yakıt tüketimi arttı...yardım lütfen!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan engin37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

engin37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba

1.4 corsa c araç sahibiyim 100 tl benzinle 330 km filan yapıyodum ama son 2 aydır 100 tl benzinle 200 km yi zor görüyor sizce sorun ne olabilir,:confused:

sürekli kısa mesafe kullanıyorsanız olabilir..

Arkadaşlar merhaba

1.4 corsa c araç sahibiyim 100 tl benzinle 330 km filan yapıyodum ama son 2 aydır 100 tl benzinle 200 km yi zor görüyor sizce sorun ne olabilir,:confused:

şehir içinde 100 tl ile 330 benim astra için hayal ötesi bir şey =) ama bir anda 200'e düşmesi normal değil gibime geldi.

debriyaj balatası bitmek üzere olabilir fikrimce.

Havalardan olabilir :D tabi işin esprisi bu ama mevsimin de etkisi var..Örn kış aynalrında ilk çalıştırmda rolantideki yakıt miktarıyla neredeyse 20 km sabit hızla gittiğinizde yaktığınız yakıta eş değerdir. Filtreler, ateşleme ekipmanları, bujiler, kışlık lastikler, araç yükü, kullanılan devir ve vites geçişleri,frenler gibi nedenlerden olabilir....Görünüşe göre şaşırtıcı derecede fazla yakmaya başlamış..Baktırmanızda fayda var..

benzın zamlarını unutuyorsunuz :) uzerıne soguk havalar bıde normal dusmesı

basit bi boğaz temizliği,bi buji kontrolü yapılabilir,benzin filtren şişmiş olabilir.
küçük bi bakım iyi gelir..lastik havan bile etkiler ama 100 km değil...

100tl =20tl yakıt ve 1.4 motor için kısa mesafe artı şehir içi normal gibi görünüyor

Soğuk hava ilk çalıştırmada yakıtı hayli arttırıyor, e zam da geldi, bir de mevsim gereği kışlık lastik takıldıysa, kışlık lastik benim araçta yaklaşık %8 fark ediyor yakıtta.

hava filtrenizi ne zaman kontrol ettirdiniz bilmiyorum ama filtrede yakıt artışının en büyük nedenlerinden bir tanesi,ayrıca arkadaşların dediği gibi kış şartlarında ortalama 0.50 krş daha fazla yakması normaldir aracların,buna son zamlarıda eklersen vede kısa mesafe şehir içi hepsi birden toplanınca bu durum normal görünüyor,bakım zamanınızı yazmadığınız vede aracın gidişi,çekişi,çalışması nasıl belirtmediğiniz için ancak bu kadar yorumlanabilir sanırım.

Geri