- Konuyu Başlatan
Arkadaşlar ben pek size katılmıyorum, tamam 12 dev adamı emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ancak bilmem kaç yılda bir evinde dünya şampiyonası yapma fırsatı yakalamışsın, finale çıkmışsın, amerikayıda "takım oyunu" oynamıyoken yakalamışsın; şampiyon olamamışsın.
Bence 2. lik başarı değil bu şartlarda. Ben maçı izlerken çok net şunu gördüm; Hidayet ve Kerem dışındaki oyuncularımız mental olarak USA ile mücadele edecek sevşyede değillerdi. Ya da o mentaliteye getirilecek şekilde çalıştırılmamışlar. O kadar çok acemice hatalar yaptıkki Amerika bile bizim bu denli kolay lokma olacağımızı beklemiyordu.
4 kez 24 saniye süresini kullanamadık, sanırım 12 adet faul atamadık, hücum ribaundlarını %75 rakibe kaptırdık v.s.
Dahada saçma olanı önü boşken şut atma cesareti gösteremeyip birine pas vermek için topu ya öldürdük yada rakibe kaptırdık. Ömer Aşık ve Kerem Gönlüm özellikle çok korkak ve başarısızdı. Semih sahanın en uzunu olmasına rağmen ezerek yapması gereken turnikeleri yapamadı.
Yani bence Sırbistan maçındaki gibi oynasak biz amerikayı rahat yenerdik. Ama maalesef dediğim gibi birçok oyuncu o ezik psikolojiden çıkamamış. Bahane nası olsa hazır; rakip amerika finale çıktık 2. lik neyimize yetmez!!!!
Çoğuna katılıyorum bu sözlerin ama kısmende katılmıyorum. Amerika bize göre çıtasını düşük bile tuttu. çünkü yeterince kötüydük. dediğin gibi çok sayı kaçırdık. atılamayan fauller bile yeterdi beki. ama adamların her 3 lüğü sayıydı nerdeyse.
aynı şekilde sırbistana karşıda bence çok kötüydük. ben çok fark göremedim. tek fark sırbistana karşı oyunu bırakmadık ve son saniyelerde şans yüzümüze güldü. yoksa sadece aşık 12 de 1 faul atışı yaptı. yine başarısızlık yani.
birde bir gün ara olsaydı hesabı. hiç farketmez. NBA li oyuncuların yıllık yaptıgı maç sayısı, maçlarının süresi bile bizden hayli fazla. performanslarıda her şartta iyi oluyor.
İlk oyunlarımızı sergileseydik, yok ara vermemiş olmak, amerika zaten iyiydi bahanelerini ezip amerikayı yenebilirdik belkide. ama kötü oynadık ve kötü oyunumuza karşın abd daha az kötü oynadı.
ama 2. lik yinede bir başarıdır. kaç ülke ev sahipliği yaptığı sene şampiyon olmuş veya 2.lik alabilmiş ki? genel olarak çıtamız yukselmiş ama yeterli değil.