Yine Türkiye gercekleri(Aracım baglandı)

10 yıl önce arabamı aldğımda aynısı başıma geldi benimde evraklar aracıdaydı sivri aracıda bana sigorta ile ruhsat fotokopisini verdi polis yakalarsa bunu göster geçerlidir dedi gecede şansa ailemle çevirmeye yakalandım arabaya el koyucaklardı neyse peder girdi araya evimiz şurda memur bey lütfen mütfen falan filan derken bırakdılar bizi..

o sıra o çevirme yapan ekibe çok kızmışdım ama sonra tanıdığım komiser bir arkadaş var ona danışdığımda benim kabahatli olduğumu ruhsatın aslı olmadığı sürece polisin aracı bağlaması yasal zorunluluk olduğunu söyledi hatta şöyle bir örnekde verdi ne malum o fotokopinin sahte biri ruhsattan çekme olmadığı yada senin dalgın kaldığın bir anda birilerinin ayak üstü çekip gece arabanı çalmadığını..

yani o genç polis arkadaş ne yazık ki haklı onlarda eğitiliyorlar senden belki şüphelenmişdir hareketlerinden ona ters falan bir bakış attıysan ondan takip etmiş olabilir evrakların tam olsa basar giderdi zaten..

Abisi herkes caktı da bi sen cakmadın davayı.Tekrar okumanı tavsiye ederim.Neyse saglık olsun
sen anlamadın Şavaş abinin dediğini, evraklarını alan polis arkadaşına haber vermiş "bunda ruhsat yok, sana kaz yoluyorum git yol" diye, çaktın ;) bir yeşil tüye hallederdin aslında :D

Yapmayım arkadaşlar adamların hiç işi güçü yokta sizin araçlarınızlamı uğraşacak. Emre arkadaşım kusura bakma ama hata sende kendinde demişsin ruhsat olmadığı problem çıkacağını. Şimdi kötülediğimiz trafik polisi arkadaşta işini yapıyor, senin araçını ruhsatsız yakaladığı zaman bağlamak zorunda ve bu adamların sana yazdığı cezadan bir payda almıyorlar ne gibi bir kazancı olabilir ki? Neden senin aracını çevirdi onu bilemem ama mutlaka vardır birşeyler.

Ahmet Altınçubuk

İstanbul'da işler nasıl yürür bilmiyorum ama burda biraz yeşilliğe bakar.2007 yılında, 2003 yılından beri muayenesi olmayan (eski arabam volvo) arabamla Esat kavşağında uzun-kısa-sis komple tüm ışıklar açık, hafif alkolda var çevirmeye girdim, 5 kuruş ceza yemeden çıktım. Anlatabildim inşallah. Ayrıca hatanız yoksa, alkollü değilseniz yani hakları olmadığı halde konuşmalarıyla sizi ezmeye çalışan polislere karşı hiçbir zaman alttan almayın. Farkı göreceksiniz.

yurdum Polisi Kendısını Üniformayı Giyince Amerıkan Filmlerinde Sanıyo...

Kardesim ben ruhsatı verdikten 3 gün sonra yakalandım yani ruhsatı verip arkasından köse basında yakalanmadım ayrıca savas abi "Evrakları teslim etmeden fotokopilerini çekip öyle teslim edecektin" demiş ben zaten evrakları teslim etmeden fotokopileri cektirdim yani öyle bi durum bile olsa adamda benim geçmemi bekliyodu astra gecse de baglasak.Hadi böyle bi durum dahi olsa devlet memurunun nasıl yanlıs bilgilendirmesini söylüyorum.Ben bizim kösedeki ayse bakkala gitmedim ki ruhsatı üstüme geçirmek için.Devletin Trafik Subesine gittim.

İstanbul'da işler nasıl yürür bilmiyorum ama burda biraz yeşilliğe bakar.2007 yılında, 2003 yılından beri muayenesi olmayan (eski arabam volvo) arabamla Esat kavşağında uzun-kısa-sis komple tüm ışıklar açık, hafif alkolda var çevirmeye girdim, 5 kuruş ceza yemeden çıktım. Anlatabildim inşallah. Ayrıca hatanız yoksa, alkollü değilseniz yani hakları olmadığı halde konuşmalarıyla sizi ezmeye çalışan polislere karşı hiçbir zaman alttan almayın. Farkı göreceksiniz.

uğur alkollü yakalanmak sislerinin açık olması v.b bambaşka bir şey her türlü geçersin burdada onda sorun olmaz ceza falan yemessin ama iş evrakda eksiklik olursa yada evraklar olmassa onu her polis çevirmek arabayada el koymak zorunda ona artık rüşvet falanda kesmes çünkü türkiyenin çoğu şehri sarı alarm vaziyetinde yani bu tür şüpheli evrakları eksik olmayan yada sahte olan araçlar potansiyel her türlü iş için kullanılıyor olabilir gerek terör gerek başka bir şey belkide hırsızlık malı kim bile bilir...

düşün sen ruhsatsız çevirmeye girdin üçe beşe verdin geçdin ilerde de gittin bir eylem yapdın adam vurdun yada bombalı bir eylem yapdın yada araban çalıntı çıkdı polisde göz göre göre o arabayı saldı.. sen o polislerin başına gelicekleri biliyormusun meslek hayatları sona ererüstüne hapse girerler..

Emre sende haklısın senide o şubedeki polis yanlış yönlendirmiş seninde bir suçun yok yani sıkma canını olan olmuş artık bir sonraki arabanda bir daha bir polis öyle bir şey derse güler oldu oldu dersin gidersin.

3 araç yürüyorduk derken kapışıoduk anlamında heralde ?
bu durumda da biraz sen kaşınmışsın :) madem arabada ruhsat yok ayrıca yanlış anlamadıysam ruhsat fotokopisinde yazan isimle sizin isminiz aynı değil.. e bu durumda polis ne yapsın? ben kaza anı için arabda her şeyin fotokopisini bulunduruyorum genelde, benim arabamı mehmet çalsa polisede üstünde meftun yazan fotokopiye gösterse poliste geç diyip bağlamasa o arabayı, bu dünyada haberim olmaz ama öbür dünyada yakasına yapışırım o polisin.. şahsen kaskomda olsa ruhsat hep cebimdedir benim arabada bırakmam, olurda çalınırda çevirmeye takılırsa bağlasınlar diye.. umarım anlatabilmişimdir.. yanlış anladığım nokta varsa yanlış yorumlamışımdır kusura bakmayın

Emre geçmiş olsun.Olay mantıken rahatsız edici ama evrakların asılları yoksa aracını bağlayabilirler.Trafik şubede işlem için bile bıraktıysan bağlanabilir.Öyle bir durumda aracı kullanmamak lazım.
Ha o polis arkadaş ayıp etmiş ayrı konu.

uğur alkollü yakalanmak sislerinin açık olması v.b bambaşka bir şey her türlü geçersin burdada onda sorun olmaz ceza falan yemessin ama iş evrakda eksiklik olursa yada evraklar olmassa onu her polis çevirmek arabayada el koymak zorunda ona artık rüşvet falanda kesmes çünkü türkiyenin çoğu şehri sarı alarm vaziyetinde yani bu tür şüpheli evrakları eksik olmayan yada sahte olan araçlar potansiyel her türlü iş için kullanılıyor olabilir gerek terör gerek başka bir şey belkide hırsızlık malı kim bile bilir...

düşün sen ruhsatsız çevirmeye girdin üçe beşe verdin geçdin ilerde de gittin bir eylem yapdın adam vurdun yada bombalı bir eylem yapdın yada araban çalıntı çıkdı polisde göz göre göre o arabayı saldı.. sen o polislerin başına gelicekleri biliyormusun meslek hayatları sona ererüstüne hapse girerler..

Emre sende haklısın senide o şubedeki polis yanlış yönlendirmiş seninde bir suçun yok yani sıkma canını olan olmuş artık bir sonraki arabanda bir daha bir polis öyle bir şey derse güler oldu oldu dersin gidersin.

hakan senin anlattığın normal olanı zaten. Yapılması gereken. Ama benim anlattığım da bir gerçek. Madem örneklerden gidiyoruz; nihayetinde ben o kafayla bi yayaya çarpsam Allah korusun yaya ölse? sonra da ifadem de çevirmeye girdim fakat çıktım desem yine dediğin gibi polisin meslek hayatı sona erer. Ayrıca masum bi insanı da öldürmüş olcam? Veya arabaın muayenesi yok, frenler tutmuyor? Sinyal yanmıyor? Yani anlatmak istediğim polis sadece hırsız mı acaba diye düşünmesin, alkollüyü bırakırken sonunuda düşünsün.Polis ya tamamen işini yapsın ya da Emre gibi kendi meslektaşları tarafından yanlış bilgilendirilipte hataya düşen arkadaşları usulüne uysun, bıraksın.

Son düzenleme:
Geri