Yay&coİlover ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ebilturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebilturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar.

Astra Bertone 1.6 Linea Blu aracımı basmak istiyorum. Bilirsiniz araç leylek gibi özellikle arka tarafı. 17" Jant üzerine 215/45/17 Lastik takmayı düşünüyorum. Ancak Aracı bastığım da sıkıntı olurmu çamurluklar da felan ve aslında sorum şu bu aracı nasıl basmalıyım. Eibach ve ya Vogtland ın 35mm veya 40mm yay takımını düşünüyordum ancak bu ölçüler yetmiycek gibi duruyor. 50mm ve ya 55mm yay koymak için de spor amortisör kullanmak gerektiğini öğrendim. Maslak sanayideki amortisörcüm de coilover tavsiye etti ancak coiloverı kendisi yapıyormuş 2 el çıkma amortisör kullanarak bu da ne kadar sağlıklı olucak bilemiyorum. Kimileri coilover ın çok sektiğini sertlik ayarının falan fazla randımanlı olmadığını söylüyor. Kafam iyice karıştı ve bütçem de kısıtlı. Terübeleriniz dahilinde tavsiyelerinizi bekliyorum hatta varsa yaylı veya coiloverlı bi kaç foto da fena olmaz hani (: Saygılarımla...

coılover ın avantajları ıstedgın yol kosuluna gore aracı ındırıp kaldırabılmek kesme veya spor yay taktıgın zaman nasıl olduysa oyle kalması bazı kosullarda sıkıntılı olacaktır. dezavantajları da ya her ındırıp kaldırmak ıstedıgınde ustana gıdıp lıfe cekıcen 10-20 neyse verıcen yada elıne krıko alcan kaldırcan ındırcen
bende bu konular uzerınde cok durdum halada duruyorum kestırmek yararlı degıl spor yay alıp takmak uygun ve mantıklı eilbach ıyıdır

Eyvallah Üstad bence de yay en sağlıklısı. Peki hangi ölçülerde olmalı 3,5 mu 5 mi ?

O kısmı zevk meselesı o senın tercıhın ınternetten bı bak 3.5 takanla 5 takan arasındakı farka ona gore bı fıkır edın kafanda

Merhaba Arkadaşlar.

Astra Bertone 1.6 Linea Blu aracımı basmak istiyorum. Bilirsiniz araç leylek gibi özellikle arka tarafı. 17" Jant üzerine 215/45/17 Lastik takmayı düşünüyorum. Ancak Aracı bastığım da sıkıntı olurmu çamurluklar da felan ve aslında sorum şu bu aracı nasıl basmalıyım. Eibach ve ya Vogtland ın 35mm veya 40mm yay takımını düşünüyordum ancak bu ölçüler yetmiycek gibi duruyor. 50mm ve ya 55mm yay koymak için de spor amortisör kullanmak gerektiğini öğrendim. Maslak sanayideki amortisörcüm de coilover tavsiye etti ancak coiloverı kendisi yapıyormuş 2 el çıkma amortisör kullanarak bu da ne kadar sağlıklı olucak bilemiyorum. Kimileri coilover ın çok sektiğini sertlik ayarının falan fazla randımanlı olmadığını söylüyor. Kafam iyice karıştı ve bütçem de kısıtlı. Terübeleriniz dahilinde tavsiyelerinizi bekliyorum hatta varsa yaylı veya coiloverlı bi kaç foto da fena olmaz hani (: Saygılarımla...

Bence kesinlikle coil neden diceksin.kışın genelde ben kaldırym yazın dip geziyorum böle bi rahatlığın var,tabikide sekmesi var tatlı bı sekme bence yapan kiişiye yapan yerde önemlii.bence coil kiti takmadığın surece kesınlıkle coıl candır diyorum..

Geri