5 depoda bir yüksek devirli araba kullanmak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arsivci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
-bir arkadaşım bana "5-10 depada bir, bir depoyu yüksek devirli kullan ki motor ölmesin, açılsın" dedi..

ahali bunun bir gerçekliği varmı?(cdti için) yoksa eski bilgiyi yeni diye satan bir amcamızmıdır bu arkadaş?

Motor açılması diye birşey olurmu bence saçmalık. çok düşük devirde kullanırsan 'da motor zarar görür; çok yüksek devirde kullanırsan'da motor zarar görür.. Motoru incitmeden, aracınızı hakkınca kullanmalısınız.
;)

Peki arkadaşlar buna bağlı olarak birşey sorayım. Arabam ototmatik vites. Genellikle hiç gaz kulanmadan rolantide gezerim. Böyle gezmenin araca bir zararı olur mu? (anlık yakıt 1,7 ile 2,00 gösteriyor)

Peki arkadaşlar buna bağlı olarak birşey sorayım. Arabam ototmatik vites. Genellikle hiç gaz kulanmadan rolantide gezerim. Böyle gezmenin araca bir zararı olur mu? (anlık yakıt 1,7 ile 2,00 gösteriyor)

Otomatik arabanızda deviri zaten kendiniz seçemiyorsunuz. Devir artınca aracınız vites yükseltir. Ancak fren viteslerinde yüksek devirde kullanabilirsiniz. Örneğin arabayı üçüncü vitese alıp gazladığınızda devirli kullanma söz konusu olur. Bu da bence otomatik viteste tavsiye edilen bir şey değil.

Rolantide derken otomatik viteste rolanti olayı yok zaten. vitesi D konumuna aldığınızda araç tekerleklere güç aktarmaya başlıyor. Siz gaz vererek verilen gücü artırıyorsunuz. Yani durum değişmiyor. Ben özellikle böyle durumlarda ne gaz ne fren ayağımı ikisinden de çekip arabanın kendi kendine gitmesini seyrediyorum.Sonuç olarak caizdir zararı olmaz. Bilmiyorum yine de ustalardan olmaz hemen gaz ver diyen çıkar ve açıklamasını yapar mı?

otomatik vitesle ilgili olarak www.otomatikvites.info çok faydalı bir site

ya ben hiç 3000 devirden aşağıya inmiyorumki vites değişimleri en erken 4000 devir gibi sürekli yüksek devirde gezmeninde zararı varmı

ya ben hiç 3000 devirden aşağıya inmiyorumki vites değişimleri en erken 4000 devir gibi sürekli yüksek devirde gezmeninde zararı varmı
Benim bildiğim kadarıyla 3500 vites değiştirme deviri. Arabamın bu devirin üzerine çıktığını hiç görmedim. Tabi bu otomatik olmasından kaynaklanıyor. rolanti devirin kaç aceba. mesela ilk çalıştırmamda 1500 devirdeyken ibr iki dakika içinde 700 devre kadar düşüyor. Focuslarda bu 2000 devirmiş sanırım. 4000 devir biraz fazla gibi geldi bana. Yorumu forumun ustalarına bırakıyorum.

yalnız ben düz vites ve benzinli arac onu belrtmeyi unutmusum kusura bakmayın

Sağol Sami abi. İnşallah dediğin gibi bir sorun oluşturmaz. Bazen bağdaş kurar otururum:)

yazılar mantıklı geldi ..bugün 3. viteste 140 bastım devir kesici sınırında bi 10 dk faydası olmuştur herhalde

4000-4500 devirden asagi vites degistirdikten sonra,motoru bagirttirmadiktan sonra ne anladim ben araba kullanmanin zevkinden ! 100 km de 1.8 motor 13,5 litre yakiyor ama cani sagolsun.... 5000-5500 devirin verdigi zevk herseye deger....

Sağol Sami abi. İnşallah dediğin gibi bir sorun oluşturmaz. Bazen bağdaş kurar otururum:)

Önemli değil ne demek. Bildiklerimizi bulduklarımızı paylaşalım. Ben zaten hep öyle yapıyorum. Otomatik demek keyif demektir. Keyfine bak

Geri