3 kuruşluk insanlar 4 kuruş indirim yapmış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erentat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
berker abi ben çok gördüm akp hükümetinede küfür eden ona oy verenede küfür edeni salaklar hala görmüyolar ülkeyi soydular sattılar falan gibilerinden apo olayı daha dünkü olay bahçeli çıkmış nie idam ettirilmiyo diyo ulan adi herif sen ecevitle beraber idamı kaldırdın bu ülkeden şimdi nie dansözlük yapıyosun kıvırıyosun? daha dün ab ab diye yırtınanlar bugün ab ye uyum olsun die bazı şeyler yapıldığında onada laf ettiler ki en basit örneği sigara içilmesi yasaklandı süper bişey hükümete kızan söven çok oldu bu durumda.

abi herkez yiyo madem kime oy verceksin? sen kendine en yakın olan sana göre en doğru şeyleri yapana verirsin dimi? bende öyle işte bana göre doğru şeyler yapılıyo bu ülkede ama yaranamıo adamlar yine en basit örneği istanbul kültür başkenti seçilmiş konserler yapıldı milyon dolarlar harcandı die laf edenler napsın yapmasalardı nie yapmadılar koca şehir bi eğlenceyi çokmu görüyo olurdu gibi bi sürü şey herkezin fikri kendine tabi ben öyle düşünüyorum akp olmasaydı kim olurdu yazıcıoğlu olurdu benm için başkasıda olmazdı.

herkezin yaptığını yapıyo tayyip bugüne kadar kim geldiyse ülkenin başına soydu çillerinden ecevitine bahçelisinden mesut yılmazına deniz baykal yiyemedi çünkü hiç başa geçemedi alayı yiyici sadece biri değilki bunu kabullenmek lazım.

Adamın birinin evine hırsız girer ne var ne yok çalar sonrada bi not yazar musluk bozuktu elektrik prizi bozuktu bunları tamir ettim diye adamda karısına der olsun hanım çalıyo ama çalışıyo diye.Sizin mantığınızda bu bence niye kabulleniyim ben milletvekillerinin maaş almasına bile karşı bi insanım milletvekilliği iş midir meslekmidir bu bir gönül işidir gönüllü olarak yapılmadır madem ülkeme hizmet etmek istiyorum diyosun ozaman bu ülkenin kanını niye emiyosun sen yeme yeter en büyük hizmeti yapmış olursun

ya amma haklısın ya katıla katıla bi hal oldum.. oda gülmekten.. :kop:

Gülmekten felan yarılcak bişey yok kardeşim.Bütün kominizm eylemlerinde ortaya çıkan her türlü gösteriyi yapanlar nie benzin için çıkmıyo.Hadi onlar çıksın desin mesela ötv kalksın zart zurt vs.kim böyle forumların dışında tepkisini ciddi anlamda belli ediyo.

Yukarıda benim yazdıklarıma cevaplarda vardı fazla da uzatmamak lazım sabaha deil seneye kadar sürer bu konuşmalar.

Benim anlatmak istediğim bu yönetim önceki yönetim yada farklı yönetimler deil genel olarak bi tepki yada farklı bişey yok ne muhalif milletvekillerinden nede mevcut iktidar yönetiminden ötv kalksın gibi bi teklif gelmedi geldiysede ben duymadım.

Yukarıdaki bir arkadaşımın dediği gibi deprem zamanı çıkmış bi olay cep telefonları cep faturaları vs.bunlara dahil hele cepteki daha beter kdv eklenmiş tutar üzerinden öiv ödüyoruz bunların hepsi aynı dönem çıktı.Ama ondan sonrada kimseden gık çıkmayınca nasılsa bu millet ödüyo bunu demekki zengin bi milletiz alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz deyip kaldırmadılar belliki.Ciddi ve türkiye çaplı bir eylem yapılsa belki de etkili olurdu.

Bu konulardada deminde dediğim gibi bu yönetim diğer yönetim benim için hiç farketmiyo.Kasdettiğim şeyde zamanında bunlar konurken milletin duygusal anına denk gelip ses çıkmamasıydı bence herkesten 20 tl toplansa o dönem bütün depremzedelere ev bark iş hepsi yapılırdı.Ama napıldı nasılsa millet şimdi duygusal bi vergi çakalım güzel güzel paramıza bakalım dediler.Daha sonrakilerde o bu iyiymiş tatlı vergi kimsenin seside çıkmıyo iyi böyle kalsın dediler.Neden çünkü forumlar yada zincir mailler dışında ciddi bir tepki yok.

Diğer yazdıklarımdada beni yanlış anlayan arkadaşlar kusura bakmasın anlatmak istediklerimi bazen cümlelere yanlış dökebiliyorum.Birilerini savunduğum yada kötülediğim yok.Sonuçta sorun bizde biz göz yumdukça daha fazlası karşımıza gelir.Yakında ikinci el araçta ötv fln da çıkar yine kimsenin sesi çıkmaz.

ya milletvekilleri sence nie böyle bi işe giriyo nie milletvekilliği yapıyoki maaş içinmi sence? bence hiçde değil adamların durumu zaten çok iyi aldıkları 3 5 binlira onların çerez parasıdır hepsinin amacı farklıdır bence hükümete yakın olup işlerini yaptırmaktır.

Gülmekten felan yarılcak bişey yok kardeşim.Bütün kominizm eylemlerinde ortaya çıkan her türlü gösteriyi yapanlar nie benzin için çıkmıyo.Hadi onlar çıksın desin mesela ötv kalksın zart zurt vs.kim böyle forumların dışında tepkisini ciddi anlamda belli ediyo.
.

ya ben sana yine katılıyorum.. :kop: hatta karnıma ağrılar giriyo bu sefer..

güzel kardeşim ne benzini ne komünizmi :D :kop::kop:

ulan millet aç karnını doyuramıyor.. sen benzine sokağa düşsün diyosun..

millet ekmek için düşüyor sokağa:kop::kop:

neyse bunları yaşamadan bilemezsin..:rolleyes:

aç karnını doyuramayan kimmiş ya açlıktan ölen adam hiç duymadımda görmedimde abartmayın kriz var deniliyo hep ne zaman bi alışveriş merkezine gitsem full çakılı sinemaya gitsem yer yok hala ekmek bulamıyo diyosunuz iş beğenmediğinden ekmek bulamayanlar var ben nie aç değilim sen nie değilsin işin var araban var? çalışıyosun çünkü ekmeğini kovalıyosun bazılarıda ben o işte çalışmam ben asgari ücretle çalışamam die yırtınıyo.

örnek vereyim benim kuzenim amcamın oğlu askerden geldi evlendi asgari ücretle bi işe girdi 650 veya 700 neyse artık aylık eline geçen parası 400 lira kira veriyo geri kalanıyla elektrik su yakıtını ödüyo bide 2 kişi karnını doyuruyolar haftasonuda olursa inşaatlara gidiyo çalışmaya herkez öyle bilinçli olursa adam akıllı çalışırsa kimse aç kalmaz merak etmeyin ;)

aç karnını doyuramayan kimmiş ya açlıktan ölen adam hiç duymadımda görmedimde abartmayın kriz var deniliyo hep ne zaman bi alışveriş merkezine gitsem full çakılı sinemaya gitsem yer yok hala ekmek bulamıyo diyosunuz iş beğenmediğinden ekmek bulamayanlar var ben nie aç değilim sen nie değilsin işin var araban var? çalışıyosun çünkü ekmeğini kovalıyosun bazılarıda ben o işte çalışmam ben asgari ücretle çalışamam die yırtınıyo.

örnek vereyim benim kuzenim amcamın oğlu askerden geldi evlendi asgari ücretle bi işe girdi 650 veya 700 neyse artık aylık eline geçen parası 400 lira kira veriyo geri kalanıyla elektrik su yakıtını ödüyo bide 2 kişi karnını doyuruyolar haftasonuda olursa inşaatlara gidiyo çalışmaya herkez öyle bilinçli olursa adam akıllı çalışırsa kimse aç kalmaz merak etmeyin ;)

ankaraya uğramadığın nasılda belli.. git de şu kar havasında -10 larda türk-iş'in önünde buz tutan ana babalara bak..

Yukarıdaki bir arkadaşımın dediği gibi deprem zamanı çıkmış bi olay cep telefonları cep faturaları vs.bunlara dahil hele cepteki daha beter kdv eklenmiş tutar üzerinden öiv ödüyoruz bunların hepsi aynı dönem çıktı.Ama ondan sonrada kimseden gık çıkmayınca nasılsa bu millet ödüyo bunu demekki zengin bi milletiz alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz deyip kaldırmadılar belliki.Ciddi ve türkiye çaplı bir eylem yapılsa belki de etkili olurdu.

.

Keşke o şekilde olsa fakat bu vergiler çıktıgında ne oranlar böyleydi nede vergi kalemleri. İlk çıktıgında ufak bir ilteişim vergisi ve bazı eşyalarda ufak bir oran olarak çıkan ötv nin öngörülen bir tarihi yoktu fakat bahsettıgım gıbı bölge ekonomısını canlandırmak adına yatırım için yapıldı,bunun amacı buydu ama amacı sapmış olacakki oran katlanarak bugunlere geldi artık vergi üstünden vergi alınıyor birçoğunuzun haberi yoktur belki ama su anda 3 aydan beri sıfır araçlarda trt vergisi bile var.Daha ne diyebilirim ki? Hamdolsun...

aç karnını doyuramayan kimmiş ya açlıktan ölen adam hiç duymadımda görmedimde.

Bu lafına cidden sinirlendim tek diyeceğim madem öyle başka bir başlıktada İ.Melih Gökçeki savunuyorsun ya adam ankarayı ankara yaptı diye.Bence bir haftasonuda ankarada gezmek yerine biraz haberlere bak sanıyorum haftaiçi yoğun oluyorsun diye bu önerim.

Sadece şu kar muhabbetinden sonra benim bildiğim 3 tane gazimiz hayatını kaybetti. Bugünkü gazete önümde,İzmirde sokakta yaşayan vatandaşları toplayarak sıcak bir yerde kalmalarını sağlamışlar sayı hiçte azımsanamıcak değil.

Uzatan konuşmak kolay ama şimdi bu diyeceğimden sonra sen her hafta ben zaten İzmire geliyorum geziyorum der bunada bir yorum yaparsın ama sırf merakımdan soruyorum bakalım fikrin varmı?

İzmir metrosu ne zaman yapıma başlandı ve ne gibi sebeplerden defalarca durduruldu defalarca ödenek kesildi.Öyle bir ülkede yaşıyoruzkı Ülkenın en büyük 3 şehirinden birisi ( yaz aylarında 2ncisi oluyor ) egenin gözbebeği İzmir medenıyetler sehrı dıye bahsedılen yerde bır metro calısması neredeyse 10 yılı bulacak.Yanlıs anlamayın öyle ayrı ayrı aglar örülmüyor mevcut hatta ıkıncı hat eklenmeye çalışılıyor.Hükümet defalarca ödeneği kesti şehrin göbeği şantiye halinde kaldı kaç insan canından oldu trafıkte kaybedılen zamanda cabası.Sonuç ne oldu İzmirliler artık metrosunu kendi cebınden yapıyor ve hızlandırıldı calısmalar.Emınım ızmırdende AKP çıksaydı sımdıye metromuz coktan bitmişti ama bazılarının gözünde GAVURUZ biz ;) çokta memnunuz be aslında...Gurur duyuyorum gerçekten.Metro ödenekleri varsın kesilsin genede biter bilmem anlatabildimmi? Şimdi sormak istediğim İ. melih gökçek ödenekleri kesilse acaba şehrin göbeğini aqua parka çevirebilirmiydi? Hiç sanmıyorum şu karda kıyamette araçları bile çıkarmıyor.

Millet artık ekmek kavgasında dışarıda birbirini öldürüyor sen hala açlıktan öleni görmedim diyorsun.Bence tek taraflı bakıyorsun olaya gidipte lüks avm lerde haftasonu zaten sinemaya girmeye çalışırken ammada kalabalık dersen bu mantıkla yol alırsan böyle düşünmen çok doğal ;) Belki çok şey bilmiyorum bazılarına göre fakat çok iyi bildiğim şey şu anki hükümetin bizi yoksullaştırdıgıdır.Başkada birşey demiyorum son lafım bazı kelimeleri kullanırken özen gösterelim ;)

Son düzenleme:
Bu lafına cidden sinirlendim tek diyeceğim madem öyle başka bir başlıktada İ.Melih Gökçeki savunuyorsun ya adam ankarayı ankara yaptı diye.Bence bir haftasonuda ankarada gezmek yerine biraz haberlere bak sanıyorum haftaiçi yoğun oluyorsun diye bu önerim.

Sadece şu kar muhabbetinden sonra benim bildiğim 3 tane gazimiz hayatını kaybetti. Bugünkü gazete önümde,İzmirde sokakta yaşayan vatandaşları toplayarak sıcak bir yerde kalmalarını sağlamışlar sayı hiçte azımsanamıcak değil.Millet artık ekmek kavgasında dışarıda birbirini öldürüyor sen hala açlıktan öleni görmedim diyorsun.Bence tek taraflı bakıyorsun olaya gidipte lüks avm lerde haftasonu zaten sinemaya girmeye çalışırken ammada kalabalık dersen bu mantıkla yol alırsan böyle düşünmen çok doğal ;) Belki çok şey bilmiyorum bazılarına göre fakat çok iyi bildiğim şey şu anki hükümetin bizi yoksullaştırdıgıdır.Başkada birşey demiyorum son lafım bazı kelimeleri kullanırken özen gösterelim ;)

afyonda koca köy böbrekleri satmış..

sakatatcı gibi olduk.. kim aç.. aç olan böbrek yesin mangalda.. :rolleyes:

1- Fiyatı yurt dışındaki varil fiyatlarından belirlenen bir piyasa için yönetim suçlanıyor.Yönetimi fiyat konusunda değil vergi konusunda suçlamanız lazım.Onu da bu yönetime değil zamanında bu benzine vs.ötv yi koyanlara sormanız lazım.

2- Balık hafızalı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı.Zamanında benzine arabaya lpg ye ötv denen illeti çıkaran zamanın başkanı rahmetli ecevite neden yapılmadı bu tepkiler sorarım.

3- Zamanında vergi çıkarılırken yapılmayan tepkiler şimdi fiyat yurtdışından belirlense bile yönetimi suçluyo.Bi çok dolardan altından zarar eden vatandaşımız var onlardamı yönetimi suçlasın.Dolarda altında 3-4 kuruş inyo çıkıyo onuda mı yönetim yapıyo.Biraz düşnmek lazım hepsi bu başka bişeye ihtiyacımız yok.

4-Tamam fiyatlar yüksek vergiler çok ama bunun için şuanki yönetimi suçlamamak lazım.Vergi kaldırılsın diye tepki gösterilebilir belki ama bu ülkede o vergiden nemalananlarda var o yüzden bi gecede koyulan vergi öyle 1-2 günde kalkmaz.

Saygılar....
1- Hala anlaşılmayan bir konu var. Ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının dünya petrol fiyatları ile ilgisi alakası yok. En az nakliye fiyatlarını biz öderken bizim nakliye fiyatlarımızın 5-6 katı daha fazla nakliye fiyatı ödeyen ülkelerde bile akaryakıt fiyatları bizden daha ucuz (ülkemizdeki işçilik fiyatları da cabası).
2- Deprem vergileri konduğu zaman 11 yaşında olduğuna göre sen balık hafızalı olamazsın. O nedenle senin bu lafı üzerine alınmaman gerekir. Ecevit'e gösterilen tepkiler inan bana daha fazladır. Sen Ecevit vitesinin ne olduğunu bilirmisin? Zamanında o da çok eleştirildi, onun başbakanlığı döneminde başbakanlığın önünde yazar kasalar fırlatıldı ama ortada bir gerçek var ki, dürüst olarak başbakaınlığına şahit olduğum iki siyaset adamı vardır. Biri B.Ecevit diğeri Y.Akbulut'tur. Bu iki siyasetcinin dürüstlüğünü herkes bilir ve takdir eder
3- Bir ülkenin döviz kurları yurt dışından belirlemez. Öyle olsaydı avrupa birliğine üye olan İngiltere'de sterlini bırakır euroya geçerdi. Güçlü ülkeler kendi ekonomilerini kendileri belirler. Ha dersenki yakında TL kalkacak onun yerine euro veya dolar gelecek bak ona inanırım işte. AB istesin iktidar hemen TL'yi yok eder.
4- Bu ülkede bu vergilerden nemalananlar zaten ortada. Bunun için mevcut iktidarı suçlamaya ne gerek var ki? Merak eden rabbime sorsun. Biri sordu zaten, sonuçta ülkemizde avrupaya göre çok çok ucuza yapılan by-pass ameliyatı için (eğer balık hafızam beni yanıltmıyorsa) Amerika önerildi.

Geri