2003 model merivamız var yaklaşık 140 bin km de bu araca her bakımda gm-10-40 yağ ve son iki bakımdır Riw10-40 yağ konuyor motorunda hiçbir sıkıntı yok , hava ve yağ filtresi 45 bin km ye kadar serviste orj. ile daha sonra genelde yan sanayileri ile değiştirildi , yakında satılığa çıkarmayı planlıyoruz eminim ki alan adam bi 200 bin km daha (totalde sorunsuzca sizin bineceğiniz kadar) sadece bakım yaparak biner...
Kendi yaptıklarım rahatlığımdan değil , yağ denen şeyin hepsinin aynı görevi yapmasındandır , mantıklı bir kullanıcı iseniz ikisini test eder olumlu olumsuz sonucunuza göre devam edersiniz (ben piyasada milletin bitarafını yırttığı mobil1 tam sentetik 0-40 ı kendı aracımda denedım ve 8.000km dayanabildiim arabam işkence çekiyor gibiydi hemen gm 5-30 yağa geri döndüm) , ama özenti bir kullanıcıysanız mantıksız olan pahalıda olsa ondan devam edersiniz , ben kendi aracımda 15 bin km ye gelmeden bakımımı KENDİM yaparım bende böyle rahat ediyorum , bir başka usta hava filtresini değiştirirken içine ne kaçacak diye korkmayıp ağzını açık bırakır, ama ben yapamam ağzını kapatırım çunku bir sınek dahi kaçacak diye korkarım , veya polen filttresinin kapagını falan kırar, benimde içim böyle rahat ediyor, mantıklı olan, insanı rahatlatan fazla para vermek midir?
Ben malesef dediklerinize katılmıyorum , bence mantıklı olan ideal parçalarla , ideal süre zarfında periyodik bakımlarının yapılmasıdır ,
fazlası şımarıklık-özentilik ten öteye gitmiyor.
Ha bu arada arkadaşınızın yaptığı hainliktir , elbette birgün ondan kat kat fazlası ondan çıkacaktır...