4.Yıl Bakımı

Az önce yetkili opel servisini aradım ve aracımın 4 ncü yıl bakımının fiyatını sordum. İndirimsiz fiyatı 700TL imiş ama indirimle birlikte 600TL ye hallolacağını söylediler. Sonrasında da değişecek parçaları söylediler.

Değişim listesi;

- Hava Filtresi
- Polen Filtresi
- Yağ Filtresi
- 4 Adet Buji
- Motor Yağı
- Firen Hidrolik Yağı
- Cam Suyu

Neyse telefonu kapattım ve internetten bakındım şöyle bir malzeme fiyatlarına. Bütün malzemeler GM marka seçmeme rağmen malzeme fiyatı olarak 240TL fiyat çıkardım. Bu durumda yetkili servis yukarıdakilerin değişimi için benden 360 TL işçilik ücreti alıyor.

Kardeşim ben bu 360 TL ye bütün malzemeler dahil aracın bakımını yaptırırım. Üstüne 20TL de çırağa bahşiş atarım be.

Neyse yapacak bir şey yok. Malzemeleri alıp piyasada yaptırıcam bakımını.

İyi güzelde fren balatalar ini değiştirneden hidrolik yağı niye değiştiriyor. Böyle sıradan bakımlarda öpüyor servis :mad:
Bana 3. Yılında buji değişmeli dediler tüm standart malzemeler üstüne gm buji +kaliteli yağ işçilik herşey dahil 200 tl vermiştim. Siz standart bakım üstüne buji ve fren balatalar ini değiştirin yeter bnce fren Balata sini TRW marka alın gm den daha iyidir

Şuan kendi listemi yapıyorum zaten. Standart bakım ürünlerinin üzerine bir iki şey ekliyorum. Motor soğutma suyunu da değiştirmek istiyorum. Yağ olarak bu sefer GM nin dexos2 onaylı yağını denemeyi düşünüyorum. Sanırım petrol ofisi tarafından üretiliyor.

Abarta abarta bir liste yaptım kafama göre.

0LG06o.png

Yaptığım listeye göre fiyatlar yukarıda.

Balata ve kampanalardan şikayetiniz yoksa kontrol etmeden önce boşuna değiştirmeyin,zaten balatalardaki et kalınlığı düştüğünde sensor uyarısı yada sesli ikazdan bittiğini anlayacaksınız,kampanalırıda söküp kontrol ettirin ve bakım yaptırın alış veriş yaptığınız sitede balata temizleme spreyi vardı onlardan 2 adet alın bakım için yeterli olacaktır.

Balata ve kampanalardan şikayetiniz yoksa kontrol etmeden önce boşuna değiştirmeyin,zaten balatalardaki et kalınlığı düştüğünde sensor uyarısı yada sesli ikazdan bittiğini anlayacaksınız,kampanalırıda söküp kontrol ettirin ve bakım yaptırın alış veriş yaptığınız sitede balata temizleme spreyi vardı onlardan 2 adet alın bakım için yeterli olacaktır.

Dediğim gibi yaptığım liste abarta abarta yaptığım bir liste ama balataları değiştirmek istiyorum. Özellikle arka kampanalardan ses geliyor bazen. Daha önce usta temizleyip bakım yapmıştı ama ses yine bir süre sonra başladı. Fren önemli. Bir tek silecekleri değiştirmem sanırım. Onların daha gideri var.

Arka kampana balatası standart mı? Alacağım sitede büyük tip 228x40mm diye not düşmüşler. Bunun küçük tipi falanda mı var acaba?

Arka kampana balatası standart mı? Alacağım sitede büyük tip 228x40mm diye not düşmüşler. Bunun küçük tipi falanda mı var acaba?

Kampânâ kolay kolay bitmez kardes boşa masraf yapma derim. Ayrıca gm yağ pek iyi değil

Son düzenleme:
Kampânâ kolay kolay bitmez kardes boşa masraf yapma derim. Ayrıca gm yağ pek iyi değil

Kampana da ses geldiği için değiştirmek istiyorum aslında. Daha önce bir kere açılıp temizlendi ayar falan yapıldı ama kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başladı. Gerçi havalar soğuduğundan beri sesi duymaz oldum..:D

Yağ konusunda normalde mobil 1 ESP 5w30 yağı kullanıyorum ama bu sefer dexos2 onaylı bir yağ deniyim dedim. Mobil in 0w40 da var dexos2 onayı ama onu kullananlarda arabanın çok ses yaptığından şikayetçiler. Sanırım yine ESP 5w30 a devam edicem.

PBlMZO.png

En son böyle bir liste yaptım.

Filtrelerde orijinal tercih ettiğim için fiyat biraz yüksek ama filtrede orijinal iyidir sanırım..:D

Polen ve yağ filtresini bosch marka hava filtresini de mette marka alsam filtrelerden 50TL kar edebilirim ama araba için ne derece iyi olur şaibeli..:D

Son düzenleme:
Gm yağ tercihi yerine mobil daha iyi bir seçim olmuş.

Geri