2006 Vectra kalorifer cumhuriyeti

Vectra c2 Aykut

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımın kaloriferi kendi bağımsızlığını ilan etti. Kalorifer kapalıyken kendi kendine çalışıyor, hızı değişiyor, kapanıyor. Sürüş esnasında ciddi bir rahatsızlık veriyor ve hatta korkutuyor beni. Bu sorunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm yolu izlemeliyim?

Auto konumunda olduğundan olabilir mi? Eğer öyleyse normal. İçerisi ayarlanan ısıya gelince kapanır, ısı düşer ya da çıkarsa devreye girer.

Aynı sorun benim 2006 vectra da da vardı . video paylaşımındaki gibi söktüm ,aynı şekilde temizleyip yağladım 1 yıldır sorunsuz.

Video çeken arkadaşın da emeklerine sağlık mis gibi anlatım olmuş.

Videodaki arkadaş gerçekten çok güzel anlatmış. Fakat benim sorunum biraz farklı sanırım. Çünkü kalorifer sıfır konumundayken çalışıyor ve sıcaklığı en soğuğa alsam dahi çalışıyor kendi kendine hızlanıyor yavaşlıyor duruyor tekrar hızlanıyor. Videoda gösterilen kademe düğmesinde sıkıntı yok güzel çalışıyor.

Sorun kendiliğinden düzeldi :) bu sorun oluşmadan önce arabayı temizlerken içi biraz nemli kalmıştı. Sonra içini tamamen kuruttuğumda sorun düzeldi. Sanırım nemden kaynaklı bir sorundu ve videodaki uygulama kesinlikle çözüm olurdu uygulasaydım :)

Sorun kendiliğinden düzeldi :) bu sorun oluşmadan önce arabayı temizlerken içi biraz nemli kalmıştı. Sonra içini tamamen kuruttuğumda sorun düzeldi. Sanırım nemden kaynaklı bir sorundu ve videodaki uygulama kesinlikle çözüm olurdu uygulasaydım :)

Öncelikle Gecmiş olsun arızanız gitmiş..
Nemden derken anlamadım heralde kontrol panelini suyla yıkamadınız insallah tekrarlamaz bu tip sorunlar genelde (fan kontrol ünitesinden kaynaklanır)

http://www.opelcikmayedekparcaci.com/parcalar/1636--opel-vectra-c-kalorifer-rezistansi-br.html

Video daki alatım.. kontrol paneli düğmeleri oksitlenip calısmadıgı anlarda etkilidir..

Geri