1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.

ilker öztürk link' Alıntı:
Bende ilk başta tam hesap yapmadım ,lpg ile rahat rahat binerim demiştim ama yaptığım km ve arabanın ort tüketimini yazdım .Bu hesaba göre karım çok az kalıyor ,birde şu lpg ye o kadar zam gelmeseydi iyiydi .

sizin tüketim süper 7.4 zaten lpg li gibi benim arabaya göre ,benim fab. ş.i tük yanılmıyorsam 9 lt

Tuketımım cok sukur cok ıyı dedgınız gıbı lpgye gelen zam herseyı berbat ettı yenı taktıracak olanın gozu korkuyor kı kormayacak gıbı degıl sız bence bır muddet bın benzınde baktınız kı artık ıyıden ıyıye benzıne tav olmaya basladınız taktırırsınız lpgeyı bınersınız

spitemre link' Alıntı:
Tuketımım cok sukur cok ıyı dedgınız gıbı lpgye gelen zam herseyı berbat ettı yenı taktıracak olanın gozu korkuyor kı kormayacak gıbı degıl sız bence bır muddet bın benzınde baktınız kı artık ıyıden ıyıye benzıne tav olmaya basladınız taktırırsınız lpgeyı bınersınız
thnxx yaza kadar bineyim olmadı yazın takarım lpg yi

ilker öztürk link' Alıntı:
Lpg taktırıp arabaya tasarruflu binmek istiyorum ,daha önceki tüm arabalarım lpg liydi ,ama lpg zammından sonra sanki bu kar payı dustu ,burada lpg 3 tl benzin 5 tl

araba 10 litre benzin tükettiğinde ,lpg de 11.5-12 litreye geliyor

yani (10 lt ) 50 kuruş benzin tükettiği yerde (11.5 lt) 34.5 kuruş lpg tüketecek ve 15.5 kuruşluk bi fark olacak

yıllık olarak 13000 kmde 4485 tl lpg tüketirken benzinde 6500 tl tüketim olacak

arada yıllık fark 2015 tl .   ilk çalıştırmadaki benzinide eklersek 50x12 600 tl

2015 - 600 = 1450 tl yıllık net kar oluyor.

Ama sizin dediğiniz gibi benzin 5.1tl --lpg 2.5 tl olsaydı ve araba 10lt benzinle gideceği km yi lpg dede aynı 10 lt lpg ile  gidebilseydi .Yarın sabah taktırırdım zaten

randevuyuda aldım ,gitmessem adama ayıp olacak  

Tabi bu hesap yıllık 13000 km için ve benzin 5 tl lpg 3 tl olarak hesapladım.burada böyle
hesap mantıklı.LPG filtresi de yıllık 50 tl cüzi miktar ama hesaba katılmalı.ben yıllık 10.000 zor yapıyorum bu nedenle kar marjım çok daha düşük olacak.

Ynt:

Bende lpgli arac kullandim verdiğim tek masraf 40 lik filtre idi 10bin de bir. Suana kadar coktan takmistim ama tek takildigim nokta subap mevzusu. Uzun yol da yapsan kisa yolda yapsan tasarruf tasarruftur bence. Bu aracin zevki kullanarak çıkıyor garajda yatirarak degil. :)

yukarıda yapılan hesapların hepsi çok mantıklı. bende aynı hesabı yaparak 1.4 t otomatik astra aracıma lpg taktırmıyorum. ama hala kafam karışık :S

şuanda aylık 300 tl lik benzinle 500-550 km yol yapıyorum. gittiğim mesafe en uzun 4 km. bu yüzden arabanın ortalama yakıt tüketimi 11 in altına inmiyor.
gittiğim mesafeler çok kısa olduğu için lpg de de aylık en az 70 -100 tl'Lik benzin harcarım diye tahmin ediyorum. (Haftada 3 kez 1 km mesafede gidip geliyorum  en az)

lpg taktırırsam 13.2 litre x 3 tl lpg litre x 500 km yaptığımda 195 tl'lik lpg (50 km lik kısmını benzinle kısa mesafe gittiğimi varsaydım.
aylık toplam benzin + lpg masrafım 265 tl olacak. her ay 35 tl kar etmiş oluyorum.

yılda ortalama 5000 km de şehirlerarası yol yapsam ortalama 8 litre yaktığını varsaydığımda benzin de 2 bin TL masrafım olurken,

lpg de 5000 x 9,6 litre lpg x 3 tl lpg fiyatı = 1.440 TL lpg masrafım oluyor.

yani yılda 11 bin km yol yapan birinin (5000 şehirler arası, 6000 km şehir içi) aylık zorlasanız 100 tl karı oluyor.

bu sebeple lpg taktırmak çokta mantıklı gelmiyor ki şuanda 25 ayda kendini amorti ediyor. bunun yanında lpg bakımı ve çıkartabileceği olası sorunlar da bulunmakta...

Ancak şöyle bir şey var arabanızı 5-7 yıl kullanmak gibi amacı olan herkesin (BENİM GİBİ)  taktırması mantıklı gibi duruyor. çünkü bir şekilde 2 yıl da kendini amorti eder.en azından daha çok gezer ve daha az para ödersiniz. şuanki benzinli haliyle ben bazı uzun yollara otobüsle gidiyorum çok yaktığı için. arabamı 5-7 yıl en az kullanmayı düşündüğüm için de her gün acaba gidip taktırsam mı diye düşünüyorum. yukarıdaki hesabı yapıp durmaktan yoruldum hatta diyebilirim  walll

Arkadaslar sunuda hesaplayın lpg ile hem daha uzun yol gidiyorsunuz hemde benzine oranla yarı yarıya fiyatla alıyorsunuz.
cebinizden çıkan paralar aynı olabilir ama yaptığınız yol yüzde 50 daha fazla neredeyse. bunu göz ardı etmeyin.
lpg ile söyle riskler olabilir. 1.4 t larda sübaplar ve normal kitlerde kapalı alanlara girememe ki bugüne kadar İstanbul bünyesinde giremediğim hiçbir avm olmadı :)
onun dışında kimse zannetmiyorumki aracını 100bin ve üstü kullanacak genede bu tartışılır ama 2015 sonunda yeni kasalar geliyor malesefki :) cogumuz oraya transfer olmayı düşünecektir.
onun dışında lpg candır :)

@milyoncubaba

bu arada siz takdırdınız mı lpg yi?

onurcura link' Alıntı:
@milyoncubaba

bu arada siz takdırdınız mı lpg yi?

hala görüşme aşamasındayım ciddi anlamda düşünüyorum ama sonuç almış değilim henüz

arkadaşlar az önce ay otogaz ile görüştüm hersey dahil ( turbo evo kit + yağlama + 2 yıl garanti veya  100bin km + motor lambası yakmayan parça) 2600 tl peşin dedi.
10binde bir 40 tl yağ ücreti ve filtre bakımı oda 80 tl yapar toplamda.
ne dersiniz ?

hocam fiyat çok yüksek.
benim anadolu yakasında görüştüğüm 2 bayi var. dedikleriniz için 2 bayiden 2200 tl fiyat aldım.
ay otogaz montaj açısından tanınan bir yer ama fiyatı çok çekmiş...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri