizel motorlar sabit devirlerde çalışırlar. Devir sayısı da 700 civarıdır.

adamlar 6. dişliyi zaten yakıt tüketimini düşürmek için koyuyorlar son hız artsın diye değilki!

6. vitesin ekonomi vitesi olduğuna bende katılıyorum. Pedala tam basmadıktan sonra 6. viteste 100 ile gitmenin bir sorun yaratmayacağını sanıyorum

ben de 100km civarı hızlarda 6. vitesi kullanıyorum
düşük devirde hızlanaya çalışırsanız mazot pompasına aşırı yüklenirsiniz belki bu nedenle zarar göre bilir gaza tam basmadıktan sonra sorun olmaz bence

wallla düz yolda 50 ile gidiyosam 4 e alıyorm bn direk yakıt 3 -4 litre arasına düşüyo

Geri