M
mdellal
Bilgi Girilmemiş
Eskiden yol kenarındaki trafik levhalarında sıkça görürdüm ama şimdi pek yok galiba :
'' ÇIKTIĞINIZ VİTESLE İNİNİZ '' yazıyodu ...
'' ÇIKTIĞINIZ VİTESLE İNİNİZ '' yazıyodu ...

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
mdellal' Alıntı:Eskiden yol kenarındaki trafik levhalarında sıkça görürdüm ama şimdi pek yok galiba :
'' ÇIKTIĞINIZ VİTESLE İNİNİZ '' yazıyodu ...![]()
mdellal' Alıntı:Eskiden yol kenarındaki trafik levhalarında sıkça görürdüm ama şimdi pek yok galiba :
'' ÇIKTIĞINIZ VİTESLE İNİNİZ '' yazıyodu ...![]()
o yokuşun kaç km oldugunu bilmiyorum ama herkesin bildigi otobanda DİLOVASI nda(ist.den anakara istikametine)ben 5 vitesde iniyorum sıcaklık nerdeyse sıfıra inecek şekilde açıkça belli oluyor.Araç hiç bir zaman boşa atılmaz stop ederse ne yapacaksın?İnişlerde kompürasorde ineceksin çıktıgın vitesle inmek de esas olandır.Neden öyle derseniz 3 le çıktıgınız rampayı 5 le inmeye kalkarsanız araç daha da hız yapar kontrol etmek için fren e basmak zorunda kalırsınız.Bu da sizin yakıtı etkiler.Ne kadar çok fren o kadar çok yakıt demektir.İst.olan arkadaşlar özellikle 40-45 yaş gurubu görmüştür belki taksime çıkarken sanırım dolapdere deki virajlı yerde ne yazardı Çıktıgın vitesle İN...Ve TRT de Demir Bükey'in (1990 larda)sundugu prog da bunu açıkladılar.Mesale fren yaparken arabanızın deprajına basmazsanız fren mesafe biraz daha uzar.Enjeksiyon veya Karburator fark etmez biri 250 yakar biri 150 ama yokuş inişlerde bu oran birinde 200 iner digerin de 100 oran degişmez.Ben bu kurallara uyarım lpg de 100-105 arası yakıyorum uzun yolda 120-160 la...Biraz daha yavaş gitsem 90-120 arası bu oran nereye düşer 90-100 arasına..Karburatörlü şahınle ist den izmir e gittim....sanırım 45 litre benzin 550 veya 650 km.yol...Experience' Alıntı:Enjeksiyonlu sistemlerde farklı-karbüratörlü/elektronik ateşlemeli sistemlerde farklıdır...Belirtmek isterim.Hararet konusunda ise; motor sıcaklığı boştaki kadar düşmez,Viteste iken motora ne kadar rüzgar gelse de belli bir devirde çalışıyor olur ama boştayken minimum devirde olup maksimum rüzgar ve sogutmayla çalışır motor.Ankarada or-an köprüsünden gölbaşına inerken tepede boşa aldığımda bazen hararetin 70 lere düştüğünü gördüm,ancak vitesteyken o kadar düşmüyor,düşemez de...
-----
Diğer taraftan ekonomiklik konusuna tekrar gelirsek aynı yokuşu vitesle inersem gölbaşına ulaşmak imkansızlaştığından vitese takıp yine gaz vermek gerekiyor bir yerden sonra.Ancak boştayken çok rahat bir şekilde ulaşıyorsunuz ve toplamda daha ekonomik olmus oluyorsunuz
irfan_1' Alıntı:Araç hiç bir zaman boşa atılmaz stop ederse ne yapacaksın?...