1.2 corsam 100 kmde 10 litre yakıyor normalmi ???

sonsamurat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 94 model opel corsam 100 kmde 10 litre benzin yakıyor.
şehir içi şehir dışı karışık .
km de 375 krş ediyor normalmi
böyle bi arabası olan varsa yada bilgisi olan lütfen bana yardımcı olsun lütfen

Bence normal değil tahminim 150 KM yapması lazım.

Naptin sen hocam yaw, o kadar yakar mi bir corsa? ben kesinlikle normal degil.

Bence imkansız değil. Benimki, 1.2 2010 Corsa; 9,5 lt'ye ulaştığım zamanlar oldu (klima + İstanbul boğaz trafiği vs.). Hatta artık pek nadir 8 lt'nin altına inebiliyorum. Genelde 8,5 lt.

Ayrıca motor biraz güçsüz olduğundan bazen pedala abandırtıyor namıssız. Bu da sana yakıt zaiyatı olarak geri dönüyor.

Bence imkansız değil. Benimki, 1.2 2010 Corsa; 9,5 lt'ye ulaştığım zamanlar oldu (klima + İstanbul boğaz trafiği vs.). Hatta artık pek nadir 8 lt'nin altına inebiliyorum. Genelde 8,5 lt.

bugün arabadan inerken baktım göstergeye 9.0 'dı ..... hiçistemesemde lpg geçmiyor değil hani aklımdan. :confused:

bugün arabadan inerken baktım göstergeye 9.0 'dı ..... hiçistemesemde lpg geçmiyor değil hani aklımdan. :confused:

Neresine koyacaklar LPG'yi? Zaten düdük kadar bagajı var. Hem performans ne olur? Bence hiç düşünme bile.

2.0 motor 136 hp 1995 model Vectra GT ile LPG'de ortalama 9 lt yakıyordum ya (benzin olsa 8-8,5 olurdu herhalde) bunun çoğu şehir içinde izmir ve aliağa içinde ve aliağa-izmir, izmir-aliağa yolunda olduğu halde :rolleyes: aynı kullanımda Meriva OPC ile 10-11 lt LPG şuan. bence 1.2 araç için 9 lt ÇOKK..

2.0 motor 136 hp 1995 model Vectra GT ile LPG'de ortalama 9 lt yakıyordum ya (benzin olsa 8-8,5 olurdu herhalde) bunun çoğu şehir içinde izmir ve aliağa içinde ve aliağa-izmir, izmir-aliağa yolunda olduğu halde :rolleyes: aynı kullanımda Meriva OPC ile 10-11 lt LPG şuan. bence 1.2 araç için 9 lt ÇOKK..

Kendi adıma cevap veriyorum.

Pazartesi gününden itibaren işe gişi geliş için harcadığım zamanlar aşağıda yazılı;

Pazartesi Sabah evden işe gidiş; 2 saat, 17.4km

İşten Eve dönüş; 1 saat 25dk., 17.2km

Bu sabah işe gidiş; 1 saat 35dk., 18.4km

Toplam süre 5 saat, toplam mesafe 53km. Ortalama hız 10.6 km/sa ve tamamen dur/kalk. Sizce de normal değil mi 9,5 lt?

İzmir'e hiç gitmedim ama trafiğini çok methettiler. İnsanlar medeni medeni şeridinden giderlermiş, en uzak mesafe 45 dk imiş. Koşullar bence değerlendirmede dikkate alınamayacak kadar farklı.:cry:

benim 1.6 bile okadar yakmı

Geri