yag yakiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayfer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hayfer

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
oncelikle mrb. 2006 model astra h 1.6 enjoy twinport aracim var yaklasik bir hafta once silindir kapak contasi bujiler filtreler triger seti ve supaplar degisti. yaklasik bin km sonra ise yag ariza lambasi yakti aracta lpg var 113000km de ne yapilmasi gerekiyor simdiden tsk ederim

Boğazda aşırı yağlanma varmı? rolantide düzensizlik,ıslık sesi vs.?

manifold egr valfi boğaz kelebeği temizlendi rölantide sıkıntı yok arabanın sabah altına baktık yağ da damlatma yok acaba karter muhafazada kalır mı diye sabah baktık ama yere damla yağ düşmemiş. şimdili sadece castrol 10 40 yağ koyup tekrar deneyeceğiz bakalım :confused:

manifold egr valfi boğaz kelebeği temizlendi rölantide sıkıntı yok arabanın sabah altına baktık yağ da damlatma yok acaba karter muhafazada kalır mı diye sabah baktık ama yere damla yağ düşmemiş. şimdilik sadece castrol 10 40 yağ koyup tekrar deneyeceğiz bakalım :confused:

Benim aracimda yeni 114 bin oldu benim araçta 2005 Enjoy twinport aynı dertten muzdaribim aracımın yağı 108 binde değişti 113 binde arac yağ lambası yaktı geçenlerde 2 lt yağ ekledim ve benim aracın altıda kuru yere yağ damlatma yoktu geçen ustaya gittim karterin etrafı yağ birikintisi olmuş karter contasi değişecek dedi araç LPG'li az yağ eksiltse azda karterden kacirsa normal dedi karter conta degisiminden sonra aracın yağ eksilmesi azalacak

çok fazla anladığım bişey değil bu mevzular dün ustama bıraktım derdimi anlattım inşallah dediğiniz gibi contadandır ama bence değil çünkü yaklaşık 1000 km de 2lt yağ eksiltmiş :( artık olmadı bagajda yağ bidonu ile gezecez.

Yağ yakışı birden başladı ise önceden yakmıyorsa ben gene diyorum boğaza baktırın aşırı yağlanma varsa üst kapak içi menbran yırtılmış olabilir,önceki yazımda özür dilerim size tam detaylı açıklamadım,opelim net bilgi bankasından alıntı.
Opel bilgi bankası ;

Modeller
Astra-G 2003...2005,Astra-H 2004...2008,Zafira-B
2005...2008,Meriva 2006...2008,Corsa-D
2007...2008,Vectra-C 2006...2008,
Motorlar;
Z16XEP,Z16XE1| Z16XER| Z16XEP| Z16LET|
Z18XER,Z16XE1| Z16XER| Z16XEP| Z18XER,Z16XEP
Z16LET,Z16LEL| Z16LER,Z16XEP| Z18XER,Z18XER

Şikayet;
rolanti yükselmesi,dalgalanması,yağ tıpasını açınca vakum oluşması ve yağ sarfiyatı artışı boğaz kirlenmesi aşırı yağlanması,bujilerin kurum bağlaması motordan ıslık sesi gelmesi.yağ tapası veya yağ çubuğu çekilince ıslık sesi kesilmesi halinde ventil kapağı değişmesi gerektiği bilginize sunulur, membran yırtılması vardır.

eyA2ZL.jpg

yoksa kompresyon ölçtürmek gerekecek daha net bilgi için

Semia bey tsk ederim verdiginiz bilgiler icin ama motor anladigim bisey deil bogaz dediginiz sey nerde manifoldun oradaki mi ? Bi de sayet membran yirtilmasi varsa bana ne kadara patlar tahmini. Bugun motor yagi sanzuman yagi ve yag filtresi degisti bakalim gozlemleyecem

sonuç ?

çok fazla anladığım bişey değil bu mevzular dün ustama bıraktım derdimi anlattım inşallah dediğiniz gibi contadandır ama bence değil çünkü yaklaşık 1000 km de 2lt yağ eksiltmiş :( artık olmadı bagajda yağ bidonu ile gezecez.

Yağ yakışı birden başladı ise önceden yakmıyorsa ben gene diyorum boğaza baktırın aşırı yağlanma varsa üst kapak içi menbran yırtılmış olabilir,önceki yazımda özür dilerim size tam detaylı açıklamadım,opelim net bilgi bankasından alıntı.
Opel bilgi bankası ;

Modeller
Astra-G 2003...2005,Astra-H 2004...2008,Zafira-B
2005...2008,Meriva 2006...2008,Corsa-D
2007...2008,Vectra-C 2006...2008,
Motorlar;
Z16XEP,Z16XE1| Z16XER| Z16XEP| Z16LET|
Z18XER,Z16XE1| Z16XER| Z16XEP| Z18XER,Z16XEP
Z16LET,Z16LEL| Z16LER,Z16XEP| Z18XER,Z18XER

Şikayet;
rolanti yükselmesi,dalgalanması,yağ tıpasını açınca vakum oluşması ve yağ sarfiyatı artışı boğaz kirlenmesi aşırı yağlanması,bujilerin kurum bağlaması motordan ıslık sesi gelmesi.yağ tapası veya yağ çubuğu çekilince ıslık sesi kesilmesi halinde ventil kapağı değişmesi gerektiği bilginize sunulur, membran yırtılması vardır.

eyA2ZL.jpg

yoksa kompresyon ölçtürmek gerekecek daha net bilgi için

Konu biraz hort olacak ama sonuç ne oldu hocam, conta kurtardı mı, bugün ben de contayı değiştirdim bekliyorum ki sekmansız kurtarayım....

Geri