Yağmur Sensörü

fatihkiziroglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar öncelikle konuyu forumlarda aradım ama yağmur sensörü arızasıyla ilgili bir paylaşım bulamadım.2004 vectra c elegance aracımda yağmur sensörünü aktif hale getirdiğimde silecekler durmadan çalışıyor ve sensörü devre dışı bırakmak zorunda kalıyorum.Yani sensörü aktif hale getirdiğim an cama yağmur yada su teması olmaksızın çalışıyor silecekler.2-3 ay kadar önce ön camı değiştirmiştim ama baktığım kadarıyla sensör cama monte edildi.sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? teşekkürler...

Sensör aynada olması lazım en azından benim araçta öyle vectra c comfort 2003

arkadaşlar öncelikle konuyu forumlarda aradım ama yağmur sensörü arızasıyla ilgili bir paylaşım bulamadım.2004 vectra c elegance aracımda yağmur sensörünü aktif hale getirdiğimde silecekler durmadan çalışıyor ve sensörü devre dışı bırakmak zorunda kalıyorum.Yani sensörü aktif hale getirdiğim an cama yağmur yada su teması olmaksızın çalışıyor silecekler.2-3 ay kadar önce ön camı değiştirmiştim ama baktığım kadarıyla sensör cama monte edildi.sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? teşekkürler...

bendede aynı sıkıntı var iki damla görsün sık çalışıyor benim isteyim az yağmur yagarken fasılalı çalışması ama ne mümkün ama sizin dediğiniz gibide hiç durmuyo değil

arkadaslar .. hadi ya sende demeyin ama yagmur sensörü bence gereksiz bir özellik. benimde basima geldi kafasina göre takilmalar iki damlada sürekli calisma yagmurda tik yok vs sensör degisti normale dönmüstü. ama sizde de aynimidir bilemem.

Vectranın memnun olduğum birkaç özelliğinden biride yağmur sensörü,gereksizse niçin donanımlı araçlara koyuyorlar,karadenizde hergün yağmur var ve benim çok işime yarıyor.

sensorun calışma prensibi bildigim kadarı ile ustune düşen ışıgın kırılma miktarı belirli bir sınırı asınca tetiklenmesi yani ıslaklıgı degil ışıgı algılayan bir fotosensor ... bahsettiğin şeyi degerlendirince sensörün tetikleme devresi daimi olarak takılı kalıyor demek bu da cam değişimi yapılmış oldugunu hesaba katınca hatalı bir montajdan kaynaklanıyor gibi geldi bana... veyahut da sensorun oldugu bolgede bir lekelenme hava kabarcıgı camda zedelenme vs var mı ona da bir bakıverin derim ben... bir de aracınızda far sensoru de var ve o da sorun cıkartıyorsa ki bildigim kadarı ile far ve yagmur sensoru aynı yol ustunden calısıyor ikisini ortak etkileyen arıza lar ön plana cıkar.

nazim kardesim bu benim fikrimdi ben 96 yilindan buyana kullaniyorum yagmur sensösünü yani yaklasik 13 yildir .benim icin pek bir özellik degil yani olmasada olur ... insallah senin bir problemin olmaz yagmur sesösüyle .keyifli sürüsler..

bugün dikatimi cekti araba calisirken disari ciktim yagmur yagiyodu yagmur sensörü var aracta bir isik gördüm disardan icerdeki dikiz aynasinin altinda icerde iken görünmüyor sari bir isik iceri karanlik iken disardan görünüyor bu sensörmü yagmur sensörü aracin kitabina bakacam

fellatore kullanıcı adlı arkadaşın dedikleri mantıklı geldi bana.aracımda far sensörü yok ama camda sensörün olduğu yerde hava kabarcığı var.sanırım onunla ilgili olabilir.benzer sorunu olan diğer arkadaşlara yardımcı olmak için sonucu yazacam.ilgilenip mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkürler...

ozaman dikiz aynasinin altindaki kücük lamba nedir ne sensörüdür

Geri