Yine Türkiye gercekleri(Aracım baglandı)

Geçmiş olsun

Arkadaşların da değindiği gibi bu polis arkadaş herhangi bir nedenle sana takmış gibi. Yanında noter satış belgesi de olduğu halde agrasif tavır takınması düşündürücü. Bir ay içerisinde iki aracımın da evraklarını ruhsat değişimi için trafik şubesine teslim etmiştim, basit bir kağıt parçası vermelerine karşılık ne olur ne olmaz diye 2-3 gün aracımı kullanmadım. 3 araç arasından özellikle sizi tercih etmesi, dediğim gibi düşündürücü.

peki şu durumda ne yapmalı. hadi bakalım kuyuya atıyorum taşı:)...
3 haftadır ruhsatım kayıp evde yada büroda ama yok işte yook. heryere baktım kayıp sonuçta. 3 haftadır işe gidip geliyorum ama efendi efendi akşamlarıda diğer araba ile çıkıyorum asayişe takılmamak için. zaten çıkınca eşim ve bebişde olunca geç geç yapıyo yurdum polisi...
şimdi taş kuyuya iniyor hazır olun...
ruhsatı yeniden çıkarmak için bayrampaşa emniyete gittim. bana dedilerki aracı muayeneye götür öyle gel...
dedim o niye ruhsatn fotokopi var kayıtlarda zaten sizde basın yenisini verin...
yok öyle olmazmış o işler. motor nosu tespit için muayene şart.
ee inelim o zaman araba aşağıda bakın motora...
yok ööle olmaz hadi ufak ufak tüvtürke git gitmeden de muayene tarihini tespit ettir maliyeden...
maliyeye git salak memurlar ruhsattaki muayene tarihindeki ödemeyi bulama. git beylikdüzüne ordaki eski istasyona gir durumu anlat ordaki salakta bulama Nerdeyse ver ulan klavyeyi al sana tarih moduna gir adama ekşi zorla sonunda buldur (nerde beceriksiz işe yaramaz adam var doldurmuşlar devlete sokakta da oakadar mezun pırıl pırıl genç işsiz...) adamdan kağıdı ayı dayı hesabı al 193 tl hazırlayınca da muayeneye git. buraya kadar olanlar tamam taş kuyuya iniyo şimdi. Savaş abi sen arabayı bırak diyosun da:) eee ben şimdi arabayı çekiciyemi koyayımda gideyim. ya 3 haftadır yakalanmayan ben muayeneye giderken yakalanırsam bi şekilde memuru ikna ederim durumu düzgünce izah ederek ama burda cevap yazan çoğu kişiye göre (bencede yasal olan doğrudur ama etik değildir) bu memur arkadaş aracı bağlarsa bende o memura al kardeşim aracı 193 tl yide al muayeneyi de yaptır cepten ara beni gelip aracı alayım desem memur bana ne der:)

hadi bunu tartışalım:)...

Son düzenleme:
peki şu durumda ne yapmalı. hadi bakalım kuyuya atıyorum taşı:)...
3 haftadır ruhsatım kayıp evde yada büroda ama yok işte yook. heryere baktım kayıp sonuçta. 3 haftadır işe gidip geliyorum ama efendi efendi akşamlarıda diğer araba ile çıkıyorum asayişe takılmamak için. zaten çıkınca eşim ve bebişde olunca geç geç yapıyo yurdum polisi...
şimdi taş kuyuya iniyor hazır olun...
ruhsatı yeniden çıkarmak için bayrampaşa emniyete gittim. bana dedilerki aracı muayeneye götür öyle gel...dedim o niye ruhsatn fotokopi var kayıtlarda zaten sizde basın yenisini verin...yok öyle olmazmış o işler. motor nosu tespit için muayene şart. ee inelim o zaman araba aşağıda bakın motora...yok ööle olmaz hadi ufak ufak tüvtürke git gitmeden de muayene tarihini tespit ettir maliyeden...maliyeye git salak memurlar ruhsattaki muayene tarihindeki ödemeyi bulama. git beylikdüzüne ordaki eski istasyona gir durumu anlat ordaki salakta bulama Nerdeyse ver ulan klavyeyi al sana tarih moduna gir adama ekşi zorla sonunda buldur (nerde beceriksiz işe yaramaz adam var doldurmuşlar devlete sokakta da oakadar mezun pırıl pırıl genç işsiz...) adamdan kağıdı ayı dayı hesabı al 193 tl hazırlayınca da muayeneye git. buraya kadar olanlar tamam taş kuyuya iniyo şimdi. Savaş abi sen arabayı bırak diyosun da:) eee ben şimdi arabayı çekiciyemi koyayımda gideyim. ya 3 haftadır yakalanmayan ben muayeneye giderken yakalanırsam bi şekilde memuru ikna ederim durumu düzgünce izah ederek ama burda cevap yazan çoğu kişiye göre (bencede yasal olan doğrudur ama etik değildir) bu memur arkadaş aracı bağlarsa bende o memura al kardeşim aracı 193 tl yide al muayeneyi de yaptır cepten ara beni gelip aracı alayım desem memur bana ne der:) hadi bunu tartışalım:)...

Ben arabayı bırakın, elinizi sürmeyin demiyorum. Ben kendi isteğimle 2-3 gün aracı kullanmadım. Sen yeni ruhsat çıkarmak için şoförler cemiyetinden EK-1 formu alıp doldurtuyorsun. (İş takipcileri aracılığı ile bu işleri yaparsan, sana araç için dosya açıyorlar) Bu dosya ile veya EK-1 formu ile TÜV'e muayeneye gidiyorsun. Bu araçın mutlaka TÜV'e gitmesi gerekiyorsa zaten gidecektir. (araba uçarak TÜV'e gidemeyeceği için) Polisler de bu işlerin böyle olduğunu senden benden daha iyi biliyorlar. Ama insanlar nasıl olsa evrakları trafik şubesine teslim ettim deyip arabayla her istedikleri yere gidemezler. Çünkü aracın evraklarının yanımızda olmaması (istisnalar hariç)kanunen suç. Böyle bir durumda ben, trafik polislerine derdimi anlatmaktansa evrakları olmayan bir aracı kullanmamayı yeğlerim. Bize verilen (İzmir'de) o kağıt parçası araç ruhsatı yerine geçmiyor. O kağıdın amacı aracı TÜV'e götürüp getirmek veya aracı uygun bir yere park etmek için. Hep duyarlılık bekliyoruz ama bizim de biraz duyarlı olmamız gerekmez mi? (gıcıklıklar, takmalar elbette hariç)

valla bu tür işlerde canavar gibim aracım var adam 50-60 komisyon alır ama temiz iş yapar hiç kafayı yormam :) ruhsatmı kayboldu muayenenmi geçdi plakanmı kayıp adam 2-3 günde halleder.. başın kafan kulağın rahat olur.. aldığı komisyon çokmu bana göre değil çünkü benim vakdim para demek değerli çalışıyorum ben zaten bu işlerin peşinde kovalasam 2-3 günüm git gellerle heba olur o 2-3 günün maddi zararı bana maaş hesabından güne vursan o aracıya vericeğim paranın 5 misli...

valla bu tür işlerde canavar gibim aracım var adam 50-60 komisyon alır ama temiz iş yapar hiç kafayı yormam :) ruhsatmı kayboldu muayenenmi geçdi plakanmı kayıp adam 2-3 günde halleder.. başın kafan kulağın rahat olur.. aldığı komisyon çokmu bana göre değil çünkü benim vakdim para demek değerli çalışıyorum ben zaten bu işlerin peşinde kovalasam 2-3 günüm git gellerle heba olur o 2-3 günün maddi zararı bana maaş hesabından güne vursan o aracıya vericeğim paranın 5 misli...

abi sende iyi para alıyomuşsun maaş anlamında yani.. 2 gunde 50 liranın 5 mıslı 250 lıra demek. 30 gunde 3750 :)

Ben arabayı bırakın, elinizi sürmeyin demiyorum. Ben kendi isteğimle 2-3 gün aracı kullanmadım. Sen yeni ruhsat çıkarmak için şoförler cemiyetinden EK-1 formu alıp doldurtuyorsun. (İş takipcileri aracılığı ile bu işleri yaparsan, sana araç için dosya açıyorlar) Bu dosya ile veya EK-1 formu ile TÜV'e muayeneye gidiyorsun. Bu araçın mutlaka TÜV'e gitmesi gerekiyorsa zaten gidecektir. (araba uçarak TÜV'e gidemeyeceği için) Polisler de bu işlerin böyle olduğunu senden benden daha iyi biliyorlar. Ama insanlar nasıl olsa evrakları trafik şubesine teslim ettim deyip arabayla her istedikleri yere gidemezler. Çünkü aracın evraklarının yanımızda olmaması (istisnalar hariç)kanunen suç. Böyle bir durumda ben, trafik polislerine derdimi anlatmaktansa evrakları olmayan bir aracı kullanmamayı yeğlerim. Bize verilen (İzmir'de) o kağıt parçası araç ruhsatı yerine geçmiyor. O kağıdın amacı aracı TÜV'e götürüp getirmek veya aracı uygun bir yere park etmek için. Hep duyarlılık bekliyoruz ama bizim de biraz duyarlı olmamız gerekmez mi? (gıcıklıklar, takmalar elbette hariç)

Savaş abi ben sen öyle diyosun demiyorum zaten. Yanlış anlama sakın beni. yazımdaki gibi kanunen ve bence de doğrusu bu. yani sana hak veriyorum. sadece durum komik. muayeneye yollamaları gereksiz. kayıtlar senin arşivinde. ver yeni ruhsatımı gideyim işime gücüme bakayım...
traji komik yanı ise ruhsat çıkarmak için muayeneye ruhsatsız araçla gitmek. madem kanun bu ruhsat için aracı muayeneye götüreceksin o zaman kanunu uygulayacaksın. Yani gene kanunu uygula ve ben aracımı muayeneye götürürken ruhsatsız gidiyorsun diye benim aracımıda bağla kardeşim...
bu kısır döngü dönsün dursun. Dediğin gibi kağıt parçası geçici çözüm ama kanun hükmünde kararname değilki bu yasal olsun:)
İşin özü kayıp ruhsat yenileme için araç muayeneye gönderilmez. muayene günü geçmemiş zaten. sana vergi veren vatandaş pişman edilmez. Bu ülkeyi bu davranışlarla bana sevdirmekten vazgeçiremezler. "kolaylaştırınız zorlaştırmayınız" devlet kurumunda çalışanlar hükümeti sevdirmek zorunda değiller ama devleti sevdirmeliler. hükümet bizim olmayabilir görüşümüzü yansıtmayabilir ama devlet hepimizin ve devlet kurumunda çalışanlar vatandaşa en güzel şekilde hizmet etmek zorundalar.
Yanlış anlaşılmadık değilmi Savaş abi...:)

Zafer yorumların doğru. İnsanlık hali, aracın ruhsatı kaybedilebilir. Gerekli kanuni işlemler yapıldıktan sonra bakarsın aracın kayıtlarına yeni ruhsatı verirsin. İlla aracı muayeneye gönderekceksen araç sahibine resmi geçici kullanım belgesi (geçici plaka gibi) düzenlensin vatandaşta gönül rahatlığı ile muayenesini yaptırır. Bu saçma işlemler dikkate alındığında ortaya şöyle bir sonuç çıkmıyor mu? Ehliyetini kaybedenler de yeniden sürücü kursana tabi tutulmalı.

Bir diğer saçmalık, aracın ruhsatındaki muayene bölümü doluyor, yenisini vermek yerine araç TÜV'e gönderilip yeniden tesbit yaptırılıyor. Fuzuli işlerle uğraşıp habire devletin yükünü artırıyoruz.

İşte benimde demek istediğim bu.Ondan sonra halk polise neden ön yargıyla yaklasıyo oluyo.Dün aksam da cewirmeye girdim.Kimlik sorgulama yapıyolar neyse arkadasın yanında ögrenci kimliği varmıs.İki arkadas verdik kimlikleri sorgulattı.Diğer arkadasa nerden biliyim senin oldugunu gibisinden güzel bisekilde söyledi neyse onu da telefonda sorgulattı bikac tegetletecek sorularla sorgulamayı yaptı ve telefonda arkadasına bişey varsa hemen alıyım gibisinden güler yüzlü bi sekilde söyledi sonra sırtıma hafiften dokunarak tamamdır gibisinden yolumuza devam ettik ve polisin o davranısını cok beyendim diğer genc polis faciasından sonra bu polis arkadası görünce polis budur diyesim geldi.Yani polis dediğin senin acıgını kollamamalı yoksa ufak seyleri büyük sorun haline getirmeye kalkarlarsa halkın polise saygısı ve güveni kalmaz..

:) bunlara şaşırmıyorum bile artık çok normal geliyo gerçek bi suçlu olsan hiç bişeyine bakmadan yollar ama suçu olmayan insanları mağdur etmekte bizim memurlarımızın üstüne yok.

Geri