yol bilgisayarını nerden anlıyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oktay38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oktay38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadslar vectra b var yol bilgisayarı ancak anlık tüketim yaptgıın km kronometer gibi seyler var mesale check yazan yazı ney veya bir arıza olup olmadıgını nasıl anlarız lütfen yardım

aracın sensörlerinden birisi bir anormallik algıladığında o check lambası yanar ve ekranda o hata mesajı neyse görünür. örneğin coollant level diye yazar yol bilgisayrında ve yazıyla birlikte check yanar. motor soğutma suyunun azaldığını söylemektedir yani. yol bilgisayarında motor elktronik arızaları göremezsin sadece sensörlerin verdiği uyarıları görebilirsin.

hımm anladım sura bozuldu bura arızalı söylemiyor yaa bişe daha sorayım aigbarg lambası yanıyor 1 aydır birsey olurmu arabanın gaz yemesinde etkili olurmu bende ne yazsam hemen sen yardımıma kosuyorsun cok saol :):) bayramın mubarek olsun hayırlı bayramlar

asğolasın seninde bayramın mübarek olsun. airbag lambana bence hemen baktır önemli bir ayrıntı.. :) aracın gidişine etkisi olmaz. tabi genel bir elektronik arıza yoksa.

tmm baktırıyım bayramdan sonra.dedigin coollant level yazıda cıkıyor birde araba haralet 90 da oluyor hala soguk ılık üflüyor :) acaba su yoktda ondanmıdır

araba clsırken yol bilgisayrın silgecdeki dügmelerine ikisineaynı anda basınca 007 alltta 14972 bu tür rakam var bunlar ne oluyor

aracının su seviyesie bak yakma arabayı. collant level su seviyesi diyor. airbag ışığını en kesin yöntem koltuğun altındaki soketlerdeki kabloları lehim yaptır. sonrada ışığı söndürt kaybolur. o çıkan rakanlarda arıza kodlarıdır büyük ihtimalle. kolay gelsin.

o kodlar arıza kodları değil. aracın yol bilgisayarının seri numarasıdır.

hımm tsk ederim hersey için radyoterin önünee karton koyacam köye gittik eldik hiiç ısıtmadı :) hatta erciyes dagına tırmandık rampada bile ılıktı erci - lerde bir sıcaklık vardıda dısarıda

gercektende su eksilmiş ilave ettim 1 lt kadar ama yazı hala var :)

Geri