4 şeritli yolda 94 ile radara girdim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iberay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mümkün oldugunca gps kullanarak gercek hızla kadran hızını bindigim her aracta karşılaştırıyorum

çogunda kadran hızı 100km gösterirken gercek hızım 95km oluyor yani gercek hız yüzde 5 daha az

radarda 90km limit olan bir yerde 99a kadar ceza yazılmaz %10luk hata payı+tolerans vardır

yüzde 10luk polisin ceza payı + yüzde 5 de bizim kadranın payı hesaba katarsak

104km ile 105 km arası bir limit hesaplamış oluyoruz. En son 3 sene önce radara girdigimde polisin,sizin kadrana göre 105e kadar idare ediyorz dediginide hiç unutmam.

siz yinede 95 e sabitleyip en garantili yolculugu yapabilirsiniz

Son düzenleme:
Radar cihazlarının rutin kalibrasyon ayarları yapılırken normalin 5 puan gerisine yapıldığını belirtmek isterim.Yani sizin hızınız 100 ise radar cihazı bunu 95 olarak algılamaya ayarlanıyor ,nedenmi hani bazı arkadaşlarımız diyorya Polisler ceza yazmaya meraklı o yüzden.Kişi kendisi nasılsa karşısındakinide öyle bilirmiş...

Hangimiz otoban yada temiz geniş bir yolda 90 veya 100 km ile yolculuk ediyoruz ben bu forumda o kadar sakin ve sabırlı birini göremiyorum örnek ben uzun yol denk gelirde yolda musaitse hız kurallanı hemen çiğniyorum
o ne oyle ya 90-100 hız otomobille cok sacma buluyorum şöyle dört şerit temiz bir yol buldummu basıyorum 150 nin üstüne cıkmıyorum 130 altınada düşmüyorum radar var ceza kesecek dinlemiyorum eminim hepiniz öylesininzdir belki yanlış bir iştir yaptığımız ama ne yapalım

Ne yazıkki milletimiz böyle .. Sakin gitmek anlamsız geliyor herkese ...!

fiorino vardı bende 110 la malatya girişinde girdim 270 lira yazdılar sonra sattım arabayı.2 ay önce 118 le girdim vectramla bölünmüş yolda elazığ a giderken radaramı girdim dedi bi sorayım bekleyin biraz dedi sonra tamam devam edin dedi arkamda gelen araçları beklettiler...

fiorino vardı bende 110 la malatya girişinde girdim 270 lira yazdılar sonra sattım arabayı.2 ay önce 118 le girdim vectramla bölünmüş yolda elazığ a giderken radaramı girdim dedi bi sorayım bekleyin biraz dedi sonra tamam devam edin dedi arkamda gelen araçları beklettiler...

1 Eylül tarihinden itibaren Trafik kanununun atıfta bulunduğu yönetmelik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Linkini vermiş olduğum yönetmeliğin güncel halinde araçların mahiyet ve vasfına göre hangi yollarda ne gibi hız limitlerine tabi olduğu belirtilmiştir. Bölünmüş yollarda; otomobil için 110 hız limiti, diğer araçlar için farklı hız limitleri belirlenmiştir. dikkat edilmesi gereken husus yolun durumu ve trafik ikaz işaretleridir.Buna göre farklılıklar söz konusu olabilir.

Geri