4 disk fren hepsimi abs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arka frenlere, önlere giden fren basıncının 3 de 1 i kadar basınç gider,

bunun için ön tekerlekler kadar çabuk kilitlenmez,ama frene kuvvetli basmaya devam ederseniz arkalarda kilitlenir ve aracın arkası savrulmasın diye ABS devreye girer..

zaten arka lastiklerde abs olmazsa abs yarardan çok zarar olur o zaman.. :D
drifte gel olur:D:D

arkadaşlar bazı araçlarda sadece 2 disk fren oluyor.bazılarında ise 4 tane oluyor.işte bu 4 tane disk fren olduğunda asr falandamı koyuluyur.

eski araçlarda 2 yollu kanal ABS vardı,yani ön tekerleklerin biri kilitlendiğinde abs her iki tekerleğe giden fren basıncınıda dengeliyordu,yine aynı şekilde arkalaradan biri kilitlendiğinde her ikisinede müdahale ediyordu..

bu şekilde fren mesafesi arttığı için 4 kanallı abs geliştirildi ve yeni araçlarda hangi tekerlek kilitlendiyse yalnızca onun fren basıncı düşürülüyor abs tarafından..

yani ilk üretiminden beri 4 tekerleğede müdahale ediyor bu sistem..

ben kendi aracımda ayrıntılı inceledim arkada bi sensör yok ama dedildigini gibi önlerde arasında 1/3 oranı olunca önün sensörü arkalar içinde bu oran vasıtasıyla bi işlem ypabilir

sonucta sensör okur abs beyinine gödnerir beyin her tekere göre basıncı ayarlar

bu durumda sadece ön 2 sensör vasıtasıyla 4 tekerde abs sistemine sahip olmus olur.

bana göre arkalardada sensör olsa daha kesin neticler elde ederdi abs beyni

esp ışıgı yoksa yoktur hocam...

peki çok sert frenlerde arka lastiklerin kilitlenme ihtimali varmı:confused:

eğer arkalar kanpanaysa sadece abs önleri kontrol eder çünki yaşadım sert frende arabayı test ettim arka tekerlekler kilitlendi ama önlerde bu durum yoktu ABS DE DEVREYE girmedi başka bir zamanda hafif buzlu yolda bastım frene önler kilitlenince tak ABS girdi devreye

Abs 4 tekeri kontrol eder.... sensor yalniz ön tekerde olup hizi ölcer.prdal konumunu ölcer ona göre arka ve önleri merkez abs den yönetir...
abs-brakes.jpg

Abs 4 tekeri kontrol eder.... sensor yalniz ön tekerde olup hizi ölcer.prdal konumunu ölcer ona göre arka ve önleri merkez abs den yönetir...
abs-brakes.jpg

konu dört mü iki miye doğru gidiyor galiba :)

üstad sizin eklediğiniz resimde de görüldüğü gibi dört tekerlektede sensör vardır..

ön tekerleklerdeki sensörler arka tekerleklerin kilitlenip kilitlenmediğini nasıl algılayabilir????

resim 4 tekeri gösteriyor biliyorum onun icin de yazdim 4 teker abs kontrolünde öndeki sensor ve pedal konumundan ve motor gücünden arkalari kontrole aliyor.. opel astralarda bu anlattigim seklide

yani sürüs verileri ile arkaya müdahale ediyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri