yine yağ bitti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eskikasa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Hakan,

Senin araçta normal olmayan birşeyler var. Benim araçta aynı model aynı motor, devirli de kullanırım birde manifold ve egzantrikte farklı olmasına rağmen yağ eksiltme çok az . Şöyle örnek vereyim bakımdan çıkalı 4.000 km oldu yağ seviyesi hala maksimumun çok az altında. Mutlaka bir yerde kaçak var . Belki seyahat esnasında motorun üstüne damlayıp uçtuğu için yerde yağ izi bulamıyorsundur. Bu arada benim araç 121.500 km de. Yağ servisi geldiğinde (7,500 km de bir) 750 ml eksik oluyor.

Selamlar

Son düzenleme:
Soğutma suyunuda kontrol et.Balçık gibi olmuşsa silindir kapak contan da yada silindir kapağında kanalcıkların girişinden karıştırıyor olabilir.Sonuçta litrelerce yağ habire suya karışsa bariz belli eder ama yinede kontrol etmende fayda var.

Aynı hastalık benim aractada var 1000km de 1 litre gibi eksiltiyor sürekli alıp ekliyorum o da arabanın düzenini sasırtıyor sürekli üzerine yağ eklendiği için belli bir servis bakım takibidde yapamıyorum servise sordugum zaman g kasalarda 96-97-98 modellerde bu sorunun olduğunu söylediler.

96-97-98 model astralar f kasadır.
Selamlarımla..

Geri