Şu amatörler için 150 tl civarı kuyruksuz pasta cila makinesi ile meguiars ın hare giderici pasta cilasını alıp kendim uygulama yapmak istiyorum amacım çok ince kılcal çiziklerden kurtulmak ve boyada biraz parlaklık elde etmek
Öncesinde kil uygulaması yapmayı düşünüyorum ama demir tozu temizleme işlemi de öneriliyor uygulamalı mıyım çok mu gerekli emin değilim
Bu konuyla ilgili paylaşımları okudum ama tam anlamıyla bir fikir oluşmadı
Önerilerinizi bekliyorum
Tahmin ettiğim makinelerden ise bırakın tüm gücünüzle yüklenmeyi, azıcık baskıya maruz kaldığında duracaktır. Zaten yüzeyi çiziklerden arındırırken makinenin yapacağı iki şey var onlar da baskı ve yüzey sıcaklığıdır, baskı olmayacaksa sıcaklıkta olmayacaktır dolayısıyla çiziklerden de o makine ile kurtulamayacaksınız. En ucuza en iyi performansı almak istiyorsanız alacağınız makine skil 1144aa olacaktır. Bu makine baskı altında kesinlikle durmaz fakat devir düşer, onu da devri yükselterek ayarlarsınız tecrübe kazanınca. Ayrıca biraz ağır olduğu için yan panellerde kolunuz yorulabilir. Dewalt, Makita gibi markalardaki torku asla veremez ancak bir amatöre fazla fazla yeter. Bütçede sıkıntı yoksa ve ağırlık sizin için problem olursa Flex alırsanız hem hafif olacağı için rahat çalışırsınız hem de torununuza kadar kalacaktır.
Kaportaya yapılan kil ve demir tozu temizliğine ihtiyaç var ya da yok denmesi için elle yapılacak kontrol sonrasında karar verilmesi uygundur. En basit örnek olarak ön yıkama+çift kova yöntemiyle yıkayın, kaput ve ön çamurlukları elinizle kontrol edin en ufak pürüz yoksa, kil ve demir tozu temizliğine ihtiyacınız yok demektir. İlla yapacağım derseniz, tek kullanımlık kil hamurlar yerine en az 20-30 kere kullanılan kil eldivenleri tercih edin.
Polisajdan önce yapılan kil ve demir tozu temizliği işin artık fantezi boyutu, olmazsa olmaz şeyler değiller.
Dikkat etmeniz gereken nokta ön yıkamada kullandığınız şampuan, çift kovada kullanmanız gereken grid guard ve gene çift kovada kullanacağınız şampuan, yün yıkama eldiveni ve kurulama havlusu olacaktır.
Araçta çizikler ne zaman oluşur bunları bilmeniz gerekir.
1-) Yıkama sırasında
2-) Kurulama sırasında
Basit bir CD testimiz var bununla ilgili. Aracın yüzeyine süreceğiniz eldiven ve havluyu önce CD' ye sürerek çizik yapıp yapmadığını deneyerek görebilirsiniz.
Bu yüzden demir tozuna çok takılmayın, yün yıkama eldiveniniz ve kurulama havlunuz kaliteli olduğu sürece yüzeyde oluşan çizikler minimuma inecektir.
Yapacağınız çizik giderme işleminden ziyade bu çiziksiz yüzeyi uzun süre nasıl muhafaza edeceğiniz konusunda gerekli tedbirleri aldıktan sonra bir polisajın hakkıyla nasıl yapılması gerektiği konusuna geçmek daha uygun olacaktır.