yakıt seçimi (tavsiyelerinizi bekliyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
...

Son düzenleme:
o konuda haklısın shell in bu işteki deneyimi tartışılır konu değil. Ama galiba ana konun içinde asıl tatlı renklenmiş konu sarı laciver konusu dimi :rolleyes: Fenerhabeçe yi severmisin.

Marka önemli değil...

önemli olan marka değil,ben üç yıldan beri opetten alırdım,ankara girişinde ismi lazım değil bir opet bayiinden aldım benzin tamamen sahte çıktı ve aracıma 230 Tl. lik masraf açtı,şimdi ise bir istasyondan alıyorum ve o istasyonda shell istasyonu,aracın bozulduğunda şirkete dava açabilesin...:cool:

...

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla her şirketin kendi mazot yada benzinlerinin içine marker (işaret) koyduklarını ve bu işaretlerin gerek depoya gerekse motorun içine yapıştığını, olası açılan bir davada bu markerlara bakılıp, mağdurun ne derece doğru söylediğine bakılıyormuş. Gerçi gerçek mağdur neden yalan söylesin ama malesef yanıltıcı kişiler de mevcutmuş...

Not bu bilgi çok samimi avukat bir arkadaşımın bana bahsettiği bir davadan alıntıdır.

nasıl yani depoya kattıkları mazotta marker mı varmış. çok ilginç.

bundan sonra opet...

Normalde her firma rafineriden aynı petrol ürünlerini alırlar. Firmaların kendilerine has katkıları vardır. Bu katkıların bazısı motoru temizler, bazısı performansı arttırır vs vs. İşte aynı katkının içinde bir nevi marker lar varmış. Benzini shell den mi yoksa opet ten mi aldığımızı belirten marker lar. Hep sormuşumdur zaten kendi kendime, neden benzin istasyonlarındaki pompaların hortumları siyah ve içi görünmeyen hortumlardır diye??? İçinde pislik olup olmadığını da anlardık. Güzel olurdu...

katılıyorum =)

bu arada aracım 27.000 km de. alındığı günden beri mazot opetten alınmış ama ben Shell GTL ye geçmeyi düşünüyorum. acaba bi sorun çıkarmı diyede süşünmüyo değilim =)

Geri