Yağ Eksiltme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar 15-50 , 20-50 yağları rektefe isteyen araçlarda bir de traktörlerde kullanıyorlar arabanıza işkence yapmayın. Yazıktır. Hiç bilmiyorsanız açın kullanma klavuzunu ben hiçbir klavuzda 20-50 görmedim.

Benim araç triger'i zincili kalın yağ koyunca daha çok ses yapmasından korkuyorum

Arkadaşlar en güzeli 5w40 numara yağ kullanmaktır ama opellerdeki kronik sorun yağ eksiltme olduğu için o yağa da yazık oluyor

Yaz aylarında yağ eksilten araçlarda 20 50 kullanılabilir fakat kış aylarında daha ince bir yağ kullanmak makuldür

arkadaşlar bende de vectra 99 gt var.hangi yağı kullanmalıyım.motor ömrü ve performans için ne dersiniz?

Arkadaşlar yanlışlık olmasın yağ üzerinde yazan 15W 40 rakamları doğru anlayalım.
15W yazan rakam yağın ısıl değişim katsayısıdır. Yani değişken sıcaklık karşısında yağın viskozite değerindeki değişimi temsil eder. Şöyle açıklıyım eğer 0W olsaydı yağ normal şartlardaki hiçbir sıcaklık değerinde akışkanlığı değişmeyecek demektir. Yazında kışında akışkanlık değeri hep aynı olacaktır.

Eğer 20W olursa sıcak havalarda akışkan soğuk havalarda ise daha kalın kıvamda olur.
Sonuç olarak W önündeki rakam ne kadar düşük bir değer olursa ilk çalışma anında motorunuz bir o kadar korunmuş olur fakat o değer küçüldükçe yağın maliyeti dolayısıyla fiyatı artacaktır. Kışın motoru çalıştırır çalıştırmaz hemen yola koyulmak istiyorsanız 0W almanız gerekiyor.

Daha sonraki rakam ise yağın 90 derece ısı değerindeki viskozite değeridir. Yani yağın kalınlık değeridir. Rakam ne kadar büyük ise yağ bir o kadar kalınlaşır. Küçüldükçe yağ incelecektir.

İnce yağlar kalın yağlara oranla çok daha çabuk yanarak egzostan atılır. Bu yüzden motorun kaldırabileceği en kalın yağ kullanılır. Fabrika verileri aslında araçta kullanılması gereken en kalın yağı verir. Motor bloğunda çok küçük yağ delikleri bulunur kalın yağın bu deliklerden akışı yavaş olur ve motoru yeterince yağlayamaz bu yüzden kalın yağ kullanılması kalıcı hasarlar verebilir.

Geri