evet gerçek konuya gelince ben bir miktar eksiltiyor diye biliyorum. bu işi bilen bir uzman aydınlatırsa memnun olurum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
araç yağ yakmıyorsa ve yağ eksiltiyorsa sorun vardır bence. çünkü yağ yakmıyorsa bir yerden yağ kaçırıyordur ki yağ eksiltsin. Opeller yağ yakar. hele bir de araç lpg'li olunca daha fazla yağ yakar. eğer aşırı derecede yağ yakma yoksa herhangi bir masraf yapmadan kullanmaya devam edilmedli bence. tek çaresi motora sekman atmak. o da 700-800 lirayı bulur.verdiğin bu eksiltme değeri, bu yaştaki araca ve lpg ye bakılırsa normal.. zaten kullanma klavuzunda da yanlış haıtrlamıyosam bin km de 0.6 litre eksiltir yazıyodu.
eksiltme konusunda sana bi tecrübemi paylaşayım. arabama kaliteli 80-90 tl lik yağ koyduğumda eksiltme senin verdiğin değerlerde oluyodu hatta geçiyodu.
son 2- 2.5 yıldır piyasada satılan 35-40 tl lik gm yağları var. onlardan kullanıyorum yağ yakma oranı ciddi düştü. (6 bin km de 0,5 litre ekledim)
o yüzden arabanda sadece yağ eksiltme varsa fazla dert etme, yola devam. eğer güç kaybı, yağ yakma vsss olursa sorun var demektir..
Her araç motor hacmine göre yapısına göre piston yüzüklerien göre az veya çok yakar... piston yataklarının arasındaki filim yağ patlamada nereye gidiyor sanıyorsunuz? her araba yağ yakar bu 1000km 100ml olur yeri gelir motorun eskimesine göre 1000km 0.5 litre olur...hiç yağ yakmazsa asıl sorun burda aşınma olacak motor erken gidecektir...yağ eksiltmede piston subap contaları gibi yağ kaliteside önemli faktör bu arada...
yağı ölçmek de önemli fazla yağ koyarsın bunu atar,birde kısa mesafe kullanımda kondens suyu birikir buda yağ seviyesini yüksek gösterir şehir içinde arabam yakmadı dersin uzun yolda birden seviye düşer paniklersin halbuki araç yağ yakıyorsu azda olsa ama kısa mesafe kondens suyu seviyeyi yüksek gösterir uzun yolda buhar olur seviye düşer.
birde çiğ yakıt yağ eksilmesinde etkenlik yapar...
yani yağ yakmak sağlıklı zaten olması gereken de budur ha bu 10000 de 350 ml olur veya 1.5 litre ama yakar yani piston yataklarını yağladığı ince filim yağ ateşleme ile yakıt ile birlikte yanar.
sorun 1000km 1 litreye yaklaşınca sorun olur o zaman kadar kafaya takmayın bece.
Bizde gram yağ eksilmesi yokken LPG kit montajından sonra yağ eksilme sorunu baş gösterdi. Bunun nedeni nedir? Aracın bakımı damuntazam yapılıyor?