Arkadaşlar ben pek size katılmıyorum, tamam 12 dev adamı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak bilmem kaç yılda bir evinde dünya şampiyonası yapma fırsatı yakalamışsın, finale çıkmışsın, amerikayıda "takım oyunu" oynamıyoken yakalamışsın; şampiyon olamamışsın.
Bence 2. lik başarı değil bu şartlarda. Ben maçı izlerken çok net şunu gördüm; Hidayet ve Kerem dışındaki oyuncularımız mental olarak USA ile mücadele edecek sevşyede değillerdi. Ya da o mentaliteye getirilecek şekilde çalıştırılmamışlar. O kadar çok acemice hatalar yaptıkki Amerika bile bizim bu denli kolay lokma olacağımızı beklemiyordu.
4 kez 24 saniye süresini kullanamadık, sanırım 12 adet faul atamadık, hücum ribaundlarını %75 rakibe kaptırdık v.s.
Dahada saçma olanı önü boşken şut atma cesareti gösteremeyip birine pas vermek için topu ya öldürdük yada rakibe kaptırdık. Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm özellikle çok korkak ve başarısızdı. Semih sahanın en uzunu olmasına rağmen ezerek yapması gereken turnikeleri yapamadı.
Yani bence Sırbistan maçındaki gibi oynasak biz amerikayı rahat yenerdik. Ama maalesef dediğim gibi birçok oyuncu o ezik psikolojiden çıkamamış. Bahane nası olsa hazır; rakip amerika finale çıktık 2. lik neyimize yetmez!!!!