yardım arkadaşlar...

kahramantürk55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkeze selamlar.arkadaşlar ilk kez bir araba sahibi oldum uzun arayışlar sonrası kafama taktığım opel vectra 2,0 16 v lpg li aracıma sonunda kavuştum lakin bazı soru işaretleri kafama takıldı yardımcı olursanız sevinirim. 1.yol bilgi sayarında hiçbir hareket göremiyorum.toplam tüketim km.deki tüketim vs hiçbir hareket yok.sıcaklık,radyo kanalları vs hariç onlarda sorun yok.2.benzinle kalkış gidişte problem yok lakin tüpte araba kerkiniyor.3.araba ronaltide devir saati 1 i gösteriyor.normalmidir.4.araba kalkış yaptıktan sonra 2. vitese 30 km hızda 3. vitese 40-50 km hızda 4. vitese 50 km hızdan sonra 5. viteste kullanıyorum,ve devir saatinin sürekli 1500-2000 devir arasında olmasına dikkat ediyorum normal midir.eğer devri arttırırsam yakıtında artacağını düşünüyorum.. herkeze saygılar,şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Ben diğerlerini bilmem ama deviri biraz düşük tutyorsun gibi geldi.

aracinin tadini cikarmak icin en az 3500 de vites degistirmen lazim...kesinlikle 2000 olmaz...sabit hizlar icin 3000 civari iyidir...altindaki arac performans hususunda cok iddalidir konusturmak lazim

sadece 3 ve 4 hakkında bilgim var.
3-aracın rolantisi biraz yüksek 7500-8000 aralarında rolanti devri olsa daha sağlıklı.bakım geçmiş olabilir.
4-aracın motorunun devir görmemesi aracın ömrü ve sağlığı açısından çok gerekli bişey.ben 2200 devirde bi üst vitese geçerim.yokuşlarda tabii ki üst devirlerde geçiş var.ancak çok düşük devirlerde kullanmanın aracın motorunu sağır etme gibi bi durumu var çok uzun süre kullanıldığında.o yüzden arada 3500-4000-4500 devirleri hissettirceksin araca.bu şekilde egzosta birikmiş kurum pislik ve su damlacıklarını atarsın.1500'ün altı devirler ölü devirlerdir ve bu seviyeden sonra başlar motor değerleri kendini göstermeye.bu sınırın da altına düşürme.

Son düzenleme:
hayırlı uğurlu olsun arkadaş

ikinci el araba sonuçta biraz araştır ve güvenilir bir servise götür aracını bu söylediklerini onlarada söyle ve biraz para harca bakımlarını arızalarını yaptır sonra vectranın tadını çıkar ben öyle yaptım mutlaka ikinci el araçta bazı eksiklikler cıkacaktır ben aldım 500 ytl de masraf ettim şimdi tadından yenmiyor büyük keyif alıyorum aracımdan ama çok ta devirsiz kullanma sonuçta 2.0 araca biniyorsun tabiki yakacak

Geri