yağ eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguz006
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguz006

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar tekrar konu açtığım için kusura bakmayın forumdayazılanları okudum ama arada kaynamasın diye tekrar açtım. aracım LPG li, yağını 79.500 de değiştirdim araç şu an 85.500 de ve yağ seviye uyarısı verdi. bende yağını ölçtüm yağ çubuğunun sadece en alt seviyesi ıslanmıştı. forumda normal felan deniliyor ama 6000 km de bu kadar yağ yakması normal gelmedi bana. birde bu yağ çubuğundaki en alt seviye ne kadar yağın kaldığını gösteriyor. ustalardan yardım bekliyorum eger bu araba yağ yakıyorsa işimiz kötü gibi...

Son düzenleme:
arkadasım, yapacagin iki sey var. ilk once sabah arabanin basina geldiginde, altina egil bak, yag sizdiriyormu. yani yere yag akitiyormu. eger boyle bir sey varsa, bil ki contalardan yag kaciriyor. ( bende vardi, alt kapak ve ust kapak contalarini degistirdim).
eger yag sizdirmasi olmadigi halde, aracin yag eksiltiyorsa, bilki arac yag yakiyor. bu durumda ise motordan iyi anlayan birine git ve sorunu anlat.

bir de; benim biligim kadari ile, aracinin motoru bitmese bile, opellerin ECOTEC motorlarinda yag eksiltme biraz dogal biliyorum. yukarida yazdigin bilgilere gore aracin 6000 km de 1 litre yag eksiltmis. bu pek normal degil bence. yag seviyesi cubuktaki 2 cizginin arasinda olmasi gerekiyor.

Fikret abi teşekkür ederim bilgilerin için, senden başkası cevap yazmamış. Biraz önce yağı değiştirmeye gittim 0,500 lt yağ altı yani 6000 km de yarım lt yağ eksiltmiş yağı değiştiren usta bişey yok bunlar sıcak motor bu kadar yağ eksiltmesi normal dedi. inşallah dediği doğrudur. şimdi deneyip bakıcam 1000 km sonra felan ne yapcak görecez.

Evet Normal Korkma Bide LPG Olunca Yağ Eksiltme Çoğalıyor Daha Az Km De eksilme Olursa Ozaman Kork Derim 5 bin Km De kullanmaya bağlı Tabi 05 litre ile 1 litre olabilir devirli kullanımda 1 litre de olur arada kaçar Unutma LPG Var Sende

Kolay Gelsin

şakamı yapıyorsun arkadaşım:) benimki 1000 km de yarım litre yakıyordu seninki hiç bir şey. güle güle kullan arabanı.

Servisteki ustayla bu konuyu derinlemesine tartıştık ve eğer motorda bi sıkıntı yoksa yağ yakması normaldir dedi bana yeterki sen yağını kontrol et yağsız kalmasın dedi ;) ki LPGli araçlarda duyduğuma göre yağ ve su sevilerinde azalma artıyomuş bence gayet normal;)

normal degıl aslında ama
gunuzum sartlarına göre 6000 kmde 1 lıtre normal karsılanıyor artık

aracına daha önce mobil veya orjinal gm yağ kullanıp castrole veya başka marka yağa geçmişsen buda eksiltme yapıyor bilgine...
Eksiltme sorunun olmamasını istiyorsan mobil S kullanmanı tavsiye ederim

lpg

lpg li araclarda yag eksiltme artiyor. onun disinda 100 bine yaklasirken sanirim supap yag keceleriniz biraz kaciriyordur uzun yolda artabilir bu. herhalde yag sekmanlarinizda bir problem yoktur hararet yaptirmadiysaniz. Bu arada benim astra ne uzun ne kisa yolsa yag yakmiyor. gm 10 40 ta eksiltti sadece oda uzun yolsa. castrol 10 40 kullanin. alman araclarinda yag eksiltme normal artik audidede bmw dede vardir ayni eksiltme ama istendigi icin motor daha az asinsin diye bilerek bole imal edilior motorlar ozellikle almanlarda. bin kmde 0.2 0.3 ml normal gibi lpg de varsa.

Geri