Yazık!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emre
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cumhuriyet tarihimizde hangi iktidarlar kaç tane KİT (kamu iktisadi teşekkülü) kurmuş, hangi iktidarlar kaç tane KİT satmıştır. Aynı şekilde hangi iktidarlar ne kadar maliyenin kasasına (dış ülkelerden borç dilenmeden) para koymuştur bu paraların ne kadarı ile ülkeye yatırım yapmışlardır. Bu istatistiği bilmeyenlerin ona buna çamur atması tek kelimeyle haksızlık hatta ve hatta vatan hainliğidir. Devlete her sene artı değerler katan, kar eden beş liralık tesisleri bir-iki liraya satmaya özelleştirme denmez, dense dense ya kerizlik denir ya da yandaşa arka çıkma denir.

Kit oluşturmak her zaman iyi, kit satmak her zaman kötü değildir.

Devlet ne kadar küçük olursa vatandaş o kadar rahat eder.

Diğet söylediklerine katılıyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Özelleştirme gündeme alındığında asıl amaç şuydu; Zarar eden, devlete yük olan KİT'ler en uygun fiyata satılacak, kar edenler ise desteklenecek şeklindeydi. Ama genelde uygulama öyle olmadı, ilk önce kar edenler yok pahasına eşe dosta satıldı :(.

Kime satıldığı konusunda eleştirilebilir tabii ama devletin bir şey ürettiği dönemler geride kaldı deniliyor kapitalist dünyada.

Kitler satılır kar amacı güden girişimcilet o işletmeyi en verimli çalıştırırlar böylece daha önce orda yatıp devletten maaş alan memurlar kapı dışarı edilir

İşletme daha fazla kar eder

Devlet vergisini alır denetler

Normali budur

Kime satıldığı konusunda eleştirilebilir tabii ama devletin bir şey ürettiği dönemler geride kaldı deniliyor kapitalist dünyada.

Kitler satılır kar amacı güden girişimcilet o işletmeyi en verimli çalıştırırlar böylece daha önce orda yatıp devletten maaş alan memurlar kapı dışarı edilir

İşletme daha fazla kar eder

Devlet vergisini alır denetler

Normali budur

Şimdi her memur yatarak maaş alır mı?
Memurluk yan gelip yatma yeri mi?
Milletin yatak odasına müdahale edileceğine, yatan memur varsa onlara müdahale edilse?

Devletin kar amaçlı oluşum içinde olması ve bir de onlarla uğraşmasına bende karşıyım lakin, Eldeki Kit'in mevcut durumuna bakılır, daha iyi olması için ne gerekirse yapılır, bu sayede değeri daha da yükseltilir ve bu değerde satılacaksa satılır, değerini bulmazsa devam edilmelidir. Elbet değerini ödeyen çıkacaktır.

Ben Özel bir şirkette çalışıyorum babam devlette. Ben babamın yaptığı işin 10 katını yapıyorum babam akşama kadar yapacak işi yok. Kendisi bile der Allah şahit. Babam Sabah 9 akşam 5 dedin mi işten çıkar; ben sabah 7 akşam 18:30 işe giderim. Aldığım maaş babamın yarısı etmiyor yemin ederim. Şimdi memurlara lafım yok herkes ustune alınmasın ama bu böyle. Valilikte kadınların elişi yaptıgını biliyorum. İşlerini yapmıyor demiyorum işleri yok çoğunun. Bu yük devlete fazla. Herkesi mutlu memnun etmek zor. Önemli olan özeli desteklemek ve asgari ücreti yüksek seviyelere çekmek. Ha bi de kalifiyeli eleman yetiştirmek... Satma amacı her zaman kötüye yorulmamalı. Devlete bazı kurumların yükü çok fazla gelirlerinden çok giderleri var. Neden satılmasın ki?

Bu düşüncelerim sadece bu konuda geçerli videoyu desteklediğim veya bir lidere empoze olduğum düşünülmesin sakın. :)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 22:52 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 22:49 ----------

Bir de istifa eden bakanların sadece bakanlıktan değil milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekiyor diye düşünüyorum ama hala pişkin pişkin devam ediyorlar. Onlara milletin gözündeki itibarsızlık yeter bence.Tabi üzerlerine alınırlarsa...

Yazılarımı bir memur olarak yazdım

Üstteki yazılara katılıyorum

Çözümü de sözleşmeli personelde ama rutin sözleşme değil gerçekten çalışana iyi maaş şeklinde bir sözleşme yapmakta buluyorum

Ben de hiçbir siyasi görüş taraftarı olarak yazmadım bu yazıyı

Saygılar

Özellikle devlet dairelerinde kadrolaşma açısından dünya kadar adam görevden alındı ve bu görevden alınan kişiler kadroları üzerinde kalmak şartı ile bir kaç oda da toplandı ve adamların tek yaptıkları iş sabah mesaiye gelmek akşam mesaiden evlerine gitmek... bunun tek sorumlusu bu adamlar değil...

Bu adamlar belli başka işler de gerçek mana da verimli adamlar ama bu işler böyle ve bu adamlar yattıkları yerden maaş almaktan başka da yapacakları iş yok...

Memur çalışır ama çalışması için gerekli şartların olması gerek ama artık neyin ne olduğunu memurlar da anlayamaz duruma geldi.

Memuru çalışmaz duruma getiren de yine sistemin kendisinden başka bir şey değil. Özelleştirme adı altında satılan ne kadar kurum varsa bu kurumlar da personeller yine devlet kapılarında çalışmaya devam ediyor...

Örnek A kurum özelleşmiş ve bu kurumdan binlerce kişi yine devletin başka bir kurumuna aktarılmış bir oda da iki kişinin yaptığı bir iş için artık o odada 5 kişi olmuş durumda. Eee şimdi suçlu kim?

Eğer ki bir kurum özelleştiriliyor ise o kurum da çalışan kişilerinde özlük hakları ile alan kişi bünyesinde hizmet vermesi gerek... ama sen adamları yolla devlet kurumlarına...

Yanlış anlaşılmasın rahmetli Kemal Sunal'ın bir filminde ağa köyü satar ve yanında ihiyarları bedava verir...

İşte bu işler böyle oldu. ( Özelleştirilen kurumlardan devlet kurumlarına gelen kişiler sakın alınmasın bu sadece bir örnekleme)

Nadir Abi ama bu sadece özelleştirme ile alakalı bir şey değil ki? Üniversiteyi bitiren herkes devletten iş bekliyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Gelen iktidar da bu düşünceyle devlete ha babam eleman alıyor. Bu konuda hemfikiriz. Bünyede iş olsun olmasın özelleşme olsa da olmasa da bi yığılma var. Bu mantık herkeste böyle. Ben sevdiğim kızın rızası oldugu halde ailesi özelde çalışıyorum diye vermedi? Şimdi kpss çalışıyorum neden? Devlet babaya kapak atarsam işim garanti maaşım garanti.İster çalış ister çalışma belli bir gelirin var. Ne acından ölürsün ne de tokluktan. Bu mantıkla herkes ürker olmuş teşebbüsten. Bi çıkalım meydana bizde bir yer açalım girişimci olalım ama nerde? El kol bağlı.

Bir de başka örnek vereyim. Aliexpressten kargo aldım ptt yarı özel bildiğim kadarıyla değil mi? Ptt'den 45 günde elime ulaştı o da ben aldım gittim. Bu kargo şirketi x bir özel şirket oldu 17 gunde elime geçti.Geçmesin de göreyim burunlarından getiririm onların neden Abi sence? Devletteki adama kızamazsın hakkını arayamazsın adam azarlar oturtturur senı yerıne ama özelde öyle değil. Hakkını çatır çatır alırsın ve savıunursun. Olmadı başka bir şirketten alırsın hizmeti. Anlatmak istediğim bu. Tamam yaptıkları çoğu şey yanlıştır veya doğrudur tartışılır ama inanın özelleştirmedeki amacın ben samimi olduğuna inanıyorum.

Seçimin yaklaşmasının yansımaları buraya kadar gelmiş çok YAZIKK.....

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 23:59 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 23:53 ----------

Aslında videolar iyi olmuş bu adminlerede bir örnek, ne diyo bu üye banlayın bunu işimize gelen kalsın kuzular zaten bizim işimize gelmeyen yazıları silelim gibi gibi bir çok örnek verilebilir. Aslında çuvaldız misali...

Memur/işçi, çalışan/yatan, ezilen/kayrılan, karşıt/yandaş gibi kavramlar sadece devlet kurumlarında yoktur, hayatın her evresinde karşımıza çıkar. Kimse ben ayrım yapmam demesin. En basit bir örnek; bir çoğumuz askerlik yaptık, askerlik yaparken hemşerilerimizi veya tertiplerimizi kayırmadık mı? Devlet denilen kurumu kimler oluşturuyor, devlet dairesine kapağı atmak için kimlere yalakalık yapıyoruz, memur denilen kesim yurt dışından mı ithal ediliyor, memurları kimler idare ediyor. Dikkat ederseniz soruların cevabında ortak olan tek nokta var: "insan" .

Geri