Yakıt Tüketimi Devirli ya da Devirsiz Kullanmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraqh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şehir içinde yüksek vites, düşük gaz kullan. Örneğin 3. viteste 1500 devir gibi.
Şehir dışında 5. vites 3000 devir idealdir.

arabanın yakacağı minumun benzin 5.vites 90 km hızda olur hele birde cruise control varsa o zaman süpriz değerlere bile ulaşabilirsiniz.Onun dışında az yakmak istiyorsanız arabanızın maksimum tork değerini bilmeniz gerekir kendi arabam için bu değer (astra h 2009 model)2800-3000 arasidir eger bu degerlerin altında vites değirseniz arabanin hizlanmasi daha zor olucak ve daha çok yakıt püskürtecektir ama bu değerler arasında değişirseniz daha az yakacaktir bunu bir çok kez denedim nasılmı arabamin yol bilgisayarında aktüel tüketim diye bir unsur var 2800-3000 değerlerde vites değiştirdiğimde aktüel tüketimimin daha az oldugunu gordum 7-9 arasi gidiyodu düşük devirde değiştirdimde ise 17-18 aktüel tüketim elde ettim kısacası onerim 3000 devirdir.

arabanın yakacağı minumun benzin 5.vites 90 km hızda olur

yanlış. düz yolda 80km ile giderseniz daha az yakarsınız. sabit hızdan bahsediyorsak eğer. ama hızlanma ihtiyacınız varsa durum değişir yada eğimli bir yolda ilerliyorsanız. ekonomik sürüş tekniklerine bakarsanız aracın motor hacmi ne olursa olsun en az tüketimi üst viteslerde 60-80km hızları arasında olduğunu görürsünüz. illa 5. vites demiyorum. sizi bilmem ama benim aracımın optimum çalışma devri 2000dir. ve 90km ile gidecek olursam 2000dd'nin üzerine çıkıyor. yani kafadan fazla yakıyorsunuz. bunun torkla hiç bir alakası yok, hızlanmadığınız sürece düz yol şartlarında. 50-55km hızlarda 4. vites ile gidip o bahsettiğiniz değerleri bir gözleyin bakalım. sbt hızda düz yolda ben 2lt motor ile 4 lt tüketimleri görüyorum...

Son düzenleme:
yanlış. düz yolda 80km ile giderseniz daha az yakarsınız. sabit hızdan bahsediyorsak eğer. ama hızlanma ihtiyacınız varsa durum değişir yada eğimli bir yolda ilerliyorsanız. ekonomik sürüş tekniklerine bakarsanız aracın motor hacmi ne olursa olsun en az tüketimi üst viteslerde 60-80km hızları arasında olduğunu görürsünüz. illa 5. vites demiyorum. sizi bilmem ama benim aracımın optimum çalışma devri 2000dir. ve 90km ile gidecek olursam 2000dd'nin üzerine çıkıyor. yani kafadan fazla yakıyorsunuz. bunun torkla hiç bir alakası yok, hızlanmadığınız sürece düz yol şartlarında. 50-55km hızlarda 4. vites ile gidip o bahsettiğiniz değerleri bir gözleyin bakalım. sbt hızda düz yolda ben 2lt motor ile 4 lt tüketimleri görüyorum...
:good::good::good::good::good:aynen katılıyorum bende sızın dedıgınız gıbı suruyorum nerdeyse bedava ya gezıyorum sonra mıllet ınanmıyo lpg de 100 150 yakıtıma :D

ben bahsettiğim vites ve hızda cruise control açtım aktüel tüketim 2-3 arasinda idi ve fabrika değerlerine yakın veri elde ettim 100km de 5.9'du zaten farbrika değeri 5.7 belki sizin dediğiniz gibi yaparsam daha iyi sonuclarda olur yanlış bilgilendirdiysem özür dilerim.
not:bahsettiğim ortalama değerleri benzinli şehırdışı.

Son düzenleme:
fabrika değerlerine yakın veri elde ettim 100km de 5.9'du zaten farbrika değeri 5.7 .

tabiki araçtan araca far gösterir ancak fabrika verileri optimum motor devri ile belirleniyor yani ş.içi 3. vites 50km sbt hız., ş.dışı 5. vites 90km sbt hız.

bende fabrika değerlerinin en uygun değerler oldugunu düşündüğüm için 5.vites sabit 90 dedim sizin yukarda yazdığınızıda deneyeceğim.

ama dediğim gigi sbt hız ve düz yol :D yokuş falan çıkmaya çalışırsanız fazla yakar :D

ama dediğim gigi sbt hız ve düz yol :D yokuş falan çıkmaya çalışırsanız fazla yakar :D
evet zaten yokus çıkarken cc'yide iptal ediyorum bu sefer arabayi sabit hızda tutacam diye acayip benzin tüketiyor bir çok düz yol var boş bir zamanımda test edicem izlenimlerimi aktiracam:D

2500-3000prm gibi vites değiştiriyorum bazen sapıtıp 4500prm gördüğüm oluyor ama ortalama 5-5,7lt gibi yakıyorum

Geri