yağda kararsız kaldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bende değiştireceğim 2000 sedan.. 10/40 castrol aldım. Önceki yağım 10/40 poaşın yağıydı Değiştirince arasındaki farkı söliyebilirim Ama açık ara castrol gelir derim.

shelll sakın kullanma hiç tavsiye etmem... şimdi ben de mobil koydum... shell e bin basar...

niye shell yağ konusunda çok fazla arge çalışması yapıyor aslına bakarsan mobil castrol shell bu üç firmadan başka ciddi bir yağ da arge yapan firma yok çoğu firma bu firmaların yağlarını kopyalıyor.. ve en önemlisi general motorun %100 onayı Ve Refaransı var Shell de..

Bu çok mühim yağ koyuyorsunuzda içeriğe kimsenin bakdığı yok.. vw nin bmw nin mercedesin gereksinimiyle opelin gereksinimi aynı değil mobilin bazı yağlarında porsche nin onayı var ama o yağın içeriği gm in içeriğinin tam zıttı sanırım arkadaşlar şu zihniyette porsche kullanıyorsa bizde kullanalım.. her firmanın motoru farklı motorun istediği muhteviyat denen içerik mineral vizkon oranı v.b farklı bu yüzden araba firmaları onay veriyor yağ üstünde..

benim arkadaşlarımdan ricam lütfen yağ alırken şunu aldım çok güzel oldu çok memnunum diyorsunuzda bu ayçiçek yağı zeytin yağı değilki bu börek patates kızartıp hafif yada ağır yağ diyesiniz nerden anlıyorsunuz belki aracınıza çok zararlı.. lütfen GM onaylı Yada Aracınızın ihtiyacı olan İçerikde Yağ Alın...

mesela bu yağ Shell Helix Ultra AG 5W-30 sadece Gm e özel üretilmiş ve bizim araçların her tür içeriğini tam destekliyor tam sentetik

http://www.shell.com/static/tu-tr/downloads/urun_katalogu/Helix Ultra AG 5W-30.pdf

bu pdf dosyasından içeriğini okuyabilirsiniz sadece gm motorlarına özel üretilmiş bir yağ benim önceliğim haliyle bu yağ olucakdır bulamassam castrol edge 0w/30 alıcam yada mobil 0w/40..

Ben önceki bakımda Castrol edge 0-30 koymuştum. Bu bakımda hangi yağın araca en uygun oldugunu sizler gibi araştırırken, sanayide bir yedek parça satıcısı ve ustanın anlattığına göre, castrol 0-30 bizim aracların motoruna kurum yapıyormus. Ne kadar doğrudur bilmem ama bunu duyunca, ben artık Mobil kullanmaya karar verdim. Zaten bir çok kullanıcı Mobili tavsiye ediyordu.
Geçen sene Castrol edge 4 litreyi 110 TL ye almıştım, bugun mobil1 0-40'ın 5 litresini 100 TL ye aldım. Artık bende Mobil ciyim.

Geri