2.el piyasada fiyatlar neden yüksek arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dikmenm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ötv deki indirimin uzun vadede 2. el piyasalarını hareketlendireceği belliydi. insanlar ucuza araba alıp, "0" fiyatları yükselince karlı olarak satmak peşinde. 1 seneye kadar fiyatlar düşer....

ötv geçeli kaç yıl oldu bence onla alakası yok bakın temmuz gibi yeni vergilendirme sistemi geliyor emisyona tabii artık motor hacmi cinsi kalmıycak.. avrupadaki tüm ülkeler bu sisteme geçdi allahın emri avrupa uyum yasaları çerçevesinde türkiyede geçicek..

şu anda 12 yaşında 3.0 dizel motorlu bir arazi aracı sahibi şimdi yılda 1200tl öderken bu yeni karbon salımı üstünden vergilendirmede belki 3 bin tl ödiycek.. şu anda o tip bir araba yaşından orantılı vergiden çok cazip alınıp bilinebilir bir araç olurken yeni sistemde cep yakan gereksiz fuzuli bir araç olucak emisyon salınımı yüksek diye..

bu yasa temmuz bilemedeniz en geç eylül ekim gibi devreye giricek.. piyasalar çok değişicek bütün dengeler şu anda mesela piyasalarda hiç makbul olmayan tutmayan araçlar emisyon salınımları düşük diye çok cazip hale gelebilicek tekrar şu anda çok tutan para eden araçlarda egzos salınımları fazla diye belkide hiç eskisi kadar rağbet görmiycek tutmıycak...

fiyatları bilmiyorum ama yeni vergilendirmede egzos emisyonu yüksek eski tip eski nesil araçların vergilerinin şimdikinden tam zıt mantıkla ağırlaşıcağı belli bunu görmeye kahin olmaya gerek yok..

şimdiki sistemde yaş geçdikçe vergi ucuzluyor ama yeni sistemde tam aksine yaş geçdikçe emisyon oranı yaşa orantılı artıcağı için vergiler artıcakdır..

ötv geçeli kaç yıl oldu bence onla alakası yok bakın temmuz gibi yeni vergilendirme sistemi geliyor emisyona tabii artık motor hacmi cinsi kalmıycak.. avrupadaki tüm ülkeler bu sisteme geçdi allahın emri avrupa uyum yasaları çerçevesinde türkiyede geçicek..

şu anda 12 yaşında 3.0 dizel motorlu bir arazi aracı sahibi şimdi yılda 1200tl öderken bu yeni karbon salımı üstünden vergilendirmede belki 3 bin tl ödiycek.. şu anda o tip bir araba yaşından orantılı vergiden çok cazip alınıp bilinebilir bir araç olurken yeni sistemde cep yakan gereksiz fuzuli bir araç olucak emisyon salınımı yüksek diye..

bu yasa temmuz bilemedeniz en geç eylül ekim gibi devreye giricek.. piyasalar çok değişicek bütün dengeler şu anda mesela piyasalarda hiç makbul olmayan tutmayan araçlar emisyon salınımları düşük diye çok cazip hale gelebilicek tekrar şu anda çok tutan para eden araçlarda egzos salınımları fazla diye belkide hiç eskisi kadar rağbet görmiycek tutmıycak...

fiyatları bilmiyorum ama yeni vergilendirmede egzos emisyonu yüksek eski tip eski nesil araçların vergilerinin şimdikinden tam zıt mantıkla ağırlaşıcağı belli bunu görmeye kahin olmaya gerek yok..

şimdiki sistemde yaş geçdikçe vergi ucuzluyor ama yeni sistemde tam aksine yaş geçdikçe emisyon oranı yaşa orantılı artıcağı için vergiler artıcakdır..

Benim merak ettiğim benim 2000cc vectram(2000 model) nasıl vergilendirilir acaba?

dolar ve euro fiyatları yaklaşık yüzde 10 artınca bu önce sıfır sonrada 2. el araba fiyatlarına yansıdı
ayrıca dikat ederseniz yeni çıkan modeller zaten zamlı olarak piyasaya sürüldü
Örnek : astra h temmuz 2010 36000 tl ( ben aldım) astra j 46000 tl idi

Benim merak ettiğim benim 2000cc vectram(2000 model) nasıl vergilendirilir acaba?

ben sizin aracınız gibi yeni nesil benzinli araçlarda büyük bir değişiklik olucağını sanmıyorum tabi bu benim fikrim en büyük fark eski nesil tofaş serisi kuş serisi reno 12 reno9 reno11 gibi lada taunus gibi eski nesil hiç bir emisyona tabi olmayan araçları etkiliyceğini düşünüyorum birde eski nesil dizeller dizellerde çünkü emisyon oranı çok farklı ve her sene fark ediyor.. yeni nesil dizellerin vergilerindede bir parça oynama olabilir.. mesela yeni nesil dediğimiz pek çok firmanın dizelleri bile çok yüksek oranda emisyon değerleri var. bunların vergilendirmesindede farklılık olucakdır...

birde kişisel tahminim devlet gene pick up tarzı panelvanlara ayrı bir segmente değerlendiricekdir vergileride çok makul yapıcağını düşünüyorum neticede çiftçi için falan.. bu yüzden pek çok kesmin lüks pick uplara geçiceğini düşünüyorum navara gibi.. bunların hepsi bir tahmin tabiki..

Sıfır emisyon LPG. LPG ye rağbet artacak.

Sıfır emisyon LPG. LPG ye rağbet artacak.

o çakallığa meyil vermezler bana göre lpg lide olsa araç fabrikasyon emisyon değeri üstünden standart bir vergi alırlar gibime geliyor.

Bu Vectra B 2000 CC'Lerin Emisyon Oranları Hakkında Bilgisi Olan Varmı ?
Bendeki Araç 97 Vectra 2.0 GLS

sanırım olan yine garibana olacak gibi geliyo bana

zaten bu ülkede sasilmayan ne varki? avrupada 3000 euroya aldigin bmw 318 2000 model burda üfff :D astra h fiyatlari 2004 model olmus 4000 euro burda altin masallah.gelir getiriyor :D

Geri