2010 corsa easytronik vites yorumlarınız ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dinex54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
pejonun tam otomatiği kadar konforlu olmaz
ancak ondan hem daha performanslı en önemlisi de daha ekonomik olacaktır
geri kaçırma konusunu dert etmeyin çok acemi olmadıktan sonra sorun olacak birşey yok

Bu geri kaçırma durumu sanırım tam otomatik olmayan araçlarda var. Şahsen benim aracımda öyle bir şey söz konusu değil belli bir rampada dur gazdan firen den çek oldu yerde durur :) CWT sistemininde kaçırdığını sanmam.

tam otomatik olmasa da hillholder olan modellerde geri kaçırma olmuyor

hill holder varsa kaçırma yapmıyor:)

saolun

süpersiniz herşeyi açıkça yazıyorsunuz teşekkürler ...

hem dizel corsa hem de dizel astrada bu sanzumanı kullandım.sakin kullanımda vites gecişlerinde bir sıkıntı yaşanmıyor fakat agresif ve seri kullanımda cok belirgin bir şekilde sarsma ve kasılma oluyor araçta. kısacası nazik bir şanzıman türü. astra için easytronic tavsiye etmem ama corsa için tercih edilebilir.

yokuşta kaydırma konusu için de standart olarak hillholder özelliği var diye biliyorum sıfırlarda. frene sonuna kadar bastıktan sonra freni bırakınca araç 2-3 saniye yerinde duruyor, bu sürede de rahatca frenden gaz pedalına geçiş yapılabiliyor. el frenine gerek kalmıyor. son olarak da, aracı test etmeden almamanızı öneririm.

herkese iyi forumlar.

selamlar

bu gün kullandım daha önce 207 vardı kısa bir süre onda easytronic iğrençti gerçekten aracın içinde resmen gidip geliyorduk ama corsa o derece bir sarsıntı hissetmedim yani daha konforlu geldi

ayağın alıştıkça hiç sarsıntı kalmaz. çok zevkli aslında:D

Arkadaslar merhabalr.oto beyin tamiri ile ugrasiyorum ve her hafta muhakkak bir yada iki easytronic sanzuman modulu tamir ediyorum.bu konu hakkindada sizleri bilgilendirmek istedim.oncelikle easytronik sanzumanlar aslnda bildiginiz duz sanzumanlar , sadece sizin yerine vites atan ve debriyaja basan bir debriyaj modulu ve kontrol unitesi sanzumanin uzerindede kule modulu denilen bir modul var.gelelim izlenimlere
Bu araclardan tipik otomatik kalitesi beklemek sacma olur ama fiyatina gore performanslari bence gayet iyi
Eger cok fazla suya girip cikmiyorsaniz ve sert surus yapmiyorsaniz kolay kolay bozulmazlar cunku suya girince kule modulundeki motorlara ve debriyaj unitesine su giriyor(sudan kastim motorun yarisina kadar)
Vuruntulu gecen bir sanzuman kesinlikle degiller ancak vuruntu yapanlarda ya hava duzgun alinmamistir yada kalibrasyonu saglikli yapilmamistir.iyi bir servisi olan arkadaslar easytronikten oldukca mutlu olacaklardir.kaldi ki ayni sanzuman modulunu 1-1 ayni ford kullaniyor onlarda iyi.ama citroen pejo grubundakilerde debriyaj modulu hidrolikli degil motorlu ve cok disli siyiriyor tavsiye etmem.
Sanzumanlarindan sorun yasiyanlr benimle iletisime gecebilirler.basitce neler yapabileceklerini anlatirim.
Umarim yardimci olmustur

Geri