1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.

ilker öztürk link' Alıntı:
Ben bu işten çaydım .bir hesap yapım yıllık 13000 km de ort tüketim 10 Lt den yıllk 6500 tl benzin , aynı değerlerde ort 11.5 LPG ile yıllık 4500 tl LPG ve kar 2000 tl yıllık birde ilk çalıştırmada benzin aylık 50 den yuvarlak 500 tl
Kar oldu yıllık 1500 tl .yani benzine aylık 125-150 tl fazla vericem ,yaza kadar bi denilecek yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Hesap oldukca yanlıs bence neyse ama hyırlısı olsun adınıza

Ben bu işten çaydım .bir hesap yapım yıllık 13000 km de ort tüketim 10 Lt den yıllk 6500 tl benzin , aynı değerlerde ort 11.5 LPG ile yıllık 4500 tl LPG ve kar 2000 tl yıllık birde ilk çalıştırmada benzin aylık 50 den yuvarlak 500 tl
Kar oldu yıllık 1500 tl .yani benzine aylık 125-150 tl fazla vericem ,yaza kadar bi denilecek yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum

13000 km de benzin 50  kuruştan 6500 tl
13000 km de lpg      30 kuruştan  3900 tl artı dediğiniz gibi ayda 50 tl den 12 ay benzin 600 tl toplam 3900+600=4500

fark 2000 tl ayrıca 2500 tl lpg parası onuda 5 seneye bölelim her yıla 500 tl düşer 2000 den de 500 ü çıkaralım yıllık kar 1500 tl

bu 1500 tl yi de 12 aya bölersek o da ayda 125 tl  ;D

ayrıca lpg enjektörleri,lpg filtresi,ecu'su,lpg beyni falan filan bakımlarını katmıyorum daha...

yalnız 20000 ve üstü km yapanlar için bence lpg karlı olmaya o zaman başlıyor işte...

spitemre link' Alıntı:
Hesap oldukca yanlıs bence neyse ama hyırlısı olsun adınıza
Neden nerede olmuş  hata ? Daha oncede LPG taktırdım ama hiç bu kadar kararsız kalmamıştım,şu yaptığım hesaba göre LPG mantıklı durmuyor ? Ama yanlış varsa söylerseniz Sevinirim

oceans34 link' Alıntı:
13000 km de benzin 50  kuruştan 6500 tl
13000 km de lpg      30 kuruştan  3900 tl artı dediğiniz gibi ayda 50 tl den 12 ay benzin 600 tl toplam 3900+600=4500

fark 2000 tl ayrıca 2500 tl lpg parası onuda 5 seneye bölelim her yıla 500 tl düşer 2000 den de 500 ü çıkaralım yıllık kar 1500 tl

bu 1500 tl yi de 12 aya bölersek o da ayda 125 tl  ;D

ayrıca lpg enjektörleri,lpg filtresi,ecu'su,lpg beyni falan filan bakımlarını katmıyorum daha...

yalnız 20000 ve üstü km yapanlar için bence lpg karlı olmaya o zaman başlıyor işte...
Bravo sizde 125 i bulmussunuz  :D
2000 tl fark çıkıyor Ozaman

Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: 1.4T Astra lpg dönüşümü için tavsiyelerinizi talep ediyorum.

Siz hangi bayiye gittiniz,ayda 100 tl yağ parasında yanlış anlaşılma olmuştur ,o yılda 100 tl dir,valla sizin yorumlardan sonra caymak uzereyim tamda Pazartesi'ye randevu aldım ,artık arar vaz geçtim derim .

Ben yeşil otoya gittim dolapdere sanayi sitesinde. Ama bencede yaptığın hesap yanlis. Lpg ile km de 0.25 kurus yakmak var litre fiyati 2.66 suan. Benzinde km de 0.5 kurus yakmak var benzin fiyati 5.17 :) bence iyi dusun lpg candir. :)

Ynt: Ynt: Ynt:

spitemre link' Alıntı:
Fena ufurmusler sana ya o usta falan degıl ben sana soyleyım herkez usta olmuş sana bır yer adresı verecegım gıt gonul rahatlıgı ıle taktır ö.m gonderıyorum kafan rahat gıt dostum
Kardesim bi gidim görüşeyim ay otogaza umarim sağlıklı bir sonuç alirim burda hep birlikte paylasirim herseyi canli canli

Ynt:

Beyler kmde ne yakiosunuz suan ve lpg yi kactan aliosunuz. Is yerime yakin milangaz var suan fiyati 2.50 civari. Opette 2.66 olmus yaza kadar fiyatlar dahada düşer malum kis yapmadı bu sene lpg fiyatlarina yansir bu bence.

Lpg taktırıp arabaya tasarruflu binmek istiyorum ,daha önceki tüm arabalarım lpg liydi ,ama lpg zammından sonra sanki bu kar payı dustu ,burada lpg 3 tl benzin 5 tl

araba 10 litre benzin tükettiğinde ,lpg de 11.5-12 litreye geliyor

yani (10 lt ) 50 kuruş benzin tükettiği yerde (11.5 lt) 34.5 kuruş lpg tüketecek ve 15.5 kuruşluk bi fark olacak

yıllık olarak 13000 kmde 4485 tl lpg tüketirken benzinde 6500 tl tüketim olacak

arada yıllık fark 2015 tl .   ilk çalıştırmadaki benzinide eklersek 50x12 600 tl

2015 - 600 = 1450 tl yıllık net kar oluyor.

Ama sizin dediğiniz gibi benzin 5.1tl --lpg 2.5 tl olsaydı ve araba 10lt benzinle gideceği km yi lpg dede aynı 10 lt lpg ile  gidebilseydi .Yarın sabah taktırırdım zaten

randevuyuda aldım ,gitmessem adama ayıp olacak  

Tabi bu hesap yıllık 13000 km için ve benzin 5 tl lpg 3 tl olarak hesapladım.burada böyle

Neden nerede olmuş  hata ? Daha oncede LPG taktırdım ama hiç bu kadar kararsız kalmamıştım,şu yaptığım hesaba göre LPG mantıklı durmuyor ? Ama yanlış varsa söylerseniz Sevinirim

Ben kısaca kenı adıma yapmıstım hesabı sızınkı dogru olabılır soylekı benım yol bıl. ortalamam 7.4 bunu uzerıne 1 litre daha lpg geldgını dusunursek ben 8 cıvarı yakıyorum 100 kmde bırı 5 tl bırı 2.70 tl arac gazlı oldumu rahat rahat basıyorusnuz gaza ama benzınde bu malesef pek mumkun olmyor ama dedgınız gıbı az km yapıyorsanız o iş olmaz mantıklı degıl ama ben benzın alırken acıyorum o paraya araba lpg de benzınde de ynı yuruyor

spitemre link' Alıntı:
Ben kısaca kenı adıma yapmıstım hesabı sızınkı dogru olabılır soylekı benım yol bıl. ortalamam 7.4 bunu uzerıne 1 litre daha lpg geldgını dusunursek ben 8 cıvarı yakıyorum 100 kmde bırı 5 tl bırı 2.70 tl arac gazlı oldumu rahat rahat basıyorusnuz gaza ama benzınde bu malesef pek mumkun olmyor ama dedgınız gıbı az km yapıyorsanız o iş olmaz mantıklı degıl ama ben benzın alırken acıyorum o paraya araba lpg de benzınde de ynı yuruyor
Bende ilk başta tam hesap yapmadım ,lpg ile rahat rahat binerim demiştim ama yaptığım km ve arabanın ort tüketimini yazdım .Bu hesaba göre karım çok az kalıyor ,birde şu lpg ye o kadar zam gelmeseydi iyiydi .

sizin tüketim süper 7.4 zaten lpg li gibi benim arabaya göre ,benim fab. ş.i tük yanılmıyorsam 9 lt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri