yine bir muayene konusu..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34BCT70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bak ne demişim Abi :

Almanya'da aracınızı istediğiniz gibi yaptırırsınız, sonra gider emniyete tek tek lastik ölçülerinize kadar ruhsatınıza işletirsiniz. Sonra sürüş ve hız limitlerine uyduğunuz sürece sorun yoktur.....Ne zaman bunlara uymaz da, dediğiniz gibi başkalarının can güvenliğini tehlikeye atarsınız, anında alırlar arabanızı. Devlet, belli markalardan ücret alarak hem kendi bütçelerine katkı sağlayabilirler, hem de sadece o markanın ürünlerine izin verebilirler. O marka haricinde muayeneden geçmez. O markada ülkemiz için standart modifiye ürünleri yapmakla yükümlü olur ve kimsenin bir sıkıntısı kalmaz.

Ben de kurallardan bahsettim zaten. Kurallara uymadıktan sonra sen modifiyesiz bomboş araba ile gezerken de 100 kişilik bir ölüme sebep açabilirsin. Bu konuda hem fikiriz. Kurallar başta olacak ama kuralları şu anki muayene sistemine göre uygulamak veya uygulamaya çalışmak sence mantıklı mı?

yaa bu kadar olur.bi egzos yüzünden gittim saolsun arkadaş kaporta-motor vs. dukkanı var.eski bi şahin egzosu uydurttum egzoscuma inip.birdünya uraş.muayneden sonra abart ı takıcam niye uraştırıyolar bi egzos için:S:S:S:S

Peki çaresi nasıl olmalı? Bunların yasak olduğunu bilmeden yaptıran kaç kişi var ki? Yasak olan ürünler muayeneye giderken sökülüp, muayeneden sonra tekrar taktırıldığına göre bu durum bile bile lades değilmidir? O zaman adama o klasik olan cümleyi söylerler " eğitim şart"

abi yine aynı yerdeyiz o zaman yasak olan ürünlerin satışını yaptırmıyacaksın.Eğitim heryerde şart abi hele Türkiye'de! Ben kendime adıma konuşuyorum kendi zevkim içim bu arabama takıyorum parçaları bu demek deilki yolda başkalarının canını malını tehlikeye atıyorum.xenonlarla milletin gözünü alıyorum yanlış anlamayın.ama ben ürünü alıyorum KDV sini bile ödüyorum abi.sonuç şu muayene girerken çıkartırım çıkınca tekrar aynı seyleri takarım.bir sonraki muayeneye kdr arabanın üstünde durur... saygılar

Son düzenleme:
abi yine aynı yerdeyiz o zaman yasak olan ürünlerin satışını yaptırmıyacaksın.Eğitim heryerde şart abi hele Türkiye'de! Ben kendime adıma konuşuyorum kendi zevkim içim bu arabama takıyorum parçaları bu demek deilki yolda başkalarının canını malını tehlikeye atıyorum.xenonlarla milletin gözünü alıyorum yanlış anlamayın.ama ben ürünü alıyorum KDV sini bile ödüyorum abi.sonuç şu muayene girerken çıkartırım çıkınca tekrar aynı seyleri takarım.bir sonraki muayeneye kdr arabanın üstünde durur... saygılar
Her KDV'si ödenen ürün yasal ise o zaman devlet sigarayı neden kısıtlıyor. Bu durumda iktidar ikileme düşmüyor mu? Trafik polisleri yol kontrollerinde biraz daha gayretli olsalar (eğer yetkileri varsa) kanunlarla kullanılması yasak olan eklentilere-tadilatlara uğramış araçlara ağır para cezası uygulayıp aracı trafikten belli bir süre men etsinler (alkolden nasıl ki ehliyete belli bir süre el koyuyorlarsa) bak bakalım sürücüler o eklentileri bir daha söküp takabiliyorlar mı? Bu konuyu sık sık gündeme getirdik. Başkasının can ve mal güvenliğine zarar vermeyecek durumda olan eklenti ve tadilatlar için devlet bir yönetmelik çıkarsa, sürücüler bu eklentiler için resmi makamlardan gereken izini alıp ruhsatlarına işletse fena mı olur? Herşeyi yasaklamak (özellikle ülkemizde) marifet değil, çünkü devlet yasaklara uyulup uyulmadığını yeterince denetlemiyor veya sadece gücünün yettiği garibanları denetliyor.

arkadaşlar bana bi konuda yardımcı olun yaaa:(( kaç kere yazdım kimse bişey demiyo arabanın otomatik açma kapama aksamı çalışmıyo onun için benzin koyma yeri açılmıyo arabanın içinde herahngi bir düğme varmı adresim nileno_54vatan@hotmail.com

arkadaşlar bana bi konuda yardımcı olun yaaa:(( kaç kere yazdım kimse bişey demiyo arabanın otomatik açma kapama aksamı çalışmıyo onun için benzin koyma yeri açılmıyo arabanın içinde herahngi bir düğme varmı adresim nileno_54vatan@hotmail.com
Bagajı aç, sağ arka çamurluğun içerisinde benzin deposuna ait merkezi kilit mekanizması var. Bu mekanizmaya gelen elektrik soketini çıkartırsan depo kiliti merkezi kilitten ayrılıp manuel hale gelir.

(alkolden nasıl ki ehliyete belli bir süre el koyuyorlarsa

sen alkolden ehliyeti alınan insanların bidaha araba kullanmadığınımı düsünüyosun abi:)

yrn sabah 9'da da benım muaynem var bakalım umarım sıkıntı yaratmazlar...

(alkolden nasıl ki ehliyete belli bir süre el koyuyorlarsa

sen alkolden ehliyeti alınan insanların bidaha araba kullanmadığınımı düsünüyosun abi:)
Klasik olacak ama eğitim şart :kop:. Bir insan o derece sorumsuz olabiliyorsa aslında yapacak fazla bir şey yok, belki tekrarında belli bir süre hapis cezası verilebilir ama o zaman da şeriat geliyor denebilir. O nedenle şimdilik sadece Allah ıslah etsin diyebiliriz.

Aynen Öle Savaş Abi konuyu Okudum baştan aşşağıya Katılıyorum Sana.. :good:

Geri