1.2 Motorlar Hakkında Düşüncelerimiz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Buda göstermekte ki 1.2 araç alırken hem güç hem hız için turbo olacak ;) yok ben hız istemem rampaları da ağır aksak çıkarım az yaksın yeter dersek turboya gerek yok. Yok benim aracım at gibi olsun verdim mi kırbacı altım da şahlansın dersem 2000 cc üzerinde araçlara bakmak gerek ;)

Nadir Abi 1.4T SW OTM J kasalar var ve tam senlik.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-turbo-station-wagon-otomatik-175628374/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-opel-astra-1.4-t-sport-sw-at-168569126/detay

Arif kardeşim opel asla ama bir daha almam canıma ot tıkadı yeminle adamın cinsel hayatını bitirir bu opel :D

Buda göstermekte ki 1.2 araç alırken hem güç hem hız için turbo olacak ;) yok ben hız istemem rampaları da ağır aksak çıkarım az yaksın yeter dersek turboya gerek yok. Yok benim aracım at gibi olsun verdim mi kırbacı altım da şahlansın dersem 2000 cc üzerinde araçlara bakmak gerek ;)

Kesinlikle abi.
Ama dediğim gibi 1.2 atmosferik aracımla öyle baygın baygın çıktığım bir rampa olmadı.
Yani yılda 1-2 kere rampada bayılması problem yaratmadı. ama 1.2 turbo 1,0 turbo tercihin olsun ekonomik gerçekten...
Ama kırbaç vuracaksan turbo şart....yoksa istediği kadar atmosferik olsun

Benim araç kullanırken en çok hoşuma giden şey düz yolda giderken özellikle Eskişehir yolunda düz yerde birden gaza bastığında verdiğinde kırbacı araç birden şahlanır ya bayılıyorum o duruma özellikle kendi aracım da birden gazdan çeker sonra S konumuna alır birden köklerim :D

Benim araç kullanırken en çok hoşuma giden şey düz yolda giderken özellikle Eskişehir yolunda düz yerde birden gaza bastığında verdiğinde kırbacı araç birden şahlanır ya bayılıyorum o duruma özellikle kendi aracım da birden gazdan çeker sonra S konumuna alır birden köklerim :D
O zaman benden sana tavsiye eğer ikinci el alacaksan 1.9 TDI bir araç al VAG grubundan kafat rahat etsin :)
O şahlanmayı bende seviyorum ama bu aracımda olmadı. Bundan sonraki aracımda ise Turbo düşünüyorum. 1.2 olur 1.4 olur bakarsın 1.6 turbo olur :)

İlker kardeşim nasip olur ise sıfır alacağım. İkinci el parasına sıfır alırım rahat çünkü %40 ÖTV indirim hakkım var ;) bu oranda az değil.

Arif kardeşim opel asla ama bir daha almam canıma ot tıkadı yeminle adamın cinsel hayatını bitirir bu opel :D

Yanlış düşünüyorsun, bir tane kötü Opel'e denk geldin diye bütün Opel'lere aynı muameleyi yapamazsın, 4 tane Opel'im oldu hiç sorun yaşamadım.

O zaman 2000 cc lik Vectra alacaksın. Ankara'ya Vectra A ile geldiğimde seni bizim ihtiyarla gezdirmek farz oldu, 23 senelik ihtiyar bile "S" tuşunun veya roketlemenin hakkını halen iyi veriyor.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 12:02 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 12:01 ----------

Bütün artıların aynı markada toplandığı bir araç bulursan haberim olsun :maden:

İlker kardeşim nasip olur ise sıfır alacağım. İkinci el parasına sıfır alırım rahat çünkü %40 ÖTV indirim hakkım var ;) bu oranda az değil.

Eğer öyle bir indirimin var ise eğer hoişuna gidiyor ise 1.2 TSI DSG Şanzıman Cam tavan led paket ıvır zıvırı doldur bir Seat Leon al abi...
17 jantlarını cam tavanını özel sestimeni sunroof falan ekleyince 62000 lira civarı bir paket oluyor ötv indirimi falan güzel olur senin için.

Motor
57,400 TL
1.2 TSI 105 HP S&S DSG STYLE

· Yakıt tüketimi Ortalama: 4,8 lt/100 km
· CO2 Emisyonu Ortalama: 112g/km (Emission standard EU5 plus)
· Yakıt tüketimi Şehir içi: 5,6 lt/100 km
· Yakıt tüketimi Şehir dışı: 4,4 lt/100 km
Dış renk
1,250 TL
Montsant Kırmızı
İç döşeme
Ücretsiz
F56 AH
Opsiyonel Ekipmanlar
400 TL
Diz Hava Yastığı
750 TL
Medya System Plus : 5.8" Dokunmatik Ekran + Radyo, CD, MP3 Çalar, 4 hoporlör + 4 Tweeter, Aux-in, SD kart, USB, I-Pod girişi, Bluetooth, Türkçe Ses Tanıma, Komut Sistemi
800 TL
Alarm
300 TL
Yolcu Koltuğu Altı Göz + Bagaj Sol Yan Cep Filesi + Orta Konsol Klima Alt Göz Kapağı (PL5 ile birlikte sipariş edilememektedir.)
4,000 TL
Leon Style Plus Paketi : SEAT Full Led + Led Gündüz Sürüş Farı + Led Arka Stop Lambaları + Arka Park Sensörü + Koyu Karartılmış Arka Camlar (PXX+PCO+PAK)
2,750 TL
Sunroof
900 TL
Arka Park Sensörü (ZB2 ve PK2 ile birlikte sipariş edilmemelidir.)
750 TL
SEAT Ses Sistemi (5 Hoparlör + 4 Tweeter + 1 Subwoofer)
400 TL
Güvenlik Paketi (Arka Koltuklar için 3 adet Emniyet Kemeri Uyarısı + Yorgunluk Tespit Sistemi)
Tavsiye Edilen: 69,700 TL

Yanlış düşünüyorsun, bir tane kötü Opel'e denk geldin diye bütün Opel'lere aynı muameleyi yapamazsın, 4 tane Opel'im oldu hiç sorun yaşamadım.

Aynen katılıyorum. 2006 model 1.9 Cdti Zafiramızın 350 000 km de motoru açıldı, ve açıldığı gibi hiç bir işlem yapılmadan kapatıldı. 2000 model Vectra CDX imi aldıktan sonra 3. trigerine yaklaşık 8000 km kaldı. motor açılmadı. Sensör hataları olmadı değil... Daha dün aküyü bitirdik. Komşumun 2000 brodwayi var bunu sat brodway al diyor, 4 senedir aynı akü varmış üstünde... Arkadaş brodway de elektrikle çalışan bir şey yok ki .... sadece marş + far... bagajda bile ışık yok... akü 10 senede gider , 20 senede.... Nadir beyin ki bence tamamen şansızlık...

Sonuç olarak ben Nadir beyin yerinde olsam 1.4 veya 1.6 Turbo bir araç almasını tavsiye ederim. 5 yılın sonunda sattığı zaman ( yasal süre 5 yıl diye biliyorum) aldığı paranın daha fazlasına satabilir. bu saatten sonra küçük cc'li atmosferik araçların geleceği bence pek parlak değil... vergi ve yakıt avantajını aynı CC de ki turbolu araçlara kaptırdılar..

Savaş abi öyle bir psikoloji sokuyor ki insanı konta açtığında sanki saatli bombanın zaman sayacı çalışmış gibi oluyor ha patladı ha patlayacak diye bekliyorsun :D

Geri