Yine Türkiye gercekleri(Aracım baglandı)

3 araç yürüyorduk derken kapışıoduk anlamında heralde ?
bu durumda da biraz sen kaşınmışsın :) madem arabada ruhsat yok ayrıca yanlış anlamadıysam ruhsat fotokopisinde yazan isimle sizin isminiz aynı değil.. e bu durumda polis ne yapsın? ben kaza anı için arabda her şeyin fotokopisini bulunduruyorum genelde, benim arabamı mehmet çalsa polisede üstünde meftun yazan fotokopiye gösterse poliste geç diyip bağlamasa o arabayı, bu dünyada haberim olmaz ama öbür dünyada yakasına yapışırım o polisin.. şahsen kaskomda olsa ruhsat hep cebimdedir benim arabada bırakmam, olurda çalınırda çevirmeye takılırsa bağlasınlar diye.. umarım anlatabilmişimdir.. yanlış anladığım nokta varsa yanlış yorumlamışımdır kusura bakmayın

Kardeşim yanlıs anlamadım tabi ki ama sunları göz önünde bulundurmamısın ruhsatı zaten yine benim üstüme yapmadık yani ruhsatın adına olması yada olmaması bişeyi değiştirmiyo

haklısın ben ona bir şey demiyorum ama işde onların kafasında da öncelikli olan şeyler var önemsiz olan şeyler var evrak önemli çünkü altından her tür pis koku çıkabilir ama diğerleri sürücüyü bağlayan şeyler ona her tür kılıf uydururlar ama evrakda uyduramazlar
ondada tabi durdurması çevirmesi lazım ama işde üç beşe tamaat edip ne yazık ki salıyorlar..

yani sana şöyle diyim seni evraksız salsalar sen bir şey yapsan onlara sorarlar hani bu adamın evraklarını gördünmü gördüm dese ama evrak başka yerden çıksa alırlar başlarına belayı görmedik bırakdık dese o daha beter suç. ama diğerlerine her şekil bir kılıf uydururlar..

Diğer bir mesele ise noter satıs sözlesmesi de yanımdaydı.Yani noter satıs sözlesmesi + ruhsatların fotokopisi + yeniden trafik sigortası yaptırmıstım o da üstelik ismimize ait.Diyorum ya adam arabayı baglamaya koymus geldi yanıma.Tamircilerde hep bu sistem genelde uygulanıyo ayrıca.Normal de baska bir polise yakalansam sanmıyorum ki baglasın eleman takıntılı caddedeki elemanlara..Neyse yapacak bisey yok.Simdiye kadar polise en ufak bi saygısızlık etmedim ama bundan sonra farklı.Tabi simdi böyle diyorum da efendi bir polis cıkar karsıma o zaman eyw ama kendini padişah zanneden polise bundan sonra taviz yok.Ben polisim diyerek üste cıkma gibi bi lüksü yok.Arama olur eyw cewirme olur eyw ama bunlarda dahi bana artistlik yapma hakkı yok.Adam olsun dürüst olsun canım feda.

Bermuda şeytan üçgeni gibi değil mi? Böyle durumlarda İzmir'de evrakların alındığına dair araç sahibine bir belge veriyorlar.
abi izmir işte. izmirin gozunu seviyim. hayallerimin şehri.

bu arada arkadasım sende 3 araba yuruyorduk ve polis motoruna atladı geldı ılerde trafıkte benı durdurdu şeklinde cumleler kullanmışsın. belliki siz de yururken rahat durmuyormuşsunuz.. o zaman diyecek söz yok...

Kardeşim yanlıs anlamadım tabi ki ama sunları göz önünde bulundurmamısın ruhsatı zaten yine benim üstüme yapmadık yani ruhsatın adına olması yada olmaması bişeyi değiştirmiyo

elinde ruhsatın orjinali olduğu zaman isim tutsun tutmasın onda problem yok.. yani ben bi arkadaşıma aracımı ruhsatıyla birlikte emanet vermiş olabilirim.. ama fotokopi oldumu riskli.. gerçi sizde satış sözleşmesi sigorta falan filanda varmış bu durumda polis biraz gıcıklığına bağlamış galiba dediğiniz gibi.. neyse artık geçmiş olsun dielim kaza bela olmasından iyidir diyip avunmak lazım.. bu noktada sizin hatanız biraz yürümek:) olmuş

Zaten bana hızdan da ceza kesti ama baglama sebebi farklı.Bide trafik subesinin öyle deyisi sonra baglanması filmi koparttı bende

Aracımı bende alırken, Trafiğe evraklarımı teslim ettikten sonra bana da aynısı dediler. Yani bu hemen hemen tüm trafik md. de aynı sanırım. Bende aracımı ruhsatsız kullandım. Sonucta yanımda noterden satış kağıdı var. Eski ruhsat fotokopisi var. Aracının bağlanması saçmalıktan başka bir sey değil. Bana trafik, aracımı bu süre zarfında kullanma demedi, evraklarım trafikte diye söylersin dedi, bende o şekilde kullandım.

Yalnız muhabbet uzadıkca yeni unsurlar çıkıyor ortaya. Dediğin gibi adam senin arabayı kesinlikle takmış. Hızdan, kapışmaktan v.s. ama sende ruhsatsız bu işleri yaparak adamın ekmeğine bal sürmüşsün. Belki ruhsatın yanında ve tam olsaydı sadece ceza kesip gidecekti. Neyse artık yapacak birşey yok. Geçmiş olsun

Ahmet Altınçubuk

geçen cumartesi akşamı benim aracımı da bağladılar, trafik sigortasının orjinali yanımda olmadığı için.

yaklaşık 45 dakika kavga ettik polisle, en son beni içeri atmakla tehdit ediyordu avukat olduğumu söylememe rağmen...

aracı almaya gittiğimde ise bir memur ilgilendi benimlen, sağolsun beş dakikada işlemlerimi halletti, güleryüzle geçmiş olsun dedi.

bunların ikisi de polis...

bu durumda ben aracı bağlayan polise (ki önemli olan aracın bağlanması değil, davranış şekli) beddua ederken diğer polise de allah yardımcınız olsun dedim.

bakalım hangisi tutacak:)

Geri