yağ ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exp27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: yağ ömrü

OGOKTAS link' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar;

Aracım geçen yıl Nisan ayında 10.000km'de iken ilk periyodik bakımına girmiş serviste, şimdi araç 19.000km'de ve 1 yıl olmasına daha 3-4 ay var. Geçen gün %17 uyarısı verdi.

Bana bu uyarı için erken gibi geldi, arac km ve zaman hesabıylamı bu uyarıyı veriyor yoksa yağ kalitesini kontrol edermi?

Ayrıca menüden çıkmak isterken yanlışlıkla uyarıyı sıfırladım ve yağ kalitesini %100 gösterdi.

Normalde Nisan ortasında olan  bakımı daha önce yaptırmak istemiyorum ama sorun olma durumu varsa da mecburen değiştireceğiz.
Ozdemir zaman+km
Hesapliyor yagin kalitesini degil.
Yanlislikla sifirladiysan bakimdan sonra tekrar sifirla zamani o hesaplasin.
Yani bakim icin bi nevi hatirlatma.

BÜLENT link' Alıntı:
Ozdemir zaman+km
Hesapliyor yagin kalitesini degil.
Yanlislikla sifirladiysan bakimdan sonra tekrar sifirla zamani o hesaplasin.
Yani bakim icin bi nevi hatirlatma.

Tesekkurler Bulent Abi ozaman sanirim ilk bakimda sifirlamadilar, cunku hem km olarak yaklasik 6000km hemde zaman olarak henuz 3-4 ay var yag degisimine

%4 şu an.

REC link' Alıntı:
Aracım 1.5 yıllık ve henüz 19.000 km'de olmasına rağmen filtreler de dahil 2 kere yağ değiştirdim.

Yağ değiştirmekten çekinmeyin, imkanınız doğrultusunda hep vaktinden önce değiştirin. Hiçbir zararınız olmaz emin olun :)

+1

Ynt:

Peki 1.4 tb da hangi marka yağ kullanılıyor bu bakımdan servislerde kullanılan yağ hep aynı mı fabrikadan mı gönderiliyor ? Örneğin ben önceki arabamda petronas kullanırdım bu yağ astra için uygun olur mu bilgisi olan arkadaşlarım cevaplayabilir mi

Ynt:

a.s.gümüş link' Alıntı:
Peki 1.4 tb da hangi marka yağ kullanılıyor bu bakımdan servislerde kullanılan yağ hep aynı mı fabrikadan mı gönderiliyor ? Örneğin ben önceki arabamda petronas kullanırdım bu yağ astra için uygun olur mu bilgisi olan arkadaşlarım cevaplayabilir mi
petronas derken nerenın yağıymış ben hıc duymadım yoksa petrolofısının fılan mı bu

Ynt:

F1 yarışlarında kullanılıyor petrolofisi ile ilgisi pek yok :)

Geri