yakıt tüketimi fazla

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ali39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ali39

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
astra j kasa 1.4 turbo benzin 2014 sport paket kullanıyorum . 85 km yol gidiyorum ve 100 tl benzin alıyorum. son zamanlarda çok benzin harcamaya başladı araç. bunu kışın yapıyor gibi geliyor. istanbul da yaşıyorum. yazın 0.43 gibi bir şey yakıyordu. mevsimsel bir sey mi yoksa arabanın bu kadar yakmasının bir nedeni olabilir mi yada bir arızasımı var acaba. Klima acık değil ve şu an sıcak hava bile açılmadı. son 1 aydır bu şekilde

Teşekkürler.

Yani soğuk havalar. Takılan kışlık lastikler yakıtı etkiler .

Normaldir, çünkü dikkat ederseniz yağmurlu ve soğuk kış şarlarına geldiğimiz için biraz daha fazla olacaktır zaten. Ben genelde 15 gün ya da 12 günde bir fullediğim için depoyu bazen 530 km 52lt bazen - 52lt 570km yaptığım oluyor. Normal şartlarda hesapladığımda 0,55Krş'n altına inemedim açıkcası.

Malesef kış aylarında en çok şikayet edilen konu...Bir miktar artması normal...Motorun ısınması daha geç olduğundan daha fazla yakıt ve enerji harcıyor...

2.0 litre motor geç ısınır geç soğur eyvallah ama 1.4 motor büyük bir motor değil.

Sensör arızası veya sürüş dinamiğinde değişiklik olmalı ki yakıt bu seviyelere gelsin.

Yol bilgisayarınız ne veriyor depoyu gırtlak fulleyip bir de öyle deneyin sonra yol bilgisayarı ile değerlere bakın en doğrusu o olur.

bence soğuk hava nedeniyle çok yakıyor. bende kış gelince bunu bariz bir şekilde görebiliyorum kendi aracımda. yazın o kadar yakmıyorsa kışın soğuktan yakıyor demektir.

Evde yaktığınız kombi ve petekleri(Radyatörleri)düşünün...Kışa göre,Yazın yakılan petekler daha erken ısınır daha geç soğur ve kombi kışa göre daha az doğalgaz ve enerji harcar...

Geri