yardım

teknik971

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam Arkadaşlar Benim 2000 Model1.6 Astra Arabam Var 155 000 Km 4 Ay önce Aldim Yağini Değiştirdim (delphi) 3500 Km Yol Yaptim Yağ Eksiltti 1 Litre Yağ Ilave Ettik. Arabada Bir Sorun Mu Var ? bu Normal Mi? Opellerde Yağ Eksiltme Var Mi Yardimci Olursaniz Sevinirim şimdiden Teşekkürler.

bende astra kullanıyorum yağ eksiltme normal olamaz ustalar daha net açıklıyacaktır ama arabada gaz takılı ise yağ eksilebilir 155binde olduğunu yazmışsın son servis bakımını biliyor musun

216.000 km de tıkır tıkır calışan x16xel i olan tanıdığım var...

sorunsuz...

yağ eksiltiyorsanız ya kaçak vardır ya ya segman sorunu ...

segman sıkıntısı rodaj demektir veya bilinçsiz kullanım...(devir kesmeler boşta yüksek devirler vs.)

valla bendede 2001 astra elegance vardı 10bin km de 1 lt. yağ eksiltiyordu.kullanım kitapçığıyla servisteki ustalar bunun normal olduğunu söylüyorlar.ecotec motorlar biraz yağ eksiltirmiş.zaten genelde her araba biraz yağ eksiltir.ben sorun yapmamamıştım.10bin km de astra ecotec motorların yarım veya bir litre normal eksiltmesi bunun üstüne çıkarsa bi problem vardır.

evet benzer bir konuyada daha önce yazdım...

tek kelime ile ibretle izliyorum...

rodaj hataları nelere yol açıyor....

ecotec motor yağ yakarmışşş...:eek: efsanelere bak yarabbim :eek:

normal denilen değerlere bak yarabbim :eek:

arakadaşım sen ustasın galiba bizde senin gibi ustalardan ve araçları alırlarken verdikleri kitapçıklardan öğreniyoruz bunları.gerçi sen ustasın generalmotors senden dahamı iyi bilecek dimi.adamlar yazmiş kitapçığa bakım zamanına kadar yani 10bin veya 15bin km ye kadar yarım litre eksitir normaldir diye ama generalmotor bu efsane aman yarabbim ;)

Motorun neden yağ eksilttiğini fiziksel olarak anlamamış biriyle polemiğe girmeye değmez... ";)" sembolü ima amaçlı kullanmayı doğru bulmuyorum....

eksiltme miktarı 0,7 lt / 10,000km dir ancak ben 10,000 yi yarış pistinde geçirirsem 70 litre de yağ yaktırırım

bunların hepsi ortalama tahminlerdir.. aracı daha performanslı kılıp daha az yağ yaktırmak elimizde...

General Motors sizi memnun etmek için normalden fazla çabalamaz bunuda unutmayın..

bana da ecotech yakar sözü mantıksız geldi

madem ima amaçlı kullanmayı doğru bulmuyorsun kendi uslubunu ve kendi kullandıklarına dikkat edersen aynı şekilde karşılık almazsın.ve bu arada birşeyler hakkında bilgin varsa bunları paylaş.yanlışı olan varsa düzgün bir dille izah edip düzeltebilirsin.ben bunları sana anlatmaya ve söylemeye değer buluyorum kendi açımdan.

"yeni otomobillerde rodaj" kelimesini aratmanı tavsiye ederim..

orda anlatmaya çalışmıştım ama inanan olmadı..

durum böyleyken bu tarz mesajlar beni üzüyor...

çünkü GM yada yetkili servis yada her ne ise.... yetkili merci nin dediğine körü körüne bağlanıp sorgulamak istemiyorsunuz... yetmezmiş gibi mutlak doğru o gibi davranıyorsunuz.

Geri