2.el'e kredi almak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LND
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LND

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2. el arabalarını kredi ile alan arkadaşlar sizleri bekliyorum özellikle ,
kredi alırken nelere dikkat edilmeli ,
her araca kredi verirlermi ,
hangi bankadan tavsiyeniz vardır ,
genel olarak tavsiyelerinizi alabilirmiyiz rica etsek.:)

arkadaşım öncelikle 2. el araçlarda 5 yaşa kadar kredi çıkıyor ve araç kasko bedelinin %70-%80 arasını banka karşılıyor (bankaya göre oran değişiyor) kalanını sana ait yani bir miktar canlı para olması lazım banka kredi onayı verdikten sonra senden dosya masrafı olarak kısmı bir para talep ediyor ben 300 ytl vermiştim neyse araca kredi çıkması için aracın ilk öncelikle satışının noterden alıyosun trafikten yeni ruhsatı çıkartıp trafik sigortasını ve kaskosunu yaptırıyosun en sonun da eğer kredine onay verilmiş ise bu evrakları bankaya ibraz ettikten sonra kredi blokesi çözülüyü ve satan arkadaşın hesabına naklediliyor.

senin dikkat etmen gereken hususlar ilk önce aracın trafikte ve nakil vasıtalar vergi dairesinde üzerine her hangibir haciz yada rehin olmadığına emin olmaktır çünkü bu tür durumlarda ne satış alabiliyosun nede kredi çıkartabiliyosun hangi banka demişin bence büyük bankalardan kredi çek ne bileyim ben mesela garantiden çekmiştim çünkü ufak bankaların ne olacağı belli değil malum türkiye piyasası heran herşey olabiliyo banka batabiliyo bide faiz oranlarını iyi araştır bu kadar :good:

söylenecek birsey birakmamissin yusuf ;o)

tarikc' Alıntı:
söylenecek birsey birakmamissin yusuf ;o)

eywallah tarık :)

Bi kaç detay da ben ekleyeyim. Bende aracımı alırken ilk önce 2.el araç kredisi düşünmüştüm. Ama biraz daha detaylı araştırınca şunu öğrendim. Araç kredisi alırken banka ruhsatına satılamaz koyuyo ve aracını kasko yaptırıyo. Bankada yapılan kasko bedeli senin dışarıda yaptıracağından daha pahalı + borç bitim süresinde "Borcu Yoktur" (ruhsattan satılamazı kaldırmak için) kağıdı almak için 200-300 arası ücret + dosya üzreti + bürokrasi daha zor. Ben bunların yerine, emekli olan :D canım annem adına maaş aldığı bankadan tüketici kredi çektim. Hem gün içerisinde kredi aldık, bürokrasi yok ve kredi oranında büyük bi fark yok. Tavsiye ederim.

bende tüketici kredisi çektim hem daha kolay çıkıyor hemde uğraştırmıyor...

ama arkadaslar tüketici kredisin icin kefil gerekli zannediyorum,?
oysa otomobil kredisi icin kefile ihtiyac duyulmuyor,cünkü sizinde dediginiz gibi araca rehin konulmus oluyor...
yine emin degilim tüketici kredisi kullanan arkadaslarimizdan mesela corsa_n bizi aydinlatirsa sevinirim yahut herhangi biri hic önemli degil ;o)

Reallaz61 bence haklı, bende araç kredisi yerine tüketici kredisi çektim, eğer masrafları ve faiz oranlarını karşılaştırırsan daha mantıklı olduğunu göreceksin.
Unutmadan yazayım her banka kendine göre masraf çıkarıyor, faiz oranları kadar bunlarada dikkat et ve pazarlık yap bence...

hatta simdi kücük bi arastirma yaptim bazi bankalarda tüketici kredisi icin tapu istiyor ve tapu üzerine ipotek koyuyor,hmmm
artik hangi secenek -lnd- arkadasimiza uygun gelirse onu sececektir sanirim...

Evet kefil gerekliydi bende kefil buldum :D:D:D

umarım aydınlatıcı olmuştur....:D:D:D

Geri