yakıt değeri düşmüyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kobay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kobay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar!
arkadaşlar arabam şehiriçinde 9 lt gibi bişey yakıyor,şehirlerarası yola gittim,mesela Milas'tan İzmir'e 200 km dir gitgel 400 km anlık yakıt giderine baktığımda duruma göre 5-6 arasında dolaşıyor ama 100 kmdeki yakıt tüketimine baktığımda sadece 9 lt den 8.9 a düşmüş olduğunu gördüm,bunda bi hata yokmu?
galiba servisine gitmem gerekiyor.

Ortalamayı sıfırlayın. Başlardaki yüksek tüketimden dolayı ortalama düşmeyebilir.

aynen bc 1 sıfırla şehirlerarası tekrar dene

sıfırlama

iyi akşamlar!
A.Duran ortalama sıfırlamayı nasıl yaparız,teşekkürler.

Direksiyondan yol bilgisayarının düğmeye bas, en aşağı in sıfırla seçeneğini göreceksin. Yada Bc tuşuna basarak yap.

çok normal
kilometresi arttıkça hiç düşmeyecek

müsait bi zaman kolluyorum.

merhabalar!
emre arkadaşın tarifini müsait bi zamanda deneyeceğim,umarım olur.

merhabalar!
arkadaşlar arabam şehiriçinde 9 lt gibi bişey yakıyor,şehirlerarası yola gittim,mesela Milas'tan İzmir'e 200 km dir gitgel 400 km anlık yakıt giderine baktığımda duruma göre 5-6 arasında dolaşıyor ama 100 kmdeki yakıt tüketimine baktığımda sadece 9 lt den 8.9 a düşmüş olduğunu gördüm,bunda bi hata yokmu?
galiba servisine gitmem gerekiyor.

acaba arac ikinci bakimini gecirdi mi? benim aracim da ikinci bakimindan once cok yakiyordu ancak bakimdan sonra cimrilesti, 100km'de 1lt'ye yakin daha az yakiyor artik...

Araç uzun yolda ideal değerleri yakaladığına göre sorun yok demektir. Araç şehiriçinde sık sık dur/kalk yaparsa tüketim değerleri çok yükselir. Ben kalkışlarda 35-36 litrelik değerleri çok sık görüyorum, hatta biraz basarsam 40 litre oluyor (benzin).

Geri