yine yağ bitti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eskikasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eskikasa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabam habire yağ eksiltiyor
5000 km olmadan 3lt yağ bitmiş
kaçak vs. yok
araba 148000km de 96 model 1.6 16v gl
yorumlarınızı bekliyorum

kaçak olmadığına nasıl emin oldunuz. yağ yakmadığına da emin misin.

yağ kaçan sızan bi yer göremiyorum
aracın altına da iyice baktım.
içeri biyerlere dolmuyosa tabi :P
uzun zamandır da böyle devam ediyor,
yakıp yakmadığını egsozdan çıkan gaz rengiyle anlarız derler,onda da bi tuhalık yok, nerelere bakmak lazım, bi bak diye gidince bisürü hesap çıkartıyolar insana

evet seni anlıyorum. benim de başıma bakmaktan geliyo ne geliyosa. yağ kaçağını çok iyi araman lazım. bende de oldu. motorda yağ bulaşıkları vardı. onları önemsememiştim. halbuki onlarmış.

bir de şu var. motordaki yağ kaçağının nedeni öyle bi oluyo ki, belli bir devirde (yağ basıncı) hiç biyere bulaşmadan direk yere atıyor yağı. durduğunda hiç damlamıyor. sen istediğin kadar incele göremiyosun. motorun altında karter koruyucu ya da kapak gibi bişey yoksa böyle bir durumun olabilir. yani bakmakla anlaşılmaz. bunu da göz önüne al. bundan sonraki incelemeleri ona göre yap. mesela arabayı kaldırt yukarı altına gir ve iyi aydınlatan bir lamba ile motorun yağ ile ilgili kısımlarını iyice incele. damlama belirtisi olan en ufak bir noktasal yağ izini dikkate al.

Aynı hastalık benim aractada var 1000km de 1 litre gibi eksiltiyor sürekli alıp ekliyorum o da arabanın düzenini sasırtıyor sürekli üzerine yağ eklendiği için belli bir servis bakım takibidde yapamıyorum servise sordugum zaman g kasalarda 96-97-98 modellerde bu sorunun olduğunu söylediler.

abicim yükteyken ve gaz keserken egzoz dan çıkan dumana bakmak lazım.

durduğu yerde yüke binmeden zor belli eder kendini..

ayrıca egzozun ucuna bak.. yağ yakıp yağ atan egzozun ucu garip bir renk alır.. nemli gibi durur.

gözle görünen kaçak yoksa supap gaytlarından şüphelenmek lazım..

ama işte o durumda da duman atman lazım.

yağ filtresinide değiştirdiniz mi yağ ile birlikte filtre sebeb olabilir

evet seni anlıyorum. benim de başıma bakmaktan geliyo ne geliyosa. yağ kaçağını çok iyi araman lazım. bende de oldu. motorda yağ bulaşıkları vardı. onları önemsememiştim. halbuki onlarmış.

bir de şu var. motordaki yağ kaçağının nedeni öyle bi oluyo ki, belli bir devirde (yağ basıncı) hiç biyere bulaşmadan direk yere atıyor yağı. durduğunda hiç damlamıyor. sen istediğin kadar incele göremiyosun. motorun altında karter koruyucu ya da kapak gibi bişey yoksa böyle bir durumun olabilir. yani bakmakla anlaşılmaz. bunu da göz önüne al. bundan sonraki incelemeleri ona göre yap. mesela arabayı kaldırt yukarı altına gir ve iyi aydınlatan bir lamba ile motorun yağ ile ilgili kısımlarını iyice incele. damlama belirtisi olan en ufak bir noktasal yağ izini dikkate al.

bunu değerlendirmem lazım,
ama çok defa baktırdım,demekki usta diye gittiğim adamların bunlardan haberi yok,

Aynı hastalık benim aractada var 1000km de 1 litre gibi eksiltiyor sürekli alıp ekliyorum o da arabanın düzenini sasırtıyor sürekli üzerine yağ eklendiği için belli bir servis bakım takibidde yapamıyorum servise sordugum zaman g kasalarda 96-97-98 modellerde bu sorunun olduğunu söylediler.

bunu sürekli söylüyolar da,motosiklet değil ki abicim bu nerdeyse benzinle beraber yağ katıcaz namussuza :D

abicim yükteyken ve gaz keserken egzoz dan çıkan dumana bakmak lazım.

durduğu yerde yüke binmeden zor belli eder kendini..

ayrıca egzozun ucuna bak.. yağ yakıp yağ atan egzozun ucu garip bir renk alır.. nemli gibi durur.

gözle görünen kaçak yoksa supap gaytlarından şüphelenmek lazım..

ama işte o durumda da duman atman lazım.

işte duman görsem aha bitti olum bu motor dicem o da yok,
ama bi yol testi yapayım ahmetçim,göz egsozda yükleyip yükleyip gaz keseyim bakalım bişi görüncek mi

yağ filtresinide değiştirdiniz mi yağ ile birlikte filtre sebeb olabilir
her yağ değişiminde filtre de değiştiririm de,eksilmesine nasıl sebep oluyo?
bide artık değiştirmek denemez, hep ilave :mad:

kaçıran bir yer yoksa büyük ihtimal segmanlardan olabilir diyecem ama onuda bakmayala anlaşılmaz tabiki. yani motorun yağ yakması ayrı bi olay yağ eksilmesi ayrı bi olay. ihtimalen kaçak yoksa eksiltme değil yağ yakmadır ki segmanlardan olabilir. tabi opelin kronikleri nelerdir bilmediğimden çok iddea edemem.

bi gidecez artık sanayiye
ne sıkışmış görecez
olmazsa mobilet kullanıcısı gibi 1 depo benzine 1 lt yağ ekleyip kullanacaz :D:D

Geri