Geçmiş olsun
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
peki şu durumda ne yapmalı. hadi bakalım kuyuya atıyorum taşı...
3 haftadır ruhsatım kayıp evde yada büroda ama yok işte yook. heryere baktım kayıp sonuçta. 3 haftadır işe gidip geliyorum ama efendi efendi akşamlarıda diğer araba ile çıkıyorum asayişe takılmamak için. zaten çıkınca eşim ve bebişde olunca geç geç yapıyo yurdum polisi...
şimdi taş kuyuya iniyor hazır olun...
ruhsatı yeniden çıkarmak için bayrampaşa emniyete gittim. bana dedilerki aracı muayeneye götür öyle gel...dedim o niye ruhsatn fotokopi var kayıtlarda zaten sizde basın yenisini verin...yok öyle olmazmış o işler. motor nosu tespit için muayene şart. ee inelim o zaman araba aşağıda bakın motora...yok ööle olmaz hadi ufak ufak tüvtürke git gitmeden de muayene tarihini tespit ettir maliyeden...maliyeye git salak memurlar ruhsattaki muayene tarihindeki ödemeyi bulama. git beylikdüzüne ordaki eski istasyona gir durumu anlat ordaki salakta bulama Nerdeyse ver ulan klavyeyi al sana tarih moduna gir adama ekşi zorla sonunda buldur (nerde beceriksiz işe yaramaz adam var doldurmuşlar devlete sokakta da oakadar mezun pırıl pırıl genç işsiz...) adamdan kağıdı ayı dayı hesabı al 193 tl hazırlayınca da muayeneye git. buraya kadar olanlar tamam taş kuyuya iniyo şimdi. Savaş abi sen arabayı bırak diyosun daeee ben şimdi arabayı çekiciyemi koyayımda gideyim. ya 3 haftadır yakalanmayan ben muayeneye giderken yakalanırsam bi şekilde memuru ikna ederim durumu düzgünce izah ederek ama burda cevap yazan çoğu kişiye göre (bencede yasal olan doğrudur ama etik değildir) bu memur arkadaş aracı bağlarsa bende o memura al kardeşim aracı 193 tl yide al muayeneyi de yaptır cepten ara beni gelip aracı alayım desem memur bana ne der
hadi bunu tartışalım
...
valla bu tür işlerde canavar gibim aracım var adam 50-60 komisyon alır ama temiz iş yapar hiç kafayı yormamruhsatmı kayboldu muayenenmi geçdi plakanmı kayıp adam 2-3 günde halleder.. başın kafan kulağın rahat olur.. aldığı komisyon çokmu bana göre değil çünkü benim vakdim para demek değerli çalışıyorum ben zaten bu işlerin peşinde kovalasam 2-3 günüm git gellerle heba olur o 2-3 günün maddi zararı bana maaş hesabından güne vursan o aracıya vericeğim paranın 5 misli...
Ben arabayı bırakın, elinizi sürmeyin demiyorum. Ben kendi isteğimle 2-3 gün aracı kullanmadım. Sen yeni ruhsat çıkarmak için şoförler cemiyetinden EK-1 formu alıp doldurtuyorsun. (İş takipcileri aracılığı ile bu işleri yaparsan, sana araç için dosya açıyorlar) Bu dosya ile veya EK-1 formu ile TÜV'e muayeneye gidiyorsun. Bu araçın mutlaka TÜV'e gitmesi gerekiyorsa zaten gidecektir. (araba uçarak TÜV'e gidemeyeceği için) Polisler de bu işlerin böyle olduğunu senden benden daha iyi biliyorlar. Ama insanlar nasıl olsa evrakları trafik şubesine teslim ettim deyip arabayla her istedikleri yere gidemezler. Çünkü aracın evraklarının yanımızda olmaması (istisnalar hariç)kanunen suç. Böyle bir durumda ben, trafik polislerine derdimi anlatmaktansa evrakları olmayan bir aracı kullanmamayı yeğlerim. Bize verilen (İzmir'de) o kağıt parçası araç ruhsatı yerine geçmiyor. O kağıdın amacı aracı TÜV'e götürüp getirmek veya aracı uygun bir yere park etmek için. Hep duyarlılık bekliyoruz ama bizim de biraz duyarlı olmamız gerekmez mi? (gıcıklıklar, takmalar elbette hariç)